Kies je regio

Sport

 • FC Den Bosch wint van MVV Maastricht
  Den Bosch MVV 5Het was vrijdag avond en eindelijk weer Jupiler League avond na een voetbal loze week i.v.m. interland voetbal van het Nederlands Elftal. MVV Maastricht mocht deze avond op bezoek bij FC Den Bosch in hun strijd op zoek naar de oh zo belangrijke 3 punten voor de geplaagde ploeg van trainer Ron Elsen die het moeilijk heeft in deze competitie. Ook voor MVV-speler Niels Vorthoren was dit een speciale wedstrijd daar hij vroeger bij de plaatselijke FC Den Bosch heeft gespeeld. Bij FC Den Bosch was voor de wedstrijd het gesprek...Lees meer...
 • Linse: “Verhuur Mathijsen aan NAC Breda uitgesloten”
  De afgelopen dagen werd Feyenoord-verdediger Joris Mathijsen veelvuldig gelinkt aan NAC Breda. De club uit Brabant zou hebben geïnformeerd naar de mogelijkheden voor het huren van de 84-voudige international die sinds 2012 uitkomt voor Feyenoord. Volgens Juzzt Football, het management van Mathijsen, is dit echter uitgesloten. Zaakwaarnemer Rodger Linse voelde zich genoodzaakt om op het gerucht te reageren: "Joris heeft het nog steeds ontzettend naar zijn zin bij Feyenoord. Hij is bijna hersteld van zijn kuitblessure en verwacht nog steeds van waarde te kunnen zijn voor de club." Op de vraag of Mathijsen open zou staan voor een overstap naar NAC Breda,...Lees meer...
 • NK Veldrijden 2015 in Veldhoven
  Sinds 1963 wordt er in opdracht van de KNWU jaarlijks het Nederlands Kampioenschap Veldrijden georganiseerd. Dit kampioenschap wordt ieder jaar op een andere locatie georganiseerd. De KNWU heeft ervoor gekozen om het NK van 2015 in Veldhoven te laten plaatsvinden, en als organisator wielervereniging Tempo-Bruns Veldhoven. Tempo-Bruns heeft de organisatie uitbesteed aan 8 studenten van Fontys Sporthogeschool te Eindhoven die het Nederlands Kampioenschap Veldrijden gaan organiseren. Op zaterdag 10 en zondag 11 januari verhuist het parcours naar recreatiecentrum ‘t Witven,  gelegen op de grens van Eindhoven, Veldhoven en Waalre.  Uitstekend bereikbaar vanaf de snelweg, maar te midden van prachtige natuurgebieden.  Inmiddels...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Gelijke ondersteuning voor werkgevers bij uitvoering Participatiewet
  Er komt een zo eenvoudig en eenduidig mogelijk basispakket van voorzieningen voor werkgevers die banen beschikbaar stellen voor mensen met een arbeidsbeperking. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hierover afspraken gemaakt met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de sociale partners. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel...Lees meer...
 • NS wint prijs voor meest transparante jaarverslag
  treinNS is de winnaar van De Kristal 2014, de prijs voor het meest transparante jaarverslag van Nederland. NS won de strijd van 450 andere bedrijven door als enige in geld uit te drukken wat de impact van haar activiteiten is op...Lees meer...

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Recordaantal bezoekers voor lichtkunstfestival GLOW Eindhoven
  glow1Lichtkunstfestival GLOW Eindhoven heeft opnieuw een recordaantal bezoekers getrokken: 650.000 mensen bezochten van 8 tot en met 15 november de bijzondere lichtprojecten in Eindhoven. GLOW werd dit jaar voor de negende keer georganiseerd. Ondanks de drukte is het evenement soepel verlopen. Strikte veiligheidsmaatregelen, een duidelijke wandelroute, het afsluiten van wegen en het inzetten van verkeersregelaars hebben gezorgd voor een goede doorstroom van de grote aantallen bezoekers. ...Lees meer...
 • Nieuwe start voor het Comedy Café Amsterdam
  comedy cafe amsterdamHet Comedy Café lanceert na 21 fantastische comedy jaren een verfrissende nieuwe identiteit om een van de meest gezelligste Comedy Clubs van Amsterdam te laten voortbestaan. Voor iedereen die dacht dat het Comedy Café van de Amsterdamse kaart verdwenen was, is er geruststellend nieuws. Het stand-up comedy walhalla heeft sinds afgelopen zomer een nieuwe eigenaar en daarbij hoort natuurlijk een nieuwe locatie. Na 21 mooie jaren op...Lees meer...
 • Trijntje Oosterhuis naar het songfestival
  Trijntje OosterhuisAnouk heeft zojuist in het programma Collegatour overduidelijk laten doorschemeren dat Trijntje Oosterhuis Nederland gaat vertegenwoordigen bij het aankomende Eurovisie Songfestival. Zij zal dit gaan doen met een lied wat geschreven gaat worden door Anouk. Onbekende bronnen rondom de zangeres hebben het nieuwtje bevestigd. Er werd al gespeculeerd door het AD dat Trijntje volgend jaar mee zou gaan doen. Op de vraag van Twan Huys of deze...Lees meer...