Kies je regio

00. Pre-order Samsung Galaxy S7

Sport

 • De clubs die de tweede en derde divisie vormen
  vv Katwijk was op 2 april de eerste club die zich plaatste voor de nieuw te vormen Tweede divisie. Vorige week zondag sloot UNA uit Veldhoven als achttiende en laatste club de rij. Daarmee is de indeling voor de Tweede divisie in het seizoen 2016/'17 definitief. De Derde divisie is bijna compleet. Op zaterdag 4 juni en zondag 5 juni vinden de laatste beslissingsduels plaats. Quick Boys komt volgend seizoen uit in de Derde divisie zaterdag. Vanaf het seizoen 2016/’17 krijgt het Nederlands topvoetbal een nieuwe vorm waarmee de optimale voetbalpiramide een feit is. De competities van het amateur- en betaald voetbal,...Lees meer...
 • Nieuw contract voor Toon Gerbrands (PSV)
  Toon Gerbrands PSV PSV en Toon Gerbrands (58) hebben het tot 2018 lopende contract van de algemeen directeur omgezet in een contract tot 2022. Omdat de samenwerking beide partijen uitstekend bevalt en de Raad van Commissarissen van PSV veel belang hecht aan continuïteit van leiderschap, is gekozen voor een nieuwe overeenkomst. Reactie Jan Albers, president commissaris: “Deze actie past binnen de visie van de RvC om het fundament van PSV voor de komende jaren te verstevigen”, zegt president commissaris Jan Albers. “De contractverlengingen van hoofdcoach Phillip Cocu (2019) en technisch manager Marcel Brands (2020) zijn ook...Lees meer...
 • Ziggo zendt Grand Prix Monaco met Max Verstappen online live uit voor heel Nederland
  Ziggo stelt de livebeelden van de Grand Prix Formule 1-race in Monaco eenmalig online beschikbaar voor heel Nederland. De beelden zijn te bekijken op www.ziggo.nl/monaco. Vanzelfsprekend zijn ze ook te zien voor abonnees op Ziggo Sport Totaal en voor alle Ziggo klanten op het gratis sportkanaal. De uitzending is zondag aanstaande vanaf 12.00 uur tot 16.30 uur te bekijken. Dat is inclusief voor- en nabeschouwing en met commentaar van Olav Mol. Door de enorme belangstelling na het succes van Max Verstappen in de Grand Prix van Spanje wil Ziggo op deze manier ook alle Nederlanders eenmalig laten genieten van het spektakel....Lees meer...

Advertentie

Geox kinderschoenen 500x500 gif

Economie

 • Omzet bedrijfsautobranche verder toegenomen
  De bedrijfsautobranche is het jaar met een forse omzetstijging begonnen. In het eerste kwartaal van 2016 werd ruim 16 procent meer omgezet dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dit meldt CBS in de kwartaalmonitor auto- en motorbranche. De omzet van de bedrijfsautobranche neemt al langer toe. Voor het vijfde achtereenvolgende...Lees meer...
 • Online aankopen in buitenland veiliger en makkelijker
  De Europese Commissie presenteert vandaag voorstellen die het voor consumenten in de EU veiliger en makkelijker moeten maken om online aankopen in het buitenland te doen. In de voorstellen krijgen consumentenautoriteiten zoals de ACM meer bevoegdheden, zodat ze mistanden en oplichtingspraktijken over de grens sneller aan kunnen pakken. Internationale pakketbezorgers moeten...Lees meer...
500x500 gratis verzending van bloemen

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.

BBQcenter_algemeneshopbanner_468x60

Leave a Reply

Cultuur

 • Kudde blauwe kunstschapen naar Limburgs Museum
  Het schaap (Orvis aries) is een kuddedier. Gedwee volgt het gewoonlijk de ram die de leiding heeft. Morgen, vrijdag 27 mei aanstaande, komt een kudde van zestig blauwe schapen uit kunststof naar het Limburgs Museum. De aanleiding hiervoor is de slotbijeenkomst van het jaarlijkse onderwijsproject Kruispunt Vrijheid en de opening van de tentoonstellingen Inktspot 2014-2015 en Een eeuw thuisbioscoop. De 'Blauwe Vredeskudde' is een idee van de Duitse kunstenaar Rainer Bonk. In het kader van een...Lees meer...
 • Hagenaars bouwen aan wereldwijd portretmozaiek in Museon
  In het Museon in Den Haag wordt vanaf 27 mei gewerkt aan de Haagse bijdrage aan het Humanae project van Angélica Dass. Deze Braziliaanse fotografe heeft met dit project inmiddels meer dan 2500 portretten gemaakt van mensen uit 15 verschillende steden wereldwijd. Zij maakt de portretten volgens een bepaalde gedachte: ieder model wordt vanuit een identiek standpunt gefotografeerd waarbij er geen classificatie plaatsvindt op basis van nationaliteit, geslacht, leeftijd, ras,...Lees meer...
 • Grolsch en Zwarte Cross gaan samen kredieten verstrekken
  Eerste kredietverstrekker waarbij creativiteit het criterium is, met als doel ideeën die de Achterhoek mooier maken: Stichting Pak An Grolsch en de Zwarte Cross zijn samen Stichting Pak An begonnen om goede ideeën voor de Achterhoek te ondersteunen van alle jongeren tussen de 18 en 80 jaar met advies, coaching, promotie en geld. De voorwaarden van de kredieten bevatten geen kleine lettertjes, er wordt geen rente geheven en aandragers van goede ideeën mogen zelf weten wanneer...Lees meer...