Kies je regio

Fruit.nl 250x250 gif

Sport

 • PEC Zwolle versterkt zich met Erik Israelsson
  Nadat het contract van Danny Holla is opgewaardeerd, heeft PEC Zwolle nu ook de eerste nieuwe aanwinst binnen. Erik Israelsson maakt per direct de overstap van het Zweedse Hammarby IF naar Zwolle en tekent een contract voor tweeënhalf seizoen. De in Kalmar geboren middenvelder is 27 jaar en kwam in het verleden tweemaal uit voor Jong Zweden. Voor zijn periode bij Hammarby IF speelde Israelsson meerdere jaren voor Kalmar FF, waarmee hij in 2008 kampioen van Zweden werd. Erik Israelsson: ,,Ik ben heel blij met deze overgang. PEC Zwolle kende ik al via Denni Avdic die hier gespeeld heeft en...Lees meer...
 • Jan Smit stopt per 1 juli 2017 als voorzitter van Heracles Almelo
  Jan Smit is bezig aan zijn 19e seizoen als voorzitter van Heracles Almelo en stopt aan het eind van dit seizoen. Onder de bezielende leiding van voorzitter Jan Smit is Heracles Almelo opgeklommen van de kelder van de Eerste Divisie naar een stabiele speler in de Eredivisie. De periode als voorzitter heeft vele hoogtepunten gekend. In 1999 werd het Polman Stadion in gebruik genomen, het eerste kunstgrasveld werd in 2003 aangelegd in het Polman Stadion. Op 20 mei 2005 werd Heracles Almelo kampioen van de Eerste Divisie om vanaf het seizoen 2005-2006 onafgebroken in de Eredivisie te spelen. In deze...Lees meer...
 • United Vansen veroordeeld tot betaling aan voetbalclub ADO Den Haag
  De voorzieningenrechter heeft vandaag bepaald dat United Vansen een bedrag van 2.477.605 euro moet betalen aan ADO Den Haag. Verstek Aan United Vansen is verstek verleend. Dit betekent dat zij volgens de voorgeschreven termijnen en formaliteiten is opgeroepen. Spoedeisend belang ADO Den Haag heeft een spoedeisend belang bij haar vordering. ADO heeft voldoende aannemelijk gemaakt dat tussen partijen een overeenkomst tot stand is gekomen waarbij aan ADO een bedrag van ruim 3 miljoen euro betaald dient te worden. United Vansen is tekort geschoten in de uitvoering van deze overeenkomst....Lees meer...

Advertentie

250x250 banner

Economie

 • HEMA gaat alle winkels in Benelux inrichten volgens internationale winkelformule
  Na een succesvolle pilot met testwinkels in Nederland en Belgie, gaat HEMA bijna alle winkels in Nederland, Belgie en Luxemburg dit jaar inrichten volgens de internationale winkelformule. Testwinkels succesvol De winkelformule die HEMA enkele jaren geleden ontwikkelde voor de winkels buiten de Benelux slaan erg aan bij klanten in deze landen. De...Lees meer...
 • Ook in november lagere groei investeringen
  In november was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 0,8 procent groter dan in november 2015, meldt CBS. De stijging is iets kleiner dan in de voorgaande maand. In november groeiden de investeringen in woningen opnieuw aanzienlijk. De investeringen in personenauto’s en vliegtuigen krompen daarentegen. De cijfers zijn...Lees meer...

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

Check of je al kunt verlengen En maak kans op een Samsung Galaxy S7 of S7 Edge.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.

banner 468x60 JPG

Leave a Reply

Cultuur

 • Guus Meeuwis op Glemmer Beach 2017
  Nederlands bekendste zanger Guus Meeuwis staat zaterdag 2 september 2017 op het podium van Glemmer Beach. Na de bekendmaking van Anouk en Golden Earring zijn alle headliners per dag bekendgemaakt. Guus Meeuwis heeft 45 Groots met een zachte G stadionconcerten op zijn naam staan en is de grens van 1 miljoen bezoekers lang en breed gepasseerd. Guus heeft verschillende prijzen binnen weten te slepen, waaronder 3FM Awards, TMF Awards, Edisons, een...Lees meer...
 • Beleving bezoekers Ahoy begint op het metrostation Zuidplein
  De RET, het vervoersbedrijf in Rotterdam, heeft in samenwerking met Rotterdam Ahoy het metrostation Zuidplein voorzien van beelden van de evenementen die in de bekende accommodatie plaatsvinden. Het metrostation Zuidplein is op loopafstand gelegen van de evenementenlocatie. De aankleding van metrostation Zuidplein is onderdeel van het zogenaamde 'wachtverzachtersprogramma’ van de RET, waarbij stations voorzien worden van geur, muziek, verlichting en/of 'aankleding’ met een relevant thema voor dat station....Lees meer...
 • Bezoek professionele podiumkunsten kruipt uit het dal
  Het aantal bezoeken aan professionele podiumkunstvoorstellingen was in 2015 6 procent hoger dan in 2012. Vooral voor dans en muziek was meer belangstelling. Dat meldt CBS. De instellingen voor professionele podiumkunsten kregen in 2011 te maken met een verhoging van de btw op toegangskaarten en de aankondiging van bezuinigingen in de culturele sector. Het aantal bezoeken liep in 2012 met 11 procent terug, tot 17,1 miljoen. Vervolgens nam het weer toe tot 18,1 miljoen in 2015....Lees meer...