Kies je regio

Sport

 • Schippers steekt ruim 1,3 miljoen in sportinnovatie
  Minister Edith Schippers (Sport) heeft vandaag ruim 1,3 miljoen euro toegekend aan organisaties en bedrijven die excelleren op het gebied van sportinnovatie. Het door Schippers ingestelde Topteam Sport heeft hiervoor een strenge selectie gehouden: wie brengt de sportinnovatie in Nederland op een hoger niveau, welke innovatie levert betere prestaties op of brengt meer mensen in beweging? Vandaag kregen zeven sportinnovatiecentra, vijf projecten en tien ontwikkelaars van ideeën op het ministerie van VWS een toekenning via het Sportinnovator programma van ZonMw. Het geld wordt ingezet als cofinanciering. Bovenop de 1,3 miljoen van Schippers dragen bedrijven, kennisinstellingen, lokale overheden en sportorganisaties in totaal...Lees meer...
 • CZ nieuwe titelsponsor Tilburg Ten Miles
  Zorgverzekeraar CZ wordt de nieuwe titelsponsor van de Tilburg Ten Miles. Dat zijn de organisatie en de zorgverzekeraar uit Tilburg overeengekomen. Het contract met een looptijd van drie jaar wordt binnenkort officieel ondertekend. De Tilburg Ten Miles is in de top al jarenlang één van ’s werelds beste wegwedstrijden. Dat bleek opnieuw uit de onlangs gepubliceerde internationale rankings voor 2015, waarin het evenement zowel met de wedstrijd voor mannen (10 EM) als vrouwen (10 KM) hoog scoort. Daarnaast wil het evenement de komende jaren in de breedte doorgroeien naar 15.000 deelnemers. LOPEN EN GEZONDHEID ‘Met CZ hebben we hiervoor een ideale partner,...Lees meer...
 • Zeven aanhoudingen voor bedreigen speler Feyenoord
  De Kuip FeyenoordZeven Rotterdammers zijn het afgelopen weekend aangehouden op verdenking van het bedreigen van een speler van Feyenoord. Dat gebeurde zaterdagavond in Rotterdam-Kralingen. De politie is een onderzoek gestart. Rond half twaalf werd de politie zaterdagavond gealarmeerd. De inzittenden van twee voertuigen zouden doodsbedreigingen hebben geuit in de richting van een speler van Feyenoord. Hij bevond zich op dat moment in zijn woning in Rotterdam-Kralingen. Zijn partner belde de politie en kon gegevens van de betrokken voertuigen doorgeven. Agenten wisten daarna één voertuig aan de kant te zetten op de Charlotte...Lees meer...

Advertentie

Geox kinderschoenen 500x500 gif

Economie

 • Aantal faillissementen daalt
  Na vier maanden met een stijging van het aantal faillissementen, daalt het aantal failliet verklaarde bedrijven weer. In januari 2016 zijn er 27 faillissementen minder uitgesproken dan in december, meldt CBS. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel. Geen duidelijk trend Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei...Lees meer...
 • Omzet YoungCapital stijgt met 28 procent
  YoungCapital, marktleider in recruitment van jong talent, vestigt in 2015 opnieuw een record met een omzet van 127,5 miljoen euro. Met deze stijging van 28 procent ten opzichte van 2014 doorbrak YoungCapital zelfs haar eigen omzetdoelstelling van 25 procent. De innovatieve organisatie voor uitzenden en detachering groeit hiermee al vijf...Lees meer...
500x500 gratis verzending van bloemen

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Paul de Munnik brengt album uit en start met theatertournee
  Op maandag 7 maart verschijnt het eerste album van Paul de Munnik, dat de titel 'Nieuw' meekrijgt. De cd-presentatie vindt plaats in De Kleine Komedie te Amsterdam en is tevens de aftrap voor de gelijknamige theatertournee. In maart en april trekt Paul langs de kleinste, meest intieme zalen voor een reeks try out voorstellingen. Alleen. Geen vangnet. Alleen een piano, een gitaar, liedjes en een stem. In theaterseizoen 2016-2017 volgt een uitgebreide tournee. De première van...Lees meer...
 • Asscher: Meer mogelijkheden voor 'kunstkinderen'
  De regels voor kinderen die werken in culturele producties worden eenvoudiger en ruimer. Zo tellen repetities voortaan niet meer mee als een optreden. Dat heeft minister Asscher besloten na internetconsultatie van de nieuwe richtlijnen over werkmogelijkheden voor kinderen Deze regels, die gelden voor kinderen tot dertien jaar die meespelen in bijvoorbeeld een musical, realityshow, kookprogramma, talentenjacht of film, zijn vandaag gepubliceerd in de Staatscourant en gaan 1 april in. Om hen fysiek en mentaal te beschermen mogen...Lees meer...
 • Wooden Soldiers presenteert EP in Kytopia
  banner340x680 pixWooden Soldiers haar tweede EP, 'Second', in Kytopia, gelegen in het oude Tivoli Oudegracht. Wooden Soldiers is een zeskoppige NewFolk band uit Utrecht, die een gedegen bandsound met lyrische, meerstemmige zanglijnen combineert. Of het nu gevoelige, kleine liedjes zijn, of songs die op bouwen tot epische ontladingen, de band heeft een karakteristiek eigen geluid dat een aanvulling vormt op het huidige folk-aanbod in Nederland. Vanavond...Lees meer...