Kies je regio

Sport

 • De Graafschap bekert verder na 4-1 winst op SV Deltasport
  Het bekeravontuur van eersteklasser Deltasport uit Vlaardingen eindigde in Doetinchem op de Vijverberg. Met vier bussen waren de supporters afgereisd naar Doetinchem met in het kielzog een aantal vervelende Feyenoord "supporters", die de plaatselijke hermandad flink wat werk bezorgden. Jammer! Heel feestelijk begonnen ze aan deze wedstrijd tegen een gehavend De Graafschap met veel blessures, hetgeen volgens insiders en Ruud Gullit lag aan het kunstgras van Volendam. Ze kregen zelfs in de eerste minuut al een corner en maakten het de Graafschap in de beginfase erg lastig. Gelukkig was het Karim Tarfi, die met een schitterend afstandsschot de Graafschap weer met beide...Lees meer...
 • PSV trekt gezonde financiële lijn door

  Jong PSV - Telstar 6PSV heeft over boekjaar 2013-2014 de gezonde financiële lijn doorgetrokken die is ingezet sinds de herstructurering van seizoen 2011-2012. Dat blijkt uit het dinsdag gepubliceerde financieel jaarverslag van de club.

  De omzet steeg fractioneel van € 63,2 miljoen naar € 63,3 miljoen en het resultaat kwam uit op € 0,4 miljoen positief. Dit is binnen de gestelde meerjarendoelstelling die voorzag in een break-even situatie over het afgelopen seizoen. Dit ondanks dat de club in 2013-2014 wederom werd geconfronteerd met een crisisheffing ten bedrage van...Lees meer...
 • NEC walst in enkele minuten over FC Oss heen
  27102014 NEC FC Oss 14Het is NEC Nijmegen zondagmiddag met pijn en moeite gelukt de leiding in de Jupiler League te behouden. In eigen stadion De Goffert kon het FC Oss met moeite op afstand houden. Pas in de tweede helft wisten de Nijmegenaren de winst veilig te stellen. In Nijmegen bleven de 3 punten achter door een 3-1 winst op de ploeg uit Oss. Vanaf het begin van de wedstrijd zette NEC druk. Direct in de beginfase waren er al enkele mogelijkheden voor de Nijmegenaren, die met een flink gewijzigd team ten...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Verbreding en vergroting aanbod MKB-financiering
  Nieuwe aanbieders die geld willen lenen aan het MKB, kunnen vanaf vandaag aanspraak maken op een nieuwe overheidsgarantie. Minister Kamp van Economische Zaken stelt maximaal 400 miljoen euro garantie beschikbaar voor meer én nieuwe vormen van krediet voor MKB’ers. Deze aanpak is uniek, want tot nu toe gaf de overheid...Lees meer...
 • ‘Zekerheid over woonlasten en meer comfort bij zeer zuinig huurhuis’
  Verhuurders krijgen de mogelijkheid om met huurders afspraken te maken over een vaste vergoeding ter vervanging van de energierekening bij normaal gebruik. Dat wil minister Blok (Wonen en Rijksdienst) met een wetsvoorstel mogelijk maken. Voorwaarde is dat de verhuurder zorgt dat het huis zeer energiezuinig en duurzaam is. Ook moet...Lees meer...

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Noordbrabants Museum inspireert kunstenaar Willem van Veldhuizen tot nieuw schilderij
  In Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch wordt van 8 november 2014 t/m 25 januari 2015 een nieuw schilderij gepresenteerd van kunstenaar Willem van Veldhuizen. Op het schilderij is een doorkijk vanuit de museumvleugel van Het Noordbrabants Museum naar de paleistuin buiten te zien. Van Veldhuizen: “Het fantastische licht in deze vleugel was voor mij een geweldige ontdekking. Dat vroeg gewoon om een schilderij!” Het nieuwe werk is samen met vier schetsen en vier andere schilderijen...Lees meer...
 • Seth Gaaikema overleden
  Seth_Gaaikema_1985Dinsdag is cabaretier en tekstschrijver Seth Gaaikema na een kort ziekbed overleden in een ziekenhuis in Den Bosch. Dat meldt de theaterwebsite MaxaTheater.nl. Gaaikema was daar eerder op de dag opgenomen met hartklachten. Seth Gaaikema was ruim 55 jaar actief als tekstschrijver, eerst voor andere cabaretiers, zoals Wim Kan, maar sinds 1961 zelf als cabaretier. Zijn grote doorbraak kwam in 1970 met zijn voorstelling 'Tien Miljoen...Lees meer...
 • Kracht van creativiteit centraal
  'De concrete verbinding van kunstenaars en creatieven met andere maatschappelijke en economische werelden is één van de meest veelbelovende ontwikkelingen van deze tijd.' Dat zegt minister Bussemaker tijdens de opening van de zesde Europe Meeting (ASEM) voor cultuurministers. Op deze bijeenkomst zijn ministers of afgevaardigden uit bijna vijftig Aziatische en Europese landen bijeen om te spreken over de creatieve industrie....Lees meer...