Kies je regio

Sport

 • Daryl Janmaat vervanger van Kenny Tete bij Oranje

  Daryl Janmaat meldt zich in de loop van de middag in het trainingskamp van Oranje in Noordwijk. De verdediger van Watford vervangt Kenny Tete. De Ajacied raakte gisteren tijdens de training van Oranje geblesseerd aan zijn kuit en is niet inzetbaar in de duels van Oranje met Griekenland en Zweden.

  Nederland begint het nieuwe seizoen donderdag 1 september met een oefenwedstrijd tegen Griekenland. In het Philips Stadion in Eindhoven wordt om 20.45 uur afgetrapt. Het eerste duel in de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 staat dinsdag 6 september vanaf 20.45 uur in de agenda. De ontmoeting met Zweden vindt plaats...Lees meer...
 • Bert van Oostveen stopt als directeur betaald voetbal KNVB
  oostveenBert van Oostveen legt zijn functie als bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal bij de KNVB per 1 september neer. In die hoedanigheid gaf hij de afgelopen 6 jaar leiding aan de sectie betaald voetbal. Van Oostveen blijft voorlopig nog aan de KNVB verbonden als secretaris-generaal en toernooidirecteur voor het EK vrouwen 2017. Bert van Oostveen: “De afgelopen tijd als bestuursvoorzitter betaald voetbal is mooi, maar tegelijkertijd bovenmatig intensief geweest. Daarom heb ik de zomerperiode deels gebruikt om eens goed na te denken over mijn eigen toekomst. Veel projecten slaagden, veel ambities werden...Lees meer...
 • Samuel Armenteros terug in Almelo
  Samuel Armenteros keert terug bij Heracles Almelo. De 26-jarige aanvaller tekent een contract voor een seizoen met een optie voor nog een jaar. De medische keuring heeft inmiddels plaatsgevonden. “Na de verkoop van Gaul Gladon, wat snel en onverwacht ging, waren we op zoek naar een spits die er direct staat”, vertelt directeur Nico-Jan Hoogma. “Na het eerste contact met Wolverhampton Wanderers hebben we meteen contact gelegd met Samuel Armenteros die transfervrij was. We hebben positieve gesprekken gehad en we zijn blij dat we hem snel hebben kunnen vastleggen.” Samuel Armenteros speelde eerder tussen 2009 en januari 2013 in Almelo,...Lees meer...

Advertentie

Geox kinderschoenen 500x500 gif

Economie

 • Audax neemt eLinea over
  Audax heeft overeenstemming bereikt met de curator over een overname van de in staat van faillissement verkerende eReaders Groep B.V. en eLinea B.V. De curator is Jan Joost Wittekamp van EBH Elshof Advocaten met vestigingen in Delft en Naaldwijk. Het betreft de overname van alle activiteiten door middel van een activa-transactie. Na de...Lees meer...
 • Meer rijke Russen zoeken woning in Nederland
  Nederland - met name de regio Amsterdam - wordt steeds populairder bij rijke Russen die een woning in het buitenland willen kopen. Ze zijn vooral op zoek naar grachtenpanden en dure villa's in 't Gooi, Bloemendaal of Aerdenhout. Vermogende zakenlieden, investeerders en bankiers zien Nederland als een stabiel en veilig land...Lees meer...
500x500 gratis verzending van bloemen

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.

BBQcenter_algemeneshopbanner_468x60

Leave a Reply

Cultuur

 • Bas Heijne & TEMKO openen nieuwe reeks Scherpdenkers
  Nederland, Amsterdam, 13 maart 2013, portret, Bas Heijne, publicist, schrijver, vertaler, toneel, theaterFoto: Bart Koetsier Schrijver en journalist Bas Heijne en TEMKO openen op woensdag 21 september een nieuwe reeks Scherpdenkers. In deze serie van Muziekgebouw Eindhoven en Het Koninklijk Concertgebouw bieden vakmensen uit de kunst en wetenschap hun visie op de wereld. Bas Heijne hield zich de afgelopen tijd intensief bezig met ‘de volmaakte mens’. Want het kan...Lees meer...
 • Open Monumentendag met vijftig rijdende monumenten
  Zaterdag 10 september vindt traditiegetrouw de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. 'Ornamenten en iconen' is het thema. In Vorstelijk Baarn zullen circa 50 rijdende monumenten deze dag een zeer toepasselijke inhoud geven. De rijtuigen doen ook Lage Vuursche, Soest en Paleis Soestdijk aan. Het evenement krijgt daardoor nog meer regionale uitstraling. Samen met de Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij organiseert de stichting Baarn Culturele Evenementen het Nederlands Kampioenschap, financieel mogelijk gemaakt dankzij vele sponsors. In totaal komen circa...Lees meer...
 • Kunsthal Rotterdam presenteert een groot retrospectief gewijd aan Peter Lindberg
  Vanaf 10 september 2016 is in de Kunsthal Rotterdam de eerste tentoonstelling in Nederland gewijd aan de Duitse fotograaf Peter Lindbergh te zien. De Kunsthal stelt de tentoonstelling - die uit meer dan 220 foto's bestaat - samen en zorgt voor de internationale tournee. Het spectaculaire overzicht van Lindberghs oeuvre bevat exclusief materiaal, van niet eerder getoonde beelden, persoonlijke aantekeningen, storyboards, rekwisieten, polaroidfoto's, contactafdrukken, films en monumentale afdrukken. Lindberghs pure zwart-witfoto's zijn al vanaf het...Lees meer...