Kies je regio

Sport

 • Achilles'29 wint met gemak tegen RKC
  Foto (c) Wilco HazelaarHet spel van de afgelopen weken was een voorbode van de goede pot die Achilles’29 afgelopen middag aan de dag legde. De Groesbekers waren in Waalwijk de hele wedstrijd sterker dan RKC en wonnen verdiend met 0-4. Door deze overwinning steeg de ploeg van Gesthuizen vijf plekken op de ranglijst en liet de rode lantaarn achter in Waalwijk. RKC was in de afgelopen week veelvuldig in het nieuws als gevolg van de sportieve en financiële malaise die de club doormaakt. Achilles’29 had hier geen boodschap aan en maakte van meet...Lees meer...
 • De strijd is weer terug op de Vijverberg
  De Graafschap verliest van titelkandidaat NEC met 2-0 op een goed gevulde Vijverberg 7886 mensen hadden de weg naar de Vijverberg gevonden en ze zijn niet voor niets gekomen. Vooral in de eerste helft speelden de Zebra's met opgestroopte mouwen, iets wat de Achterhoekse fans graag zien. Niet voor niets lopen de spelers het veld op over een tegel waar "d'r an" op staat. d'ranNEC kreeg pas in de 15e minuut een klein kansje, een zacht schot ruim over het doel van Jasper Heusinkveld. Tot aan de 25e minuut was het de Graafschap dat de...Lees meer...
 • Een stormachtige start voor Nuon Solar Team in Zuid-Afrika
  Het Nuon Solar Team heeft op de eerste racedag stappen gezet richting de winst van de Sasol Solar Challenge. Maar dat ging niet zo makkelijk. Het team moest tijdens de race reparaties uitvoeren en heeft een flinke storm moeten bedwingen. Na ruim 400 km op teller en het inhalen van twee andere solar teams neemt het Nuon Solar Team de 1e positie in bij de Sasol Solar Challenge. Nuna7S – de zonnewagen die vorig jaar wereldkampioen werd – is vandaag van start gegaan in de Sasol Solar Challenge. Na de keuring waar Nuna met vlag en wimpel voor slaagde, begon het...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Nederlandse Living Planet Index gunstiger dan de mondiale trend
  Het Wereld Natuur Fonds meldt een forse daling van de mondiale biodiversiteit. Dit staat in schril contrast met de  trend in Nederland. Herstel zoogdieren, broedvogels en reptielen Vandaag publiceert het WNF de mondiale Living Planet Index. De mondiale LPI laat zien dat de biodiversiteit sterk is afgenomen. Het Centraal Bureau voor de...Lees meer...
 • SNS Bank wijzigt koers
  SNS wijzigt haar koers. Bankieren kan volgens de bank echt anders. Veel normaler. SNS vertaalt geleerde lessen van de afgelopen jaren in een duidelijke visie op de toekomst. De Nederlandse consumentenbank richt zich, vanuit haar sociale oorsprong, weer volledig op haar kernactiviteiten: eenvoudige betaal-, spaar- en hypotheekproducten met een duidelijk...Lees meer...

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Museum Boijmans van Beuningen op metrostation Rotterdam Centraal
  metro boijmans van BeuningenTijdens de ochtendspits werden reizigers op metrostation Rotterdam Centraal verrast door twee futuristisch geklede dames die uitnodigingen uitdeelden voor de opening van de nieuwste tentoonstelling van Museum Boijmans Van Beuningen; ‘The Future of Fashion is Now’. Ook de hal van metrostation Rotterdam Centraal ademt door de afbeeldingen op de muren, pilaren en vloer, de sfeer van het Rotterdamse museum. De aankleding van het metrostation maakt...Lees meer...
 • Musicaldebuut Berget Lewis en Aïcha Gil tijdens geslaagde galapremiere Dreamgirls
  Dreamgirls00In het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam was vanmiddag een emotionele galapremière van de nieuwe hitmusical Dreamgirls. Voor Berget Lewis en Aïcha Gill was het hun musicaldebuut en ondanks het gebrek aan musicalervaring was het zeker Berget Lewis die een hoofdrol voor zich opeiste. De twee waren samen met de al ervaren Pearl Jozefzoon geselecteerd als hoofdrolspeelsters in de musical, die gebaseerd is op de carrière van Diana...Lees meer...
 • Première documentaire Bittersweet (27-9-2014, Wolff City, Utrecht)
  SR4A3999De indringende documentaire Bittersweet volgt de Australische, vrouwelijke bokser Diana Prazak en haar trainer Lucia Rijker (‘Lady Tyson’), zelf zesvoudig wereldkampioen, tijdens hun voorbereiding voor het gevecht om de WBC wereldtitel in Stockholm tegen de ongeslagen wereldkampioen en huidig nummer 1 en publieks- en medialieveling Frida Wallberg. De documentaire start 6 weken voor het gevecht. Diana wil de beste van de wereld worden en daarvoor moet...Lees meer...