Kies je regio

Sport

 • Nominaties Provinciale Sportprijs Limburg 2014 bekend
  Tom Dumoulin, Foto (c) Bert van Berkum, HNU.NUOok dit jaar worden de beste sporters van 2014 door de Provincie Limburg onderscheiden met de Go for Gold Sportprijs Limburg. Op zondag 23 november maakte de vakjury per categorie de drie genomineerden bekend. Het publiek kan stemmen via de website www.sportprijslimburg.nl. Sportman 2014 Tom Dumoulin (Maastricht) - Wielrennen Mike Teunissen (Ysselsteyn) - Wielrennen Max Verstappen (Maasbracht) - Autosport Sportvrouw 2014 Maaike Caelers (Weert) - Triathlon Lieke Martens (Nieuw-Bergen) - Voetbal Sabrina Stultiens (Meijel) - Wielrennen Sportploeg 2014 Bevo (Panningen) - Handbal Holyoke (Belfeld) - Zitvolleybal TV Simpelveld (Simpelveld) - Tennis Sporttalent 2014 Lisa Muellenberg (Maastricht) - Judo Mike Schloesser...Lees meer...
 • FC Oss neemt punt mee bij gelijkwaardig Sparta
  Sparta FC Oss 0In een wedstrijd die minder spannend was dan de uitslag doet vermoeden, deelden Sparta Rotterdam en FC Oss zondagmiddag de punten evenredig. Na een aftastende eerste helft, die eindigde met een 0-0 ruststand, was de eindstand ook gelijk, hoewel voor beide partijen met 2 doelpunten meer op de teller, 2-2. Zoals de stand in de Jupiler League al deed en doet vermoeden, bleken beide partijen redelijk gewaagd aan elkaar. De eerste helft leverde niet al te veel spanning op. Pas in het tweede deel van de eerste helft werd de thuisclub...Lees meer...
 • Philippe van Arnhem tekent meerjarig contract bij RKC Waalwijk
  RKC waalwijkWaalwijker Philippe van Arnhem heeft zich donderdag per direct voor langere tijd verbonden aan RKC Waalwijk. De 18-jarige middenvelder, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, tekent een contract voor de rest van dit seizoen en de drie daaropvolgende seizoenen. Philippe van Arnhem maakte dit seizoen in de wedstrijd Roda JC – RKC Waalwijk zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Martin Koopman. Van Arnhem is met zijn 17 jaar, 11 maanden en 15 dagen de jongste debutant ooit in het keurkorps van de Waalwijkers. Philippe van Arnhem is trots op zijn eerste...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Industrie houdt meer voorraad aan
  De ondernemers in de industrie hadden in september 6,0 procent meer voorraad gereed product dan in september 2013. Hun voorraden eindproduct zijn een half jaar onafgebroken hoger dan een jaar eerder. De toename is september is wel kleiner dan een maand eerder. Dit meldt het CBS. De cijfers over de...Lees meer...
 • Industrie positiever over 2015
  Voor 2015 verwachten ondernemers in de industrie een  toename van hun investeringen met 15 procent. Daarmee is de verwachting voor 2015 veel positiever dan voor 2014. De ondernemers verwachten volgend jaar voor bijna de helft te investeren in vervanging van de materiële vaste activa.  Dat blijkt uit de najaarsmeting die het...Lees meer...

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Video: verborgen camera’s in Fata Morgana
  De Efteling verwondert ruim 4 miljoen bezoekers per jaar. Alleen in de Efteling worden bezoekers zo meegenomen in andere werelden dat ze beginnen te twijfelen aan zichzelf: is dat wat ik zie nu echt of niet? Maar hoe zit dat met de stoere en ongelovige vaders van de gezinnen die het attractiepark bezoeken? Raken die nog verwonderd door de sprookjeswereld en feeërieke attracties? Tijd om erachter te komen! Dit najaar is in het diepste geheim gewerkt...Lees meer...
 • Recordaantal bezoekers voor lichtkunstfestival GLOW Eindhoven
  glow1Lichtkunstfestival GLOW Eindhoven heeft opnieuw een recordaantal bezoekers getrokken: 650.000 mensen bezochten van 8 tot en met 15 november de bijzondere lichtprojecten in Eindhoven. GLOW werd dit jaar voor de negende keer georganiseerd. Ondanks de drukte is het evenement soepel verlopen. Strikte veiligheidsmaatregelen, een duidelijke wandelroute, het afsluiten van wegen en het inzetten van verkeersregelaars hebben gezorgd voor een goede doorstroom van de grote aantallen bezoekers. ...Lees meer...
 • Nieuwe start voor het Comedy Café Amsterdam
  comedy cafe amsterdamHet Comedy Café lanceert na 21 fantastische comedy jaren een verfrissende nieuwe identiteit om een van de meest gezelligste Comedy Clubs van Amsterdam te laten voortbestaan. Voor iedereen die dacht dat het Comedy Café van de Amsterdamse kaart verdwenen was, is er geruststellend nieuws. Het stand-up comedy walhalla heeft sinds afgelopen zomer een nieuwe eigenaar en daarbij hoort natuurlijk een nieuwe locatie. Na 21 mooie jaren op...Lees meer...