Kies je regio

Sport

 • FC Eindhoven laat punten achter in Oss
  D42_9118LRHet is FC Eindhoven niet gelukt om geschiedenis te schrijven. Na 6 overwinningen lukte het de Eindhovenaren niet om een historische 7e overwinning op rij te bemachtigen. In Oss werden de punten achter gelaten tegen de plaatselijke FC, die de punten verdiend in eigen huis behield. De wedstrijd werd vooraf gegaan door één minuut stilte, wegens het overlijden van FC Eindhoven was vanaf de aftrap zo'n 20 minuten de baas in Oss, maar ondanks grote kansen voor onder anderen Joey Sleegers, Roald vanHout en Jens van Son, was het FC Oss die in de...Lees meer...
 • Minimale winst voor Willem II
  willem IIWillem II Tilburg B.V. heeft over het seizoen 2013/2014 in de Jupiler League een kleine nettowinst gerealiseerd van € 10 duizend bij een netto-omzet van € 6,0 miljoen. Per 30 juni 2014 resteert nog een negatief eigen vermogen van € 1,3 miljoen. Op basis van de goedgekeurde jaarrekening 2013/2014 zal Willem II naar verwachting door de KNVB in categorie II ingedeeld blijven. De BVO voert reeds enkele jaren een solide en gezond financieel beleid en ligt daarmee nog steeds op koers richting volledig financieel herstel. Wel bestaan er nog enkele belangrijke...Lees meer...
 • Al 250 talenten voor NOC*NSF campagne
  noc-nsf-logo nocnsfDe campagne “Ik wist niet dat ik het in me had” loopt nu enkele weken en er zijn 250 aanmeldingen voor de Talentdag van 2 november. Opgeven kan nog tot en met 16 oktober! Stefan Groothuis, o.a. Goud dit jaar op de 1000 meter in Sochi, steunt deze campagne: "250 aanmeldingen is al heel mooi. De jongeren die zich aanmelden voelen dat hen een unieke kans geboden wordt om getest te worden op fysieke eigenschappen. Door deze test word je misschien Olympiër, wat voor weinig sporters is weggelegd.” De campagne richt...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Bestaande koopwoningen ook in september duurder
  Bestaande koopwoningen waren in september 1,7 procent duurder dan in september 2013. Dat is dezelfde prijsstijging als in augustus. Al een half jaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen...Lees meer...
 • Consumenten besteden opnieuw meer
  Consumenten hebben in augustus 1,5 procent meer besteed aan goederen en diensten dan in augustus 2013. Dit is de grootste consumptiegroei in bijna vier jaar tijd. Vooral aan duurzame goederen gaven consumenten meer uit, meldt het CBS vandaag. In de mei, juni en juli lagen de bestedingen van consumenten ook op...Lees meer...

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Seth Gaaikema overleden
  Seth_Gaaikema_1985Dinsdag is cabaretier en tekstschrijver Seth Gaaikema na een kort ziekbed overleden in een ziekenhuis in Den Bosch. Dat meldt de theaterwebsite MaxaTheater.nl. Gaaikema was daar eerder op de dag opgenomen met hartklachten. Seth Gaaikema was ruim 55 jaar actief als tekstschrijver, eerst voor andere cabaretiers, zoals Wim Kan, maar sinds 1961 zelf als cabaretier. Zijn grote doorbraak kwam in 1970 met zijn voorstelling 'Tien Miljoen...Lees meer...
 • Kracht van creativiteit centraal
  'De concrete verbinding van kunstenaars en creatieven met andere maatschappelijke en economische werelden is één van de meest veelbelovende ontwikkelingen van deze tijd.' Dat zegt minister Bussemaker tijdens de opening van de zesde Europe Meeting (ASEM) voor cultuurministers. Op deze bijeenkomst zijn ministers of afgevaardigden uit bijna vijftig Aziatische en Europese landen bijeen om te spreken over de creatieve industrie....Lees meer...
 • Opera Trionfo - Owen Wingrave (Theater de Veste, Delft, 09-10-2014)
  Banner2metnieuwcampagnebeeldDe Opera Owen Wingrave, de op een na laatste opera, geschreven door de Engelsman Benjamin Britten en uitgevoerd door Opera Trionfo, een relatief nieuw gezelschap uit onze hoofdstad. Het gezelschap staat inmiddels bekend om de vele, soms onverwachte, samenwerkingen die het aangaat en heeft een goede naam als het gaat om talentontwikkeling in een wereld die toch vaak te weinig aandacht krijgt. Muzikaal leider en dirigent Ed...Lees meer...