Kies je regio

Sport

 • Mooie thuisoverwinning op Almere City FC voor Achilles '29: 3-1
  Achilles’29 heeft vrijdagavond thuis gewonnen van het fysiek zeer sterke Almere City. Op De Heikant in Groesbeek werd het 3-1. De Groesbekers stegen daardoor naar de vijftiende plaats en kunnen nu even van de rust genieten vanwege het interlandweekend. Met Pasen wacht dan weer een pittig dubbelprogramma tegen Limburgse opponenten Roda JC (vrijdag uit) en MVV (maandag thuis). Achilles’29 kwam in de openingsfase goed weg. Almere-spits en Jong Oranje-speler Vincent Janssen profiteerde van dom balverlies van Frank Wiafe en raakte de onderkant van de lat. Dezelfde speler schoot even later na aangeven van Rodney Sneijder in vrije positie over. In deze...Lees meer...
 • De Korfrakkers Nederlands Zaalkampioen Dameskorfbal
  Foto Marco SpeltenKorfbalvereniging De Korfrakkers uit Erp werd zaterdagavond in het Sportcentrum in Eindhoven na een verrassend slot van de wedstrijd Nederlands Kampioen Dameskorfbal in de zaal. Zij wonnen de finale in de Topklasse van kampioen van vorig jaar: SPES. Vanuit een onmogelijke positie vocht de formatie van coach Janssen zich terug en ging zij in de slotseconden over SPES heen. Beide ploegen openden de eerste vijf minuten erg sterk. Om en om werd er gescoord, tot de stand van 3-4. Beide teams speelden met veel variatie en wisten zowel van afstand als...Lees meer...
 • Sportend Nederland gek op apps
  Apps en activity trackers worden steeds meer gemeengoed tijdens het sporten. Hardlopers en wielrenners maken veelvuldig gebruik van apps. Bij deze sporters is Runkeeper de populairste app. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.020 Nederlandse consumenten. Hardlopen met Evy en Runkeeper bekendste apps Sportend Nederland (66% van de bevolking) doet vooral aan wandelen (84%), zwemmen (56%), fitnessen (46%), hardlopen (30%) en wielrennen (16%). Bij wandelen, hardlopen en wielrennen hebben apps en activity trackers inmiddels hun plek veroverd. De bekendste apps onder sporters zijn Hardlopen met Evy (36%), Runkeeper (34%) en Runtastic (20%). De bekendste activity trackers zijn Nike FuelBand...Lees meer...

Advertentie

Economie

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Kabinet: meer mogelijkheden voor muzieksector
  Collectieve beheersorganisaties, zoals Buma/Stemra, kunnen vanaf volgend jaar makkelijker licenties uitgeven voor onlinegebruik van muziek binnen de hele Europese Unie. De maatregel stimuleert het legale online aanbod van auteursrechtelijk beschermd werk, zoals streaming-diensten voor muziek. Dit beoogt een wetsvoorstel van staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie waarmee de ministerraad heeft ingestemd. Met dit wetsvoorstel wordt de Europese richtlijn collectief beheer omgezet in Nederlands recht. De nieuwe regeling heeft als voordeel dat commerciële aanbieders van muziekdiensten straks niet...Lees meer...
 • Openingsavond Kruim's Komedy Gouda geslaagd
  Conny van den Heuvel Maxatheater Kuim comedyl1 Vrijdagavond vond in de Chocoladefabriek in Gouda de eerste editie plaats van Kruim’s Komedie, een nieuw samenwerkingsinitiatief van Kruim en Eve Vents. Op de avond vol stand-up comedy, stonden bekende namen uit de comedywereld, maar ook nieuw talent. De avond werd op humoristische wijze gepresenteerd door één van de jongste comedians van Nederland, Victor Luis van Es. De van buiten ogenschijnlijk rustige comedian...Lees meer...
 • Nieuwe comedy club in Gouda opent vanavond
  kruims comedyVanavond, vrijdag 20 maart om 21.00 uur vindt de eerste editie van Kruim’s Komedie plaats in de Chocoladefabriek. Kruim’s Komedie is een samenwerkingsinitiatief van Kruim en Eve Vents. Een avond vol stand-up comedy, met bekende namen uit de comedywereld, maar ook door nieuw talent. De hoofdact wordt verzorgd door Martijn Oosterhuis, al meer dan 20 jaar actief in het cabaret- en comedycircuit. Oosterhuis trad ondermeer op tijdens...Lees meer...