Kies je regio

00. Pre-order Samsung Galaxy S7

Sport

 • Gert Peter de Gunst verlengt contract bij PEC Zwolle
  Assistent-trainer/coach Gert Peter de Gunst heeft zijn contract bij PEC Zwolle verlengd. De 48-jarige oud-speler van PEC Zwolle blijft zodoende minimaal tot het einde van het seizoen 2017-2018 in Zwolle actief. De afgelopen jaren heeft De Gunst meerdere functies binnen de club bekleed. Zo was hij onder meer als hoofd jeugdopleiding en jeugdtrainer werkzaam. De Gunst is zeer te spreken over het gegeven dat hij langer voor de Zwolse club werkzaam blijft: ,,PEC Zwolle is een geweldige club, ik vervul een prachtige rol en zie nog genoeg mogelijkheden om mezelf door te ontwikkelen. Ik werk met prettige mensen samen en de...Lees meer...
 • Onthulling Philips mouwbadge op nieuwe PSV wedstrijdshirts
  Tijdens de thuiswedstrijd van PSV tegen SC Cambuur op 1 mei 2016, onthult Philips de badge ‘Philips founder PSV’ op de mouw van de nieuwe wedstrijdshirts voor het komend voetbalseizoen (2016-2017). Sponsorrelatie met 10 jaar verlengd Zoals vastgelegd in het nieuwe sponsorcontract van Philips en PSV, waarmee onlangs de langste sponsorrelatie van Nederland met 10 jaar is verlengd, dragen de PSV-spelers het wedstrijdshirt met deze mouwbadge de komende 10 jaar. Tevens is de naam ‘Philips Stadion’ vastgelegd voor deze periode. Philips is met dit contract ter waarde van in totaal 22,5 miljoen euro de grootste co-sponsor van...Lees meer...
 • Jan van Halst en Wim Kieft exclusief verbonden aan Ziggo Sport
  Jan van Halst en Wim Kieft zullen met ingang van het nieuwe voetbalseizoen exclusief als analist aan Ziggo Sport verbonden zijn. Dit betekent dat Van Halst en Kieft niet meer op andere zenders te zien zullen zijn. Van Halst, die overkomt van FOX Sports, en Kieft zullen met name te zien zijn in uitzendingen rondom de Engelse Premier League en de Spaanse Primera Division. Daarnaast nemen zij op Ziggo Sport Totaal ook de analyses tijdens UEFA Champions League avonden voor hun rekening. Jan van Halst is blij met zijn overstap naar Ziggo Sport: 'Ik heb jarenlang met veel plezier de...Lees meer...

Advertentie

Geox kinderschoenen 500x500 gif

Economie

 • Uitgeverijen handhaven zich op lager omzetniveau
  Uitgeverijen hebben in 2015 minder omzet behaald dan een jaar eerder. Het was het zevende jaar op rij dat de branche kampte met een omzetdaling. De omzet van uitgeverijen ligt ruim een kwart lager dan in 2008. Een op de vijf banen is sinds die tijd bovendien verdwenen. Door een...Lees meer...
 • Faillissementen wereldwijd stijgen weer. Nederland houdt daling vast
  Voor het eerst sinds 6 jaar stijgt het aantal faillissementen wereldwijd. In 2016 +2% en ook 2017 laat naar verwachting eenzelfde stijging zien. Dat concludeert de researchafdeling van Euler Hermes. De kredietverzekeraar waarschuwt voor een toenemende kans op een domino-effect: grote bedrijven die omvallen en daarbij een keten aan leveranciers...Lees meer...
500x500 gratis verzending van bloemen

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.

BBQcenter_algemeneshopbanner_468x60

Leave a Reply

Cultuur

 • Eerste one-man show Fresku in november in het Parktheater in Eindhoven
  Foto (c) Sander van den Berg, www.gig-pic.com Fresku gaat voor het eerst de theaters in. Zijn allereerste one-man programma ‘Welkom bij de Fresku show’ wordt de komende maanden in kleine theaters en op De Parade gespeeld (om op 18 november groots in première te gaan in het Parktheater in thuisstad Eindhoven) om daarna met een indrukwekkende theatertour door het hele land. In totaal staan er ruim zeventig...Lees meer...
 • Cultuur als krachtig signaal tegen instabiliteit rond Europa
  Naast politieke, militaire en humanitaire samenwerking zet Nederland nu ook culturele middelen in om iets te doen tegen de ring van instabiliteit rond Europa. Dat schrijven de ministers Koenders (Buitenlandse Zaken) en Bussemaker (Cultuur) vandaag in hun brief over Internationaal Cultuurbeleid voor de periode 2017-2020. ‘Nederland heeft een krachtige en innovatieve cultuur. Onze identiteit en normen en waarden worden er sterk mee uitgedrukt. Het creëert ook een broodnodige brug naar de rest van de wereld. Internationaal...Lees meer...
 • WiSH Outdoor viert 10e verjaardag met Guus Meeuwis, DVBBS, Yellow Claw & Racoon in Beek en Donk
  Gedurende het weekend van 1 tot en met 3 juli strijken naar verwachting meer dan 20 verschillende nationaliteiten neer in Beek en Donk om WiSH Outdoor te bezoeken. Het populaire Brabantse cross-over Electronic Dance Music (EDM) festival is de afgelopen jaren flink in populariteit gegroeid in binnen- én buitenland. Dit jaar zal het festival haar 10e editie op feestelijke wijze vieren. De organisatie heeft aangekondigd ook dit jaar weer een hoop verrassingen in petto te...Lees meer...