Kies je regio

Sport

 • Weer drie punten voor UNA
  UNA ZeelstOp 25 oktober won UNA in Rosmalen met 2-0. Beide doelpunten werden na rust geproduceerd. Afgelopen zondag versloeg de ploeg van Mark Schenning OJC weer met dezelfde cijfers en ook deze keer kon er pas in de tweede helft gejuicht worden. Na een matig duel konden de Zeelstenaren voor de twaalfde maal drie punten noteren: 2-0 Matige wedstrijden met winst afsluiten is ook een verdienste. Dat kunnen we ook constateren na de wedstrijd UNA-OJC Rosmalen. Zoals steeds meer een gewoonte wordt bij thuiswedstrijden was UNA voor rust niet scherp genoeg. De gasten gingen...Lees meer...
 • Peter van den Berg nieuwe trainer/coach RKC Waalwijk
  RKC Waalwijk en droomkandidaat Peter van den Berg hebben overeenstemming bereikt over een contract voor de komende twee seizoenen. Daarnaast zal van den Berg ook tot het einde van dit seizoen als trainer/coach voor de groep staan. De trainer/coach, die zijn mooiste periode als actief speler kende bij de Waalwijkers in drie hoogtijjaren, zal in de nieuwe trainingsweek voor het eerst voor de selectie van de Geelblauwen verschijnen en wordt vanavond om 19.30 uur gepresenteerd in het restaurant van het Mandemakers Stadion, alwaar hij voor het oog van sponsoren zijn contract zal tekenen. Na het vertrek van Martin Koopman richtte RKC...Lees meer...
 • VVV kruipt door het oog van de naald op de Vijverberg. De Graafschap speelt met 1-1 gelijk tegen VVV
  Trainer Maurice Steijn:"De Graafschap was de betere partij" Wat voor een beter compliment kun je krijgen voor je ploeg als de trainer van de tegenpartij na afloop toegeeft, dat ze met knikkende knieën naar Doetinchem waren gekomen en dat ze achteraf blij waren met een punt. Voor trainer Jan Vreman van de Graafschap zal dit onwaarschijnlijk als muziek in de oren geklonken hebben. Maar toch was hij ook niet tevreden. Hier had namelijk een overwinning in gezeten. Toch was hij best wel trots op zijn ploeg. Ze hebben van het begin tot het eind die strijd geleverd die hij zo graag weer...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Grootste stijging uitzenduren in ruim vier jaar
  In het vierde kwartaal van 2014 steeg het aantal uitzenduren met 2,4 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor. Dit is de grootste stijging in ruim vier jaar. Net als in het derde kwartaal zijn zowel de uren in langlopende als kortlopende contracten gestegen. Voor heel 2014 geldt dat het...Lees meer...
 • Omzet bouw neemt toe, meer woningbouw
  De bouwsector kende in 2014 een positief vierde kwartaal. In vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2013 nam de omzet met ruim 3 procent toe. Over heel 2014 steeg de omzet met  ruim 1 procent.  Ondanks deze groei  ligt het omzetniveau nog bijna 20 procent onder de recordomzet...Lees meer...

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Black Label Society te arrogant voor Nederland
  zwartWat een mooie avond had kunnen worden liep uit op een domper. Zaterdag 21 februari speelde Black Label Society met Crobot en Black Tusk in de Melkweg. HNU.nu had vooraf alles geregeld met de Melkweg dus de weg was open voor een avond metal met een recensie en een flinke fotoreportage. Het concert was uitverkocht. Iedereen had er zin en er hing een goede vibe. Toen het...Lees meer...
 • Faithless op 5 juli in Eindhoven
  Op zondag 5 juli geeft Faithless, één van de populairste dance-acts aller tijden, een zomers concert op het evenemententerrein Strijp – S in Eindhoven. Dit openluchtconcert staat volledig in het teken van 20 jaar Faithless en maakt deel uit van een bijzondere reünie tour onder de noemer Faithless 2.0. Het is alweer vier jaar geleden dat de charismatische rapper/zanger Maxi Jazz en dj/toetsenist Sister Bliss in Nederland op het podium stonden. De Britse dance-formatie werd...Lees meer...
 • Tweede Kamer steunt wetsvoorstel auteurscontractenrecht
  De Tweede Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel van staatssecretaris Teeven dat de contractuele positie van auteurs en uitvoerende kustenaars ten opzichte van hun exploitanten versterkt. Zij zijn bij deze overeenkomsten met exploitanten (zoals uitgevers en platenmaatschappijen) vaak de zwakkere partij. Daarom versterkt de staatssecretaris hun positie. Zo krijgt de maker een recht op een billijke vergoeding voor het verlenen van exploitatiebevoegdheid. Daarnaast moet de maker een hogere vergoeding kunnen claimen als zijn werk een onverwacht...Lees meer...