Kies je regio

Sport

 • Nieuw lectoraat draagt bij aan een veilig sportklimaat
  Nicolette Schipper van VeldhovenZo'n 10 miljoen Nederlanders doen aan sport. We winnen veel met sport want sporten doe je voor je plezier en draagt bij aan je fysieke en mentale gezondheid. Helaas komt het voor dat er op en rond het veld incidenten zijn, zoals (seksuele) intimidatie, agressie en andere vormen van grensoverschrijdend gedrag. In het nieuwe lectoraat Sportpedagogiek werken hbo- en mbo-sportopleidingen samen met gemeenten en NOC*NSF aan het creëren van een pedagogisch verantwoord veilig sportklimaat. Nicolette Schipper – van Veldhoven, per 1 september 2014 de eerste lector Sportpedagogiek, met bijzondere aandacht...Lees meer...
 • Maarten Fontein benoemd tot algemeen directeur van ADO Den Haag
  ado den haagDe Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ADO Den Haag heeft op voordracht van de Raad van Commissarissen Maarten Fontein benoemd tot algemeen directeur. Maarten Fontein volgt Piet Jansen op, die onlangs zijn vertrek per 1 september a.s. aankondigde. De benoeming geldt voor een interim periode van vier maanden. Die periode wil United Vansen, de toekomstig meerderheidsaandeelhouder, benutten om nog beter bekend te raken met de organisatie van ADO Den Haag. ADO Den Haag krijgt hiermee een directeur met ruime ervaring binnen het Nederlandse voetbal. Maarten Fontein woont al jaren in...Lees meer...
 • VVV trekt aan het langste eind in Oss
  FC Oss VVV Venlo 25082014 JHet was FC Oss maandagavond niet gegund. Na een 0-2 achterstand knokte de ploeg van trainer Wil Boessen zich terug naar een 2-2 gelijkspel, maar in de slotminuten straften de Venlonaren een fout van de Osse verdediging hard af, en wonnen alsnog. 2-3 Was de eindstand. Bij Oss stonden Paul Kok en Fatih Kamaci in de basis, in plaats van Jeffrey Ket en Jonathan Opoku, en het leek alsof deze wisseling gunstig uitviel voor VVV Venlo. Direct in de eerste minuut leek Yuki Otsu al door de Osse...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Explosieve groei van aantal studenten met geldvragen
  De website www.financieelstudieplan.nl, een initiatief van Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB), wordt op dit moment massaal bezocht door eerstejaars studenten. Afgelopen week werd de 100.000ste bezoeker welkom geheten. Ruim 25.000 HBO- en WO-studenten hebben een persoonlijk plan gemaakt om meer inzicht te krijgen in hun inkomsten, uitgaven en eventuele...Lees meer...
 • Installateurs steeds optimistischer over marktherstel
  Ondernemers in de installatiebranche zien steeds meer lichtpuntjes in de markt. Vooral installateurs die actief zijn in de woning- en utiliteitsbouw zijn steeds positiever gestemd. De gemiddelde orderportefeuille neemt in het derde kwartaal naar verwachting toe tot 5,3 maanden. De opleving van de markt vertaalt zich ook in positieve werkgelegenheidseffecten....Lees meer...

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • De Goudse Schouwburg podium voor eerste try-out Vuurvrouwen (Ro Theater)
  Op vrijdag 5 september is in De Goudse Schouwburg de allereerste try-out van ‘Vuurvrouwen’ te zien, de nieuwste toneelvoorstelling van het Ro Theater. Een belangrijk moment, want niet eerder komen de acteurs, het licht, het decor en het publiek allemaal samen. Het Ro Theater is hét stadsgezelschap van Rotterdam en bespeler van veel nationale en internationale podia. Onder artistieke leiding van Alize Zandwijk maakt het actueel, geëngageerd, rauw en baanbrekend theater. Vuurvrouwen ‘Vuurvrouwen’ is een intense...Lees meer...
 • Drol van Gerard Reve onder de hamer
  reveVeilinghuis Catawiki organiseert deze week een speciale veiling rondom schrijver Gerard Reve. Gerard Reve wordt beschouwd als één van de beste naoorlogse Nederlandse schrijvers. Zijn bekendste werk is de roman De Avonden die in 1947 verscheen. In de veiling worden onder andere gesigneerde boeken, foto's en bibliofiele uitgaven van Reve aangeboden. Bijzonder is een kavel met een 'versteende keutel' van Gerard Reve. De geschiedenis van deze ''drol'...Lees meer...
 • Westerpop in de startblokken
  Op 29 en 30 augustus is het weer tijd voor Westerpop: het gezelligste festival van Delft! Met dit jaar als thema: 25 jaar Westerpop. Eind augustus vindt op het sportterrein van het Grotius College (achter Delft CS) de 25e editie van Westerpop plaats. Tijd om dit jubileum te vieren! Naast acts als The Kik (foto), Jett Rebel, Barry Hay & the Flying V Formation, zullen verschillende straatacts zorgen voor een spetterend programma. Leef je uit...Lees meer...