Kies je regio

Sport

 • Stijn Wuytens verlengt contract bij Willem II
  willem IIMiddenvelder Stijn Wuytens heeft met Willem II overeenstemming bereikt over een nieuw contract. Hij zal hierdoor ook in het seizoen 2015-2016 voor de Tricolores uitkomen. De 25-jarige Belg speelde tot nu toe 29 wedstrijden en scoorde daarin twee keer. Stijn Wuytens kreeg op 18-jarige leeftijd zijn eerste contract bij PSV, waar hij samen met broer Dries de jeugdopleiding doorliep. In 2008 debuteerde Stijn in de wedstrijd om de John Cruijffschaal. Daarna kwam hij nog uit voor De Graafschap en Beerschot AC. Jurgen Streppel: ‘Stijn is in de zomer van 2013 aangetrokken en heeft...Lees meer...
 • Indiase jeugd gaat weer hockeyen dankzij Teun en Flop
  INdia-clinicHC Bloemendaal gaat India helpen het hockey te promoten. Daarvoor heeft de club bij de start van de prestigieuze Hockey India League 2015, een driejarige samenwerkingsovereenkomst getekend met het Indiase DoIT Sports Management in Mumbai. Bloemendaal gaat haar hockeykennis en –ervaring overdragen aan zowel topspelers, trainers als de Indiase jeugd in de deelstaten Maharashtra, Goa en Guiarat. Niet alleen Heren 1 maar ook Bloemendaal-coryfeeën Floris-Jan Bovelander en Teun de Nooijer zijn betrokken bij de samenwerking. Er worden onder meer clinics georganiseerd, workshops gegeven voor trainers en geassisteerd met het opstellen van opleidings- en...Lees meer...
 • Streutker tweede huurling sc Heerenveen voor MVV
  Jens Jurn Streutker wordt door MVV Maastricht van sc Heerenveen gehuurd tot het einde van het seizoen. De 21-jarige verdediger speelt al enkele jaren binnen de voetbalacademie van sc Heerenveen. In het seizoen 2013/14 werd Streutker verhuurd aan Heracles Almelo. Bij zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen N.E.C. maakte hij als invaller vlak voor tijd de 1–1. Streutker keerde voor het seizoen 2014/15 terug naar sc Heerenveen. Streutker is de tweede huurling van de Friese club die de selectie van Ron Elsen komt versterken. Eerder deze transferperiode werd spits Pascal Huser al aan de MVV-selectie toegevoegd....Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Aanpak eurolanden heeft effect
  De eurozone heeft behoefte aan concurrerende economieën die zorgen voor investeringen. Voor duurzame groei en bestendigheid tegen schokken. Dat zei minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, vandaag tijdens een speech over...Lees meer...
 • Nieuwe app ‘NL exporteert’ helpt mkb'ers op buitenlandse markten
  Het ministerie van Buitenlandse Zaken introduceert tijdens de bedrijvendag van de Ambassadeursconferentie de app ‘NL exporteert’. Deze app is gemaakt voor startende & ervaren ondernemers met grensverleggende ambities. De app biedt snel en eenvoudig actuele land specifieke informatie en geeft toegang tot lokale netwerken en adviezen. Hiermee is ‘NL exporteert’...Lees meer...

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Vandenberg's Moonkings vlammen in het Parkstad Limburg Theater
  Adje Van Den Berg MoonkingsRuim een jaar geleden ging het nieuws rond dat Adrian (Adje) van den Berg een nieuwe band wilde samenstellen om na een lange periode van afwezigheid weer de podia te beklimmen. Het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. Adverteren hoefde hij niet want muzikanten van naam en faam zorgden voor files in het telefoon-verkeer. Toch koos hij bewust voor –...Lees meer...
 • Parktheater Eindhoven Theater van het Jaar 2014
  Foto: Roy BeuskerParktheater Eindhoven is vandaag uitgeroepen tot Theater van het Jaar 2014. Tijdens de jaarlijkse VVTP Theaterbeurs maakte Erwin van Lambaart, voorzitter van de Vereniging Vrije Theater Producenten, bekend dat het Eindhovense theater zichzelf een jaar lang Theater van het Jaar mag noemen. Het theater werd door de VVTP-leden positief beoordeeld op verschillende aspecten, zoals het serviceniveau, marketing en programmering. “Het theater dat zich winnaar van de VVTP...Lees meer...
 • Cabaretier Wouter Deprez trapt Nederlandse tour af in Hoorn
  Wouter DeprezOp verzoek van velen keert Wouter Deprez terug naar Nederland met zijn programma ‘Hier is wat ik Denk’. Wouter Deprez is al jaren één van de meest succesvolle comedians van België. Ook in Nederland kan hij sinds zijn overwinning op het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2004 rekenen op een trouw publiek. In 2012 trekt Wouter met zijn gezin naar het buitenland voor een langdurige sabbatperiode. Bestemming: Plettenberg,...Lees meer...