Kies je regio

Sport

 • Jeugdopleidingen Fortuna Sittard en PSV gaan samenwerken
  Met ingang van volgend seizoen gaan de jeugdopleidingen van Fortuna Sittard en PSV samenwerken. Toptalenten krijgen de mogelijkheid om zich middels een oefenstage in de kijker te spelen bij de kersverse landskampioen. Spelers in de leeftijd van 14 tot en met 19 jaar krijgen de mogelijkheid om gedurende het seizoen voor een kortere of langere periode stage te lopen bij PSV. Na een zorgvuldige beoordeling kan in overleg besloten worden om het toptalent over te schrijven naar de PSV Jeugdopleiding. Het samenwerkingsverband biedt grote voordelen voor beide partijen. Voor de Fortuna Sittard Academy betekent dit dat zij haar toptalenten een passend podium...Lees meer...
 • 3 ton voor actieplan schone sport
  Edith SchippersMinister Edith Schippers (Sport) stelt 300.000 euro beschikbaar aan de sport om dit jaar een actieplan voor een schone sport te maken. Dit maakte zij donderdagmiddag bekend op de dopingfconferentie op Papendal. Schippers organiseerde de conferentie samen met NOC*NSF, de KNWU en de Dopingautoriteit 'De sport moet schoon zijn. Het moet geen wedstrijd zijn over wie de beste dokter of de beste middeltjes heeft. Ik wil dat de sport heel goed gaat nadenken over een plan om dopinggebruik aan te pakken. Dat geldt voor de topsport, maar ook vanaf de jongste jeugd en...Lees meer...
 • Schippers presenteert nieuw gehandicaptensportbeleid
  Nu is het beleid om mensen met een beperking te stimuleren om te  sporten of bewegen vaak gericht op scholen of revalidatiecentra. Daar moet verandering in komen. Het sportaanbod voor mensen met een beperking moet dichtbij huis beschikbaar zijn, in de eigen buurt, zoveel mogelijk bij bestaande sportverenigingen. En iedereen moet met één druk op de knop kunnen zien welk passend sportaanbod er in de omgeving te vinden is. Dat is de kern van het nieuwe gehandicaptensportbeleid van minister Edith Schippers (Sport), genaamd ‘Grenzeloos Actief’. Schippers presenteert haar plannen vandaag bij het 40 jarig bestaan van Fonds Gehandicaptensport. Uit grootschalig onderzoek...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Gemeenschappelijke economische missie Nederland en Vlaanderen naar Atlanta
  [caption id="attachment_190773" align="alignleft" width="165"]Foto (c) Leonie van Baarsen Foto (c) Leonie van Baarsen[/caption] Minister-president Rutte en de Vlaamse minister-president Bourgeois leiden van 5 tot en met 7 oktober 2015 een gemeenschappelijke economische missie naar Atlanta (Georgia), in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Zij...Lees meer...
 • Nederlandse deeleconomie stroef op gang
  Bedrijven als Uber en Airbnb zijn veelvuldig in het nieuws. Desondanks delen Nederlanders niet graag hun spullen. Negen op de tien consumenten heeft nog nooit diensten of producten geleend, gebruikt of aangeboden via een online netwerk. Het risico dat het kapot gaat, dat spullen niet teruggebracht worden en het gedoe...Lees meer...

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Complete line-up Rhythm & Blues Night De Oosterpoort compleet
  Op zaterdag 2 mei vindt de Rhythm & Blues Night weer plaats in De Oosterpoort in Groningen. Onlangs werden de laatste namen bevestigd en nu is er bekend geworden hoe laat elke band/artiest op de planken staat. De volledige line-up: Mavis Staples Gov’t Mule Robben Ford King of The World Mud Morganfield Heritage Blues Orchestra Drivin’ N’ Cryin' Chuck Prophet Joanne Shaw Taylor Greg Trooper Malcolm Holcombe & Jared Tyler Daddy Long Legs JP Harris Little Hurricane Guy Forsyth Lefthand Freddy Ralph de Jongh My Baby Swoolish – Vespaudio...Lees meer...
 • Effenaar fuseert met Muziekgebouw Frits
  Het personeel wist nog van niets en stond met open mond, toen ze het bericht in het Eindhovens Dagblad vernamen: Muziekgebouw Frits Philips en poppodium De Effenaar in Eindhoven gaan samen. Naar het schijnt zijn er vergaande fusieplannen, om in 2017 samen te gaan. In ieder geval op papier, want beide gebouwen zullen blijven bestaan. De naam van de nieuwe organisatie: Muziekpodium. Het Muziekgebouw Frits lijkt de initiatiefnemer, gezien het tekort van €536.000, alleen dit jaar...Lees meer...
 • Kempenerpop maakt programma compleet
  kempenerpopMet nog twee maanden te gaan tot het festival heeft Kempenerpop het programma compleet gemaakt voor de volgende editie van 12 tot en met 14 juni. Toegevoegd zijn de welbekende ska-band Bazzookas, het Duitse Bonsai Kitten, Eindhoven Rockcity-iconen Bang Bang Bazooka en Zydecoband Allez Mama, die allemaal de terugkeer naar Kempenerpop maken. Daar houdt het natuurlijk niet op. Ook Small Time Crooks, Grim Tim, Tarzan’s My Daddy, Magnetic...Lees meer...