Kies je regio

Sport

 • Khalid Sinouh en Sparta Rotterdam uit elkaar
  Sparta Rotterdam en Khalid Sinouh zijn overeengekomen dat de arbeidsovereenkomst per direct wordt ontbonden. De 39-jarige doelman speelde afgelopen seizoen 38 competitiewedstrijden en 5 wedstrijden in de Jupiler Play-Offs. Khalid Sinouh kan zich nu richten op een nieuwe stap in zijn loopbaan. Bij Sparta Rotterdam traint Tim Vincken vanaf maandag mee met de A-selectie. De 27-jarige buitenspeler kwam vorig seizoen uit voor De Graafschap en is op zoek naar een nieuwe werkgever. Bij de Kasteelclub mag hij zijn conditie op peil houden in afwachting van een nieuwe club. ...Lees meer...
 • Robin Buwalda naar VVV-Venlo
  Robin BuwaldaPer 1 september is ook Robin Buwalda toegevoegd aan de selectie van Maurice Steijn en zijn technische staf. De centrale verdediger, die onlangs 20 werd, wordt gehuurd van ADO Den Haag. Hij kwam daar destijds bij de selectie van het eerste elftal onder leiding van Maurice Steijn. Stan Valckx, adviseur voetbalzaken van VVV-Venlo, over deze jonge huurling: “Robin is een jonge talentvolle centrale verdediger die ook als rechtsback uit de voeten kan. Hij heeft bij ADO Den Haag al enkele wedstrijden ervaring op het hoogste niveau van Nederland kunnen opdoen. Samen...Lees meer...
 • Vitalijs Maksimenko naar VVV-Venlo
  Vitalijs MaksimenkoPer 1 september heeft VVV-Venlo zich verzekerd van de diensten van Vitalijs Maksimenko. De 23-jarige Letse centrale verdediger wordt gehuurd van het Engelse Brighton & Hove Albion. ‘Maksi’, zoals hij graag genoemd wordt, was het afgelopen seizoen door The Seagulls uitgeleend aan Kilmarnock, dat uitkomt in de hoogste divisie van Schotland. De linkspoot doorliep alle vertegenwoordigende jeugdteams van Letland en is sinds 2013 A-international van Letland, een van de tegenstanders van Oranje in de EK2016-kwalificatie. Stan Valckx, adviseur voetbalzaken van VVV-Venlo over de centrale verdediger: “Maksi is een sterke speler die ondanks zijn...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • FrieslandCampina neemt zuivelbedrijf in Ivoorkust over
  FrieslandcampinaKoninklijke FrieslandCampina en Olam International Limited hebben overeenstemming bereikt over de overname van de zuiveltak van Olam en de zuivelproductiefabriek van deze onderneming in Ivoorkust. De overname betekent een uitbreiding van de activiteiten van FrieslandCampina in dit West-Afrikaanse land, waar het al...Lees meer...
 • Toeleveranciers procesindustrie hebben crisis al lang achter zich gelaten
  Voor de Nederlandse toeleveranciers aan de procesindustrie gaat de markt al enkele jaren crescendo. De omzetten hebben zich veel beter ontwikkeld dan aanvankelijk verwacht en ook voor de komende jaren blijven de vooruitzichten goed. De innovatiekracht, kwaliteit en flexibiliteit van veel bedrijven uit deze sector staan zo goed aangeschreven, dat...Lees meer...

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Striptease​show van Parijs gezelschap Crazy Horse over drie weken in Nederland te zien
  stripteaseVoor het eerst in de Nederlandse geschiedenis komt de befaamde Parijse nachtclub Crazy Horse naar Nederland, de club waar niemand minder dan Dita von Teese op de planken stond en de beroemde schoenontwerper Christian Louboutin onlangs groot succes boekte met een door hem ontwikkelde show. In de zinderende en sensuele voorstelling Forever Crazy staan twaalf prachtig, schaars geklede dames garant voor een zinnenprikkelende show met een ondeugend...Lees meer...
 • Nederlandse Premiere Cirque Plume bij Festival Cultura Nova Heerlen
  Het Franse circustheatergezelschap Cirque Plûme presenteert begin september de Nederlandse première van ‘Tempus Fugit? Une ballade sur le chemin perdu’ in Heerlen tijdens het festival Cultura Nova. Vanaf dinsdag 2 tot en met zondag 7 september is de voorstelling te zien in Theater Heerlen. Een spectaculaire show vol prachtige vondsten, passie en vakmanschap. De ene keer gebracht met veel spektakel, de andere keer met ontroerende poëzie. Het is een muzikale voorstelling waarbij de muziek live op...Lees meer...
 • Nieuwe concertzaal in Leiden, Gebr de Nobel, komt met uitdagend programma
  GebrdenobelHet eerst aangekondigde concert in een nieuwe zaal, Blaudzun in Gebr. de Nobel in Leiden, is inmiddels helemaal uitverkocht! De grote zaal, waar 750 bezoekers in passen, staat op 6 december helemaal vol voor deze sensationele Singer/Songwriter uit Nederland. Op 26 augustus is de tweede productie in de verkoop gegaan. De show van Jan Jaap van der Wal op 8 januari 2015. Dit is een bijzondere show omdat...Lees meer...