Kies je regio

Sport

 • Beelden verdachten ongeregeldheden bekerfinale openbaar
  superkuipHet rechercheteam van de politie Rotterdam en Amsterdam dat onderzoek doet naar de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip op 20 april 2014, heeft vandaag foto’s van 5 verdachten vrijgegeven. Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie. De gepubliceerde foto’s zijn geselecteerd uit het beeldmateriaal dat het team ter beschikking heeft en waaruit strafbare feiten blijken die deze verdachten hebben gepleegd. De foto’s hebben meerdere weken op de interne communicatiekanalen van de politie gestaan. De verdachten zijn niet door politiemensen herkend. Afgelopen maandag deed de politie de oproep...Lees meer...
 • TU Eindhoven wint finale WK robotvoetbal met combinatievoetbal
  Foto (c) Bart van Overbeeke Het robotvoetbalteam van de TU Eindhoven heeft de WK robotvoetbal in Brazilië gewonnen, de RoboCup. Het team won met 3-2 van Water, het team van de universiteit van Beijing. Het betere combinatiespel en de uitstekende keeper brachten het Eindhovense team de titel. Het Eindhovense team kwam de Chinezen eerder op het toernooi al tegen en verloor toen met 3-4. De Chinezen speelden toen erg ruw, wat voor de scheidsrechters aanleiding was om in de finale sneller vrije trappen te geven voor duwen. Dat gaf de Eindhovense robotspelers meer ruimte...Lees meer...
 • N.E.C. contracteert Kristjan Emilsson
  NECN.E.C. is rond met een nieuwe speler: Kristjan Emilsson. De aanvallende IJslander acteert als nummer 9 of 10 in het veld. De 21-jarige jeugdinternational speelde eerder bij Liverpool FC en komt nu over van het IJslandse Hafnarfjördur. Voor deze laatste club speelde hij 59 wedstrijden waarin hij tot 18 doelpunten kwam. Ook kwam hij uit voor de nationale elftallen van IJsland onder 17, 19 en 21 jaar en speelde hij twee wedstrijden in de Europa League. Emilsson tekent een contract voor drie jaar met een optie tot een jaar verlenging....Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Privégebruik zakelijke deelauto wordt niet fiscaal belast
  Met het oog op de toenemende inzet van deelauto's is de VNA (Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen) mede op initiatief van Alphabet een brancheregeling met de Belastingdienst overeengekomen over het privégebruik van deelauto's. Het is toegestaan om een auto voor een dag of in het weekend van de werkgever te huren,...Lees meer...
 • Lasten koophuis dalen naar niveau 1999
  te koopDe rentelast van een koophuis is gedaald naar het niveau van 1999. In het tweede kwartaal van 2014 betaalde een koper gemiddeld Euro 677 per maand. Dat is evenveel als eind 1999. Oorzaken hiervan zijn de historisch lage hypotheekrente en...Lees meer...

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Ruimere regels vrijwilligerswerk voor WW'ers
  UWVDe regels voor vrijwilligerswerk door mensen met een WW-uitkering worden verruimd. Voortaan mogen WW-ers op vrijwillige basis aan de slag op bijvoorbeeld een sportvereniging of festival, als de taken die zij daar doen nu al door vrijwilligers worden gedaan. Op dit moment geldt dat UWV een WW-gerechtigde kan korten op zijn uitkering als het vrijwilligerswerk dat hij doet ergens anders in het land door een betaalde kracht wordt...Lees meer...
 • Extra investering in samenwerking tussen cultuur, welzijn, zorg en sport
  Minister Bussemaker stelt 4 jaar lang jaarlijks € 1,7 miljoen beschikbaar aan de 6 cultuurfondsen voor samenwerking met andere sectoren zoals welzijn, zorg en sport. Hiermee wil zij de positieve effecten van cultuur op het welzijn stimuleren. Cultuur is belangrijk binnen de samenleving. Het is waardevol voor de maatschappij en de economie. 'Creativiteit en innovatie vanuit de cultuursector kunnen een rol spelen binnen maatschappelijke thema's zoals vergrijzing en verstedelijking', aldus minister Bussemaker. 'De aanwezigheid van cultuur...Lees meer...
 • Benoeming leden Raad voor Cultuur
  Mevrouw Drs. M.A. van Hees en de heer O. Gölpinar zijn op voordracht van minister Bussemaker benoemd tot leden van de Raad voor Cultuur voor een periode van vier jaar. Marijke van Hees wordt lid met ingang van 1 augustus 2014. De benoeming van Őzkan Gölpinar gaat per 1 december 2014 in. Marijke van Hees (1961) was van 2010 tot 2014 wethouder van cultuur, economie & innovatie en Middelen te Enschede en werkt als...Lees meer...