Kies je regio

Prijzencircus 250x250

Sport

 • Ondanks verlies tegen Feyenoord toch weer spektakel op de Vijverberg.
  Video: opening De Graafschap - Feyenoord De Graafschap doet aan klantenbinding ondanks 1-2 verlies Zoals de wedstrijd begon met vuurwerk en heel veel spektakel, zo begonnen de spelers aan de eerste helft. Natuurlijk kun je aangeven, dat Feyenoord een slechte dag had, maar het kwam zeker door het d'ran gevoel van spelers en publiek dat Feyenoord in de eerste helft niet aan hun spel toekwam. Sterker nog, na een kwartiertje kwam de Graafschap (met een beetje geluk van schlemiel van Beek) op een 1-0 voorsprong. En toen kwam het moment van Makkelie. Scheidsrechter Makkelie, politieagent in Rotterdam van beroep, de media hebben hier...Lees meer...
 • Amsterdam ArenA presenteert nieuwbouwplannen 2020
  De Amsterdam ArenA maakt zich op voor een grote verbouwing. De kwaliteit en de service voor de stadionbezoekers wordt daarmee fors verbeterd. De omlopen van de eerste en de tweede ring worden verbreed. Vooral de toeschouwers op de tweede ring gaan er flink op vooruit. Het uiterlijk van het stadion verandert ook: de vorm van de Amsterdam ArenA gaat over van hol naar bol. Het is de grootste verbouwing sinds de opening in 1996. De Amsterdam ArenA streeft samen met Ajax voortdurend naar verbeteringen. Het doel is en blijft om de supporters de best...Lees meer...
 • Vitesse klaar voor 1e Eredivisieduel op hybride grasveld in GelreDome
  Vitesse speelt zondag 20 september tegen De Graafschap als eerste Eredivisieclub in Nederland op een nieuwe, hybride grasmat waarbij het natuurlijke grasveld is versterkt met kunststofvezels in een geweven backing. Spelers en trainers zijn enthousiast over XtraGrass(tm), waarop zij reeds trainen bij de trainingsaccommodatie op Papendal in Arnhem. Het gepatenteerde XtraGrass(tm) is ontwikkeld door materiaaltechnologieconcern TenCate en wordt geleverd door dochteronderneming GreenFields. Bij dit systeem groeit het natuurgras in een geweven - deels biologisch afbreekbare - backing bestaande uit geweven pollen kunststofvezels, waardoor het natuurgras sterker, beter en langer bespeelbaar wordt: 800 tot 900 uur per jaar tegenover 200 tot 250...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Bromfietsverkoop kent een forse plus
  Uit de cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie blijkt dat de verkoop van bromfietsen in Nederland pluste in de eerste drie kwartalen met 12 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot een totaal van 13.952. De top-drie van populairste brommermerken bestaat uit: Piaggio/Vespa...Lees meer...
 • Daling energieprijs drukt inflatie eurozone
  De inflatie in de eurozone in september is negatief. Dit heeft Eurostat vorige week gemeld. Ook van december 2014 tot en met maart 2015 was sprake van een negatieve inflatie. Dat de inflatie nu weer onder de nul uit is gekomen, komt doordat de energieprijs sterk is gedaald. Veel andere...Lees meer...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Oranjezaal paleis Huis ten Bosch twee maanden langer open
  De Oranjezaal van paleis Huis ten Bosch in Den Haag blijft tot en met 30 december te bezichtigen. Door deze verlenging kunnen nog eens 23.000 mensen een rondleiding in de zaal krijgen. Dat heeft minister Blok (Wonen en Rijksdienst) besloten gezien de enorme belangstelling voor de Oranjezaal. Aanvankelijk zouden de rondleidingen na 1 november stoppen. Gratis kaarten zijn alleen te reserveren via de website bezoekdeoranjezaal. Steeds zijn kaarten voor een periode van twee weken te boeken. Op...Lees meer...
 • Koert van Mensvoort lanceert natuurbeweging tijdens Dutch Design Week Eindhoven
  Ambassadeur van de Dutch Design Week Koert van Mensvoort lanceert op 22 oktober tijdens de Now Future talkshow het Next Nature Network in Nederland. Next Nature Network is een nieuwe natuurbeweging die niet terug, maar vóóruit wil naar de natuur. Lancering Next Nature Network Traditionele natuurorganisaties hebben een te romantisch beeld van ongerepte natuur. Next Nature Network gelooft dat we zo omringd worden door technologie dat het onze next nature is geworden. Aan het begin van de...Lees meer...
 • 100.000 kinderboeken uit zwerven op de Nationale Kinderzwerfboekdag
  Ondanks goede initiatieven als de Kinderboekenweek kunnen in Nederland nog heel veel kinderen niet goed lezen omdat ze geen boeken hebben. Lezen is cruciaal voor de ontwikkeling van een kind en het staat aan de basis van hun persoonlijke ontwikkeling. Wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat kinderen in huishoudens waar boeken aanwezig zijn zich sneller en breder ontwikkelen op het gebied van taal. Kinderzwerfboek heeft 7 oktober uitgeroepen tot de Nationale Kinderzwerfboekdag. Samen met alle...Lees meer...