Kies je regio

Sport

 • Wout Brama keert terug bij PEC Zwolle
  PEC Zwolle heeft zich tegen het einde van de zomerse transferperiode versterkt met Wout Brama. De ervaren middenvelder, die in het verleden drie keer uitkwam voor het Nederlands elftal, speelde ook vorig seizoen in 25 officiële wedstrijden van PEC Zwolle mee, waarna zijn contract in Zwolle afliep. Hij tekent nu echter alsnog een nieuw contract voor twee seizoenen, met daarbij een optie voor een extra jaar, bij de Blauwvingers. Technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle is trots dat Brama zich opnieuw aan PEC Zwolle committeert: ,,Wout is een speler, die vorig seizoen al heeft laten zien een meerwaarde te zijn...Lees meer...
 • UNA maakt korte metten met Magreb’90
  UNA ZeelstOp voorhand had niemand verwacht dat UNA Magreb’90 in eigen huis een forse nederlaag toe zou brengen. Het team van coach Mark Schenning was nog ietwat zoekend bezig, maar gooide afgelopen zondag alle schroom van zich af. De van oorsprong Marokkaanse tegenstander promoveerde in een record tempo van de vijfde klasse naar de Topklasse. Vorige week maakte de ploeg van trainer Schuitemaker indruk door bij Landskampioen FC Lienden met 2-0 te winnen. Vanaf de aftrap trok de thuisclub fel van leer. UNA hield het hoofd koel, ofschoon dat in de tropische...Lees meer...
 • Marvilde overtuigend door naar tweede ronde beker
  marvildeNa de vriendschappelijke wedstrijden en toernooien is dan eindelijk het officiële deel van de voorbereiding begonnen. De poulefase van de beker wordt vaak nog als voorbereiding gezien, maar moet toch ook gezien worden als laatste test voor de competitie. Marvilde is dit seizoen ingedeeld bij DSC (3e klasser uit Kerkdriel), Hilvaria (3e klasser uit Hilvarenbeek) en Longa (2e klasser uit Tilburg). Het zou dus uit moeten draaien op een tweestrijd tussen Longa en Marvilde voor het bereiken van de tweede ronde. Beide teams winnen de eerste wedstrijd met 5-0. Marvilde thuis...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Conjunctuurbeeld verbetert verder
  Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok is in augustus 2015 een fractie beter dan in juli, maakt CBS bekend. In augustus presteren bijna alle indicatoren in de Conjunctuurklok beter dan hun langjarige trend. De Conjunctuurklok van CBS is een hulpmiddel voor het bepalen van de stand en het verloop van de Nederlandse...Lees meer...
 • Aantal bijstandsuitkeringen neemt toe, maar minder snel
  Het aantal mensen met een bijstandsuitkering is in de eerste twee kwartalen van 2015 toegenomen. Eind juni waren het er 447 duizend tot de AOW-gerechtigde leeftijd (65 jaar en 3 maanden), een toename van 5 duizend ten opzichte van het eerste kwartaal. Daarmee nam het aantal bijstandsontvangers toe, maar minder...Lees meer...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Henk Westbroek laat zijn indrukwekkende muziekverzameling veilen
  Verzamelaars van rock- en popmemorabilia kunnen deze week bij online veilinghuis Catawiki hun hart ophalen. Daar wordt op dit moment namelijk de bijzondere muziekcollectie van zanger en radiopresentator Henk Westbroek geveild. Tijdens de veiling komen in totaal 150 unieke objecten onder de hamer zoals gouden platen, originele concertposters en 45 gesigneerde gitaren van wereldberoemde artiesten. Het topstuk van de veiling is een door Kurt Cobain gesigneerde gitaar. De objecten in de veiling zijn afkomstig uit...Lees meer...
 • Recordbedrag voor Nederlandse roman op Kickstarter
  De roman 'Geloof, hoop en geloof me, een hoop liefde' heeft binnen drie weken het doel van 7.500 euro behaald door middel van crowdfunding. Niet eerder lukte het een Nederlands boek om binnen zo'n korte tijd een dergelijk bedrag op te halen op Kickstarter. De crowdfundingcampagne is bedoeld om binnen 30 dagen de eerste druk van 'Geloof, hoop en geloof me, een hoop liefde' mogelijk te maken. Met nog zeven dagen te gaan is dat...Lees meer...
 • 25ste editie Festival Cultura Nova Heerlen
  Festival Cultura Nova in Heerlen bestaat 25 jaar! Dat viert het festival van vrijdag 28 augustus tot en met zondag 6 september met een programma vol passie, verwondering en spektakel. De openingsvoorstelling van 25 jaar Cultura Nova is speciaal gemaakt voor het jarige festival en staat in het teken van het Jaar van de Mijnen (M2015). Als je dan nog één keer terugkijkt om de balans op te maken; waar kun je dat dan beter...Lees meer...