Kies je regio

Sport

 • Schaats-wielerploeg Team LottoNL-Jumbo gepresenteerd
  Team+LottoNL-Jumbo+TOTAALjpgIn TivoliVredenburg op een steenworp afstand van de Grand Départ 2015, is vandaag officieel Team LottoNL-Jumbo met kopstukken Sven Kramer, Robert Gesink, Stefan Groothuis, Laurens ten Dam, Jan Smeekens en Wilco Kelderman voor het eerst aan de pers en de buitenwereld gepresenteerd. De schaatsers van Jac Orie, onder wie ook o.a. Annette Gerritsen en Laurine van Riessen van Team LottoNL-Jumbo toonden de nieuwe geel-zwarte schaatspakken waarin volgende week het NK afstanden gereden zal worden. De wielrenners volgen per 1 januari 2015. Het nieuwe geel-zwarte wielertenue werd door de aanwezige renners al getoond. Jumbo...Lees meer...
 • Verdubbeling aantal Verklaringen Omtrent Gedrag in de sport
  Het aantal Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG) in de sport is het afgelopen jaar verdubbeld, van 5126 naar 10.251. Dat blijkt uit de monitor ‘Naar een Veiliger Sportklimaat’ (VSK). Deze is vandaag door minister Edith Schippers van Sport aan de Tweede Kamer aangeboden. Naast de verdubbeling van het aantal VOG’s blijkt onder meer dat 30 procent van de sportverenigingen inmiddels een veiligheidsprotocol heeft en 8000 scheidsrechters een weerbaarheidstraining hebben gevolgd. Tevens zijn in het amateurvoetbal vorig jaar 40.000 tijdstraffen opgelegd en is het aantal excessen in het voetbal met 12 procent gedaald. ‘Het afgelopen jaar zijn flinke stappen gezet. Je merkt echt...Lees meer...
 • Minister Schippers formeert topteam sport
  Minister Edith Schippers van Sport heeft een aantal boegbeelden uit sport, bedrijfsleven, wetenschap en overheid gevraagd om voor de komende jaren een Kennis- en Innovatieagenda sport op te stellen. Deze agenda richt zich op de topsport- en breedtesport, op gerelateerde vraagstukken uit de maatschappij, op excellentie in de wetenschap en op kansen voor het bedrijfsleven. Harry van Dorenmalen, algemeen directeur IBM zal het topteam voorzitten. De overige leden zijn: Martin Olde Weghuis, technology manager Royal ten Cate; Per Slycke, oprichter XSens; Aarnout Brombacher, hoogleraar/decaan TU Eindhoven; Maurits Hendriks, technisch directeur NOC*NSF; Eric van de Burg, wethouder Sport gemeente Amsterdam en de directeur-generaal...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Netwerk Benelux krijgt versterking van Zeeuwse partner
  Netwerk Benelux is erin geslaagd de dekking door heel Nederland en België nog verder te verbeteren. Met het toetreden van transportbedrijf ZUIDWEST logistiek is nu ook de regio Zuidwest-Nederland vertegenwoordigd in het netwerk, dat bestaat uit 12 Nederlandse partners en 7 leden in België. Netwerk Benelux (NBX) is daarmee uitgegroeid...Lees meer...
 • Bestaande koopwoningen ook in september duurder
  Bestaande koopwoningen waren in september 1,7 procent duurder dan in september 2013. Dat is dezelfde prijsstijging als in augustus. Al een half jaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen...Lees meer...

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Seth Gaaikema overleden
  Seth_Gaaikema_1985Dinsdag is cabaretier en tekstschrijver Seth Gaaikema na een kort ziekbed overleden in een ziekenhuis in Den Bosch. Dat meldt de theaterwebsite MaxaTheater.nl. Gaaikema was daar eerder op de dag opgenomen met hartklachten. Seth Gaaikema was ruim 55 jaar actief als tekstschrijver, eerst voor andere cabaretiers, zoals Wim Kan, maar sinds 1961 zelf als cabaretier. Zijn grote doorbraak kwam in 1970 met zijn voorstelling 'Tien Miljoen...Lees meer...
 • Kracht van creativiteit centraal
  'De concrete verbinding van kunstenaars en creatieven met andere maatschappelijke en economische werelden is één van de meest veelbelovende ontwikkelingen van deze tijd.' Dat zegt minister Bussemaker tijdens de opening van de zesde Europe Meeting (ASEM) voor cultuurministers. Op deze bijeenkomst zijn ministers of afgevaardigden uit bijna vijftig Aziatische en Europese landen bijeen om te spreken over de creatieve industrie....Lees meer...
 • Opera Trionfo - Owen Wingrave (Theater de Veste, Delft, 09-10-2014)
  Banner2metnieuwcampagnebeeldDe Opera Owen Wingrave, de op een na laatste opera, geschreven door de Engelsman Benjamin Britten en uitgevoerd door Opera Trionfo, een relatief nieuw gezelschap uit onze hoofdstad. Het gezelschap staat inmiddels bekend om de vele, soms onverwachte, samenwerkingen die het aangaat en heeft een goede naam als het gaat om talentontwikkeling in een wereld die toch vaak te weinig aandacht krijgt. Muzikaal leider en dirigent Ed...Lees meer...