Kies je regio

Sport

 • Voorbeschouwing HSC'21 - UNA
  slecht voetbalveld 06Aanstaande zondag staat er voor UNA een uitwedstrijd op het programma bij HSC’21 in Haaksbergen. De groenwitten namen vorig seizoen afscheid van trainer Wilco Klop. Eddy Boerhof, oud speler van de Haaksbergers, volgde hem op. Vorige competitie eindigde HSC’21 op plaats negen met 38 punten (61-66). Topscorer werd Stef Ottink met tien treffers. Na het seizoen vertrokken negen spelers bij de groenwitten en kwamen er zeven nieuwe bij. Het streven van de Achterhoekers is om met zoveel mogelijk spelers van eigen kweek zich te handhaven op het hoogste amateurniveau. De laatste thuiswedstrijd...Lees meer...
 • Amsterdam speelstad EK 2020
  Amsterdam ArenA krijgt grootste zonnedakAmsterdam is een van de speelsteden tijdens het EK voetbal in 2020. Tijdens een speciale bijeenkomst in Genève werd dat vrijdagmiddag bekend gemaakt, Het EK 2020 wordt vanwege het 60-jarig bestaan van de UEFA in dertien verschillende landen gehouden. Negentien gegadigden steden hebben meegedaan om een plek te bemachtigen Het is niet voor het eerst dat de Amsterdam Arena een EK-wedstrijd organiseert. Tijdens Euro 2000, waarvoor Nederland en België gezamenlijk als gastheer optraden, werden drie groepswedstrijden, een kwartfinale en één halve finale in Amsterdam gespeeld....Lees meer...
 • Nederland tekent internationaal verdrag tegen matchfixing
  Tijdens de Sportministersconferentie in Magglingen Zwitserland heeft Nederland samen met 15 andere landen het Verdrag inzake de manipulatie van sportwedstrijden getekend. De komende tijd zullen naar verwachting meer landen volgen. In dit verdrag staan maatregelen op terrein van sport, kansspelen, strafrecht, maar ook (inter)nationale samenwerking en uitwisseling van gegevens. Het is een goede start voor intensievere internationale samenwerking in de bestrijding van matchfixing....Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Meer investeringen, vooral in gebouwen en infrastructuur
  In juli 2014 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 5,2 procent groter dan in juli 2013. Deze stijging volgt op twee maanden met een kleine krimp. Het herstel is vooral te danken aan de investeringen in woningen, bedrijfsgebouwen en infrastructuur. Dit meldt het CBS vandaag. Sinds oktober...Lees meer...
 • Export groeit opnieuw, vooral door de wederuitvoer
  Het volume van de export van goederen was in juli 4,1 procent groter dan in juli 2013. In juni groeide de uitvoer met 3,2 procent. De groei van de export is bijna helemaal toe te schrijven aan de wederuitvoer. Dit meldt het CBS vandaag. Het volume van de import was...Lees meer...

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Boiler Room Comedy Night start met nieuw seizoen
  boiler roomVrijdag 26 september begint het nieuwe seizoen van de maandelijkse Boiler Room Comedy Nights, in het Ketelhuis in Eindhoven. Headliner van de eerste avond is Harry Glotzbach, die bekend is van tv-programma’s zoals M/V, Man Bijt Hond, Raymann is Laat en de Comedy Factory. Glotzbach is echte feel good comedian met bizar grappige verhalen die ogenschijnlijk uit het dagelijkse leven zijn gegrepen. De absurdistische en zeer...Lees meer...
 • Open dag Poppodium Metropool
  Het is al weer vijf jaar geleden dat Metropool haar nieuwe deuren opende aan het Industrieplein. Het lustrum wordt op 20 september gevierd met een open dag. Van 13:00 tot 17:00 uur is het Access All Areas voor belangstellenden. De medewerkers van het poppodium zullen zelf aanwezig zijn om interactieve rondleidingen door het pand te verzorgen. De technische crew is aanwezig om uitleg te geven over licht en geluid waarna belangstellenden zelf met de knoppen aan...Lees meer...
 • Apple brengt U2-removal app voor iTunes
  U2De marketingtruuk die Apple en U2 vorige week samen uit hebben gewerkt door in één klap het nieuwe U2-album 'Songs of Innocence' gratis in alle iTunes te stoppen, is bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. Veel gebruikers klaagden dat zij hier niet om gevraagd hebben en Apple en U2 werden afgelopen week dan ook veelvuldig onder vuur genomen op internet. Het album is voor velen ook...Lees meer...