Kies je regio

Sport

 • Schippers: andere aanpak sportblessures
  Minister Edith Schippers trekt de komende jaren 675.000 euro per jaar uit om sportblessures tegen te gaan. De afgelopen jaren is het aantal sportblessures in Nederland gestegen. Deze stijgende lijn is vooral te zien bij voetbal, hardlopen en fitness. Het aantal sportblessures stijgt ook harder dan de sportdeelname.  In 2014 liepen sporters in Nederland in totaal 4,7 miljoen sportblessures op. Dat is 29% meer dan in 2006. Om deze stijgende lijn te doorbreken gooit Schippers het beleid om en kiest ze voor een andere aanpak.

  Nieuw programma

  Om het aantal sportblessures terug te brengen worden de maatregelen vanaf nu specifiek gericht op...Lees meer...
 • Jochem Hoekstra wint 67e Simac Omloop der Kempen
  wielrennenWat kreeg de Kempische wielerliefhebber een prachtige wielerwedstrijd te zien vandaag. Jochem Hoekstra van het Jo Piels Cyclingteam kwam solo aan in de Dorpstraat in Veldhoven net voor Yoeri Havik en een aanstormende achtervolgende groep. Koos Jeroen Kers drukte zijn voorwiel als derde over de meet en mocht mee het podium op. Onder een heerlijk zonnetje was het vandaag prima vertoeven op één van de vele terrassen aan het parcours. Helaas voor de renners moest er gekoerst worden en zouden zij pas na dik vier uur arbeid aan het eventuele goudgele vocht mogen....Lees meer...
 • Heracles Almelo gaat niet verder met zestal
  HeraclesHeracles Almelo gaat niet verder met een aantal spelers. Eerder in het seizoen was er al een aantal aflopende contracten formeel opgezegd, nu is er richting zes spelers definitief duidelijkheid verschaft. De club gaat niet verder met de volgende spelers: Bart Schenkeveld, Jeroen Veldmate, Daan Rienstra, Michael Brouwer, Mark Engberink en Travis Brent. “We gaan de selectie inkrimpen van 31 naar 25 spelers. Omdat de leeftijdsgrens in het tweede team is afgeschaft hebben we voor dat team minder spelers nodig. Bovendien gaan we, zoals elk seizoen, doorselecteren”, verklaart algemeen directeur Nico-Jan Hoogma....Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Nederlandse bedrijven in trek in Canada
  Van een enorm kassencomplex tot de aanpak van bladluis. Tijdens het staatsbezoek aan Canada is donderdag voor een kleine 100 miljoen euro aan samenwerkingen getekend tussen bedrijven uit beide landen. Dit gebeurde onder toeziend oog van koning Willem-Alexander en koningin Máxima en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). De...Lees meer...
 • Vertrouwen producenten op hoogste niveau in vier jaar tijd
  Het vertrouwen van de ondernemers in de industrie is verder toegenomen, maakt CBS vandaag bekend. De indicator van het producentenvertrouwen ging van 3,3 in april naar 4,1 in mei. Dat is het hoogste niveau in ruim 4 jaar tijd. De verbetering van het producentenvertrouwen in mei komt vooral doordat ondernemers...Lees meer...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Opleiden docenten voor muziekonderwijs benadrukt respect voor muziek
  "Het is goed dat het besef terug is dat muziekonderwijs cruciaal is in het leven van een kind." Dit zegt directeur Frank Helmink van Buma Cultuur naar aanleiding van de beslissing van Minister Bussemaker om 25 miljoen euro beschikbaar te stellen aan scholen in het basisonderwijs om de deskundigheid van leerkrachten op het gebied van muziekonderwijs te vergroten. Buma Cultuur, onderdeel van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, verzorgt op een groot deel van de middelbare scholen in Nederland het...Lees meer...
 • Vrijdag weer lachen bij Boiler Room Comedy
  boiler roomOp vrijdag 29 mei om 20:30 uur is het voor de laatste keer dit seizoen weer lachen geblazen bij Boiler Room Comedy in Restaurant Ketelhuis Eindhoven op Strijp-S. Boiler Room Comedy is hot! Nergens anders in Eindhoven vind je een comedy avond waar bekende comedians samen met nieuw talent keer op keer een super show weten neer te zetten in een van Eindhoven’s oudste en mooiste...Lees meer...
 • Meer muziekonderwijs
  15 basisscholen gaan van start met het trainen van hun leerkrachten in het geven van muziekonderwijs.  In het najaar kunnen ook andere scholen zich hiervoor inschrijven. Minister Bussemaker stelt tot 2020 € 25 miljoen euro beschikbaar aan scholen om de deskundigheid van leerkrachten te vergroten. 85% van de ouders vindt het belangrijk dat hun kinderen op school in aanraking komen met muziek. Daar staat tegenover dat slechts 11% van de scholen vindt dat hun leraren deskundig...Lees meer...