Kies je regio

Sport

 • Willem II kampioen van de Jupiler League, of toch niet ?
  JLlogoWillem II uit Tilburg werd maandagmiddag kampioen van de Jupiler League, maar de kans is groot dat dit nog een staartje krijgt. FC Dordrecht eist namelijk een onderzoek door de aanklager betaald voetbal naar het niet meespelen van Telstar speler Kevin Brands tegen de Tilburgse club. Brands staat onder contract bij Willem II maar is door die club uitgeleend aan Telstar. Trainer Marcel Keizer van de Velsense club gaf bij Fox Sports toe dat in zijn huurcontract zou staan dat hij niet tegen Willem II zou mogen meespelen. Aangezien de Tilburgers vandaag kampioen...Lees meer...
 • Willem II kampioen van de Jupiler League!
  Willem II heeft vandaag met een voetbalshow de titel in de Jupiler League veilig gesteld. Het had geen kind aan Telstar, het won met 4-0 door doelpunten van Boymans (2x), Heymans en Messaoud. FC Dordrecht speelde gelijk in en tegen FC Den Bosch. Hiermee is Willem II zeker van promotie naar de Eredivisie, na een jaar absentie op het hoogste niveau. De wedstrijd begon wat slap. Een 20 minuten was het spel in één woord gezapig te noemen. Toen zette Willem II aan en scoorde het via clubtopscoorder Boymans. Met hoopvolle ogen werd naar Den Bosch gekeken. Daar stond Dordrecht lang...Lees meer...
 • Seizoen MVV voorbij na teleurstellend verlies bij Fc Oss
  MVV MaastrichtMVV Maastricht kan zijn pijlen gaan richten op het nieuwe seizoen. Na het teleurstellende verlies met 2-1 in en tegen FC Oss is dat de bittere conclusie. Na het 3-3 gelijkspel tegen Fortuna Sittard wist MVV wat het te doen stond in Oss tegen de plaatselijke FC, winnen! Alleen de drie punten zouden de Maastrichtse ploeg in de strijd houden om die felbegeerde nacompetitie plek. Danny Schreurs had na de goeie invalbeurt tegen Fortuna waarin hij twee keer scoorde weer een basisplaats gekregen van trainer Ron Elsen ten koste van de...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Ploumen: kansen en knelpunten bij handel met Roemenië
  ploumenRoemenië is een aantrekkelijke springplank voor Nederlandse bedrijven naar meer handel en investeringen in de regio rond de Zwarte Zee. Tegelijk heeft het land nog veel werk te verzetten om het ondernemingsklimaat te verbeteren. Dat zei minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking)...Lees meer...
 • Fons Jurgens benoemd tot bestuursvoorzitter Efteling
  eftelingFons Jurgens (44) is, conform voorgenomen besluit, benoemd tot Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling. Zijn aanstelling werd bekrachtigd tijdens de Algemene Aandeelhoudersvergadering van donderdag 17 april. Onder zijn leiding wil de Efteling gefaseerd doorgroeien tot een internationale...Lees meer...

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.

Leave a Reply

Advertentie

Cultuur

 • Bestseller BOY 7 komend seizoen in primeur in Amersfoort
  BOY 7 – Live on stage is gebaseerd op de bestseller BOY 7 van Mirjam Mous, één van de spannendste en meest succesvolle Nederlandse boeken voor jongeren. BOY 7 – Live on stage gaat op 18 januari 2015 in première in de Flint in Amersfoort en is daarna tot en met mei 2015 te zien in de Nederlandse theaters. Van BOY 7 wordt op dit moment ook een bioscoopfilm gemaakt....Lees meer...
 • Buch in de Bajes start vandaag vanuit Ter Peel in Evertsoord
  350px-Terpeel_ingangDe nieuwe serie afleveringen van 'Buch in de bajes' vanuit vrouwengevangenis Ter Peel begint donderdagavond. Het programma is acht weken lang te zien te zien bij RTL4 van 21.30 tot 22.30 uur Het is voor het eerst dat Menno Buch in een vrouwengevangenis filmt. In eerdere series kwamen alleen mannelijke gedetineerden aan het woord. Het bijzondere aan vrouwen in de gevangenis is dat zij ook vaak kinderen bij zich...Lees meer...
 • OV-ToerPas voor toeristen in Zuid-Limburg gelanceerd
  Bus_Veolia_Transport-480x319Vanaf dinsdag kunnen busreizigers gebruik gaan maken van de OV-ToerPas Zuid-Limburg. Met dit vervoersbewijs kunnen mensen twee dagen onbeperkt reizen met alle buslijnen van Veolia tot Echt-Susteren, en naar het Duitse Aken. Het ticket is geldig op werkdagen na 9.00 uur en in het weekeinde de hele dag.
  De OV-Toerpas is een initiatief van Veolia, de gemeente Gulpen-Wittem en de VVV Zuid-Limburg
  ...Lees meer...