Kies je regio

Sport

 • NOC*NSF onderzoekt mogelijkheid European Games 2019 in Nederland
  Foto (c) Ralph CandelNOC*NSF heeft besloten serieus te onderzoeken of het mogelijk is om in 2019 de European Games in Nederland te organiseren. In 2015 vindt dit vierjaarlijks evenement voor de eerste keer plaats in Baku, Azerbeidzjan. Het NOC*NSF besluit is kenbaar gemaakt aan het bestuur van het European Olympic Committees (EOC) tijdens verkennende besprekingen op 17 en 18 december 2014 in Amsterdam. Het EOC bestuur reageerde enthousiast op de door NOC*NSF gepresenteerde aanpak. André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF: “Het zou fantastisch zijn om in 2019 de 2e Europese Spelen in heel Nederland...Lees meer...
 • FC Oss met gemak over Jong Twente heen
  FC Oss - Jong FC Twente 19122914 gHet leek er op alsof FC Oss donderdagavond goed naar de wedstrijd Ajax - Vitesse had gekeken, aangezien de ploeg van trainer Wil Boessen met goede zin het veld betrad. Net als de ploeg uit Arnhem tikten de Ossenaren de bal tot vier maal toe in het netje. Een mooie prestatie tegen de talenten van FC Twente, die amper iets wisten in te brengen tegen FC Oss. De eerste helft was er geen om over naar huis te schrijven. In het Frans Heesen Stadion in Oss leek...Lees meer...
 • Meesters van de wind ontmoetten elkaar woensdag in Zeeland
  sdfsdfsdfsdfsdfWoensdag hebben de winnaars van het NK Tegenwindfietsen, dat donderdag 10 december 2014 voor de tweede keer gehouden werd op de Oosterscheldekering in Zeeland, officieel de Zeeuwse wind met een grote windvaandel overgedragen aan Tour de France directeur Christian Prudhomme en gedeputeerde Provincie Zeeland Ben de Reu. De finish van de tweede etappe van de Tour vindt plaats op 5 juli 2015 in Zeeland. Niet voor niets op ongeveer dezelfde plek als het NK Tegenwindfietsen, een plek IN zee, met veel wind. Het is bekend dat Christianne Prudhomme fan is van Zeeland. Hij ziet de finish van de tweede etappe van...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Bijtellingspercentage leaseauto's structureel te hoog
  Leaserijders betalen structureel teveel belasting over hun leaseauto. Dat blijkt uit onderzoek door één van de 'big four' belastingadvieskantoren in opdracht van LeasePlan Nederland. Omdat de Nederlandse overheid steeds meer niet-fiscale doelen wil bereiken via de bijtelling, komen de huidige tarieven niet langer overeen met de reële economische waarde van...Lees meer...
 • Klijnsma: Introductie algemeen pensioenfonds dichterbij
  Pensioenfondsen die overwegen hun krachten te bundelen in een algemeen pensioenfonds krijgen de mogelijkheid om dat te doen. Staatssecretaris Klijnsma heeft vandaag het wetsvoorstel ‘Algemeen pensioenfonds’ naar de Tweede Kamer gestuurd. Dit wetsvoorstel maakt een nieuwe vorm van bundeling mogelijk van verschillende pensioenregelingen. Hierdoor kunnen allerlei voordelen worden gerealiseerd zoals...Lees meer...

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.




Leave a Reply

Cultuur

 • Meer dan 1 miljoen bezoekers voor Gooische Vrouwen
  Credits foto: Mireille Martis / All Access BV.Meer dan 1 miljoen bezoekers hebben Gooische Vrouwen 2, van regisseur Will Koopman en scenarioschrijver Frank Houtappels, in de bioscoop gezien. Acteur Peter Paul Muller verraste Will Koopman nog net voor haar vakantie met de award. De Diamanten Film wordt uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. De laatste Diamanten Film werd in 2011 uitgereikt aan de...Lees meer...
 • Goud voor Wiplala
  WiplalaEen Gouden Film voor Wiplala, de vrolijke kerstfilm voor het hele gezin. Meer dan 100.000 bezoekers hebben de film van regisseur Tim Oliehoek in de bioscoop gezien. Het scenario is geschreven door Tamara Bos gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Gisteravond werden Tim Oliehoek en hoofdrolspelers Géza Weisz, Kee Ketelaar en Sasha Mylanus verrast met de Gouden Film bij het wassenbeeld van Annie M.G....Lees meer...
 • Ben Howard toont lef in Heineken Music Hall
  benhowardWegens grote belangstelling gaf Ben Howard niet 2 maar 3 shows in de HMH, en ik reisde op vrijdag af naar Amsterdam om de tweede show in de reeks live mee te gaan maken. Onderweg vroeg ik me af of het publiek de nieuwe songs van het album 'I forget where we were' van de 27 jarige singer-songwriter uit Londen al zou kennen en of het in...Lees meer...