Kies je regio

00. Pre-order Samsung Galaxy S7

Sport

 • Jaimy Brute tekent meerjarige overeenkomst
  Sparta Rotterdam heeft jeugdspeler Jaimy Brute vastgelegd. De 17-jarige middenvelder, die het afgelopen seizoen als B-junior indruk maakte bij de O19, tekent voor drie seizoenen op Het Kasteel. Eerder werd al bekend dat Jaimy in de voorbereiding mee mocht gaan trainen met de A-selectie. Hoofd jeugdopleiding Dolf Roks is tevreden over het contracteren van de jongeling. ‘Jaimy is een prima controlerende middenvelder die zich goed ontwikkelt en als A-junior de kans krijgt om een extra stap in deze ontwikkeling te maken door bij de A-selectie aan te sluiten in de voorbereiding. Wat ons zeer bevalt is het feit dat Jaimy elke...Lees meer...
 • Schippers investeert miljoenen in sport
  Nederland is een echt sportland. In de topsport hebben we als klein land de ambitie om bij de top 10 van beste landen ter wereld te horen. Maar ook in de buurt en op scholen is sport volop aanwezig. Om de topsportambitie waar te maken en nog meer mensen aan het sporten te krijgen investeert minister Edith Schippers (Sport) komende jaren miljoenen in sport en komt zij met nieuwe plannen in de bestaande breedtesportprogramma’s. Dit schrijft Schippers vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. De belangrijkste extra investeringen zijn 1,5 miljoen voor topsportprogramma’s, 2 miljoen voor de toelage...Lees meer...
 • David Mendes da Silva sluit aan bij A-Selectie Sparta Rotterdam
  Aanstaande zaterdag zal de selectie van Sparta Rotterdam voor het eerst gaan trainen. Bij deze eerste training zal ook David Mendes da Silva aansluiten. De zevenvoudig international van Oranje zal komend seizoen op amateurbasis uitkomen voor Sparta Rotterdam. Mendes da Silva over zijn terugkeer bij Sparta Rotterdam: "Dit is voor mij de club waar het allemaal is begonnen en ik ben nog altijd zeer gemotiveerd om succesvol te zijn. Ik wil het komend seizoen ook mijn Nederlandse trainersdiploma's gaan behalen in Nederland en daarom ben ik blij met de kans die ik van Sparta krijg om aan te sluiten bij de...Lees meer...

Advertentie

Geox kinderschoenen 500x500 gif

Economie

 • Informatieloket voor ondernemers over Brexit
  De overheid gaat een loket openen voor ondernemers die vragen hebben over de gevolgen van een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Dat liet minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) vandaag weten na afloop van een bijeenkomst met het Nederlandse bedrijfsleven. Ploumen sprak samen met...Lees meer...
 • Opnieuw sterke afname prijzen industrie
  De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in mei 7,5 procent lager dan in mei 2015, meldt CBS. De afname in mei is iets kleiner dan in de voorgaande maand. In april waren de prijzen 8,2 procent lager dan een jaar eerder. Opnieuw waren vooral de olieprijs en de prijzen...Lees meer...
500x500 gratis verzending van bloemen

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.

BBQcenter_algemeneshopbanner_468x60

Leave a Reply

BBQcenter_algemeneshopbanner_120x600

Cultuur

 • NK Striptekenen 2016 van start
  De voorrondes van het NK Striptekenen zijn begonnen. Tot 21 september kunnen alle kinderen van Nederland (tot 18 jaar) hun inzendingen sturen voor het NK Striptekenen 2016. Een deskundige jury onder voorzitterschap van stripmaker Eric Heuvel (January Jones, De ontdekking) zal een selectie maken uit de inzendingen van de jonge stripmakers die tijdens de finale op zaterdag 15 oktober tijdens Stripfestival Breda plaatsvindt. In samenwerking met Eppo Stripblad wordt voor de vierde keer het NK...Lees meer...
 • Gastcollege Marco Borsato tijdens Buma NL
  Zanger, acteur en muziekondernemer Marco Borsato (49) zal 20 september aanstaande een bijzonder gastcollege geven tijdens Buma NL, het jaarlijkse evenement voor Nederlandse artiesten, componisten, tekstschrijvers, muziekuitgevers en liefhebbers. Het gastcollege van Borsato zal een centrale plek innemen in het conferentieprogramma van Buma NL, dat ook nu weer wordt gehouden op De Parade in 's-Hertogenbosch. Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur "Marco Borsato is één van de meest succesvolle artiest van ons land. Al meer dan twintig...Lees meer...
 • Sensation Amsterdam onthult kunstwerken In A'dam Lookout
  Vanavond vond de pre celebration van Sensation Amsterdam plaats. In de A'DAM Lookout zijn negen unieke 'Angels and Demons' kunstwerken onthuld van onder andere Kim Feenstra, Valerio Zeno, Oscar Aerts en Fajah Lourens. Deze kunstwerken waren alleen vanavond door een select gezelschap te bezichtigen. De expositie vormt de kick-off van de nieuwe show van Sensation op 2 juli in de Amsterdam ArenA. Dit jaar wordt er met het Angels and Demons thema eenmalig gebroken met...Lees meer...