Kies je regio

Sport

 • PSV wint Johan Cruijff Schaal: toss voor het goede doel
  De door PSV gewonnen strijd tegen FC Groningen (0-3) om de Johan Cruijff Schaal die vanavond in de Amsterdam ArenA plaatsvond, startte op bijzondere wijze: de traditionele toss werd niet verricht door scheidsrechter Bas Nijhuis maar door de 11-jarige Lars Appeldoorn. Met deze actie vroeg 'ambassadeur' Lars aandacht voor spierziekte bij jonge kinderen. Lars lijdt zelf ook aan een zeldzame vorm van spierziekte waardoor hij het voetballen maar heel kort kan volhouden. Het publiek in de Amsterdam ArenA kon in de rust een filmpje zien over Lars en 2 euro doneren voor het goede doel via een sms-bericht naar JEUGDBEKER. De toss...Lees meer...
 • Jordens Peters tekent opnieuw voor twee jaar voor Willem II
  Jordens Peters heeft zijn contract opengebroken en met twee jaar verlengd. De 28-jarige centrale verdediger tekent een overeenkomst tot medio 2018. De aanvoerder spreekt hiermee vertrouwen uit in de ambities van de club. Jordens Peters: ‘Ondanks interesse van andere clubs heb ik besloten bij Willem II te blijven. Ik heb het goed naar mijn zin bij de club en ik heb vertrouwen in de toekomst.’ Technisch manager Carlos Aalbers: ‘Wij zijn uiteraard verheugd dat Jordens besloten heeft bij te tekenen. We zijn er trots op dat een belangrijke speler als Jordens zo vroeg aangeeft vertrouwen te hebben in de komende jaren bij...Lees meer...
 • Molecaten hoofdsponsor van PEC Zwolle
  Molecaten, campings en vakantieparken, is  de nieuwe hoofdsponsor van PEC Zwolle. De voormalig rugsponsor is het komende seizoen dan ook zichtbaar op de voorkant van zowel het thuis- als uittenue.  Na deze jaargang heeft Molecaten de ambitie nog drie jaar zichtbaar te blijven op de shirts van PEC Zwolle, maar dan weer op de achterzijde. Tim Slager van Molecaten:  ,,Al drie jaar prijkt onze pauw trots op de achterzijde van de PEC Zwolle-shirts. Dat waren zowel voor Molecaten als voor PEC Zwolle mooie jaren. Wij vinden het daarvanuit niet meer dan logisch dat wij elkaar komend seizoen helpen om er weer...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Conjunctuurbeeld verbetert opnieuw
  Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok is in juli 2015 weer beter dan in juni, maakt CBS bekend. Vanaf de zomer van 2013 tot het voorjaar van 2014 verbeterde de conjunctuur continu, daarna ging de verbetering stapsgewijs. Vanaf mei versnelt de opgaande lijn. In juli zet de positieve trend verder door. De Conjunctuurklok...Lees meer...
 • Afzetprijzen industrie opnieuw lager dan een jaar eerder
  De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in juni 5,4 procent lager dan in juni 2014. In mei 2015 waren de prijzen 4,9 procent lager dan een jaar eerder. Het verloop van de afzetprijzen van de industrie hangt sterk samen met de ontwikkeling van de olieprijs, aldus CBS. Exclusief de...Lees meer...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Shell draagt Overhoeksterrein over aan gemeente

Shell heeft het laatste deel van de sanering van het Overhoeksterrein afgerond en overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Met deze laatste stap is het terrein als het ware teruggegeven aan de stad. Hiermee ligt de weg open voor de verdere ontwikkeling van de wijk Overhoeks.

“Wij zijn heel blij dat we eindelijk ook het laatste stuk van het oude Shell terrein teruggeven aan Amsterdam. De saneringswerkzaamheden zijn naar volle tevredenheid en veilig uitgevoerd. Dat voelt goed en wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe plannen voor dit deel van de wijk Overhoeks,” aldus Marja Zonnevylle, Site Manager van Shell Technology Centre Amsterdam.

Het is de bedoeling dat het voormalige Shell-terrein door de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars verder wordt ontwikkeld tot de wijk Overhoeks, genoemd naar de markante voormalige Shell-toren. Door de bouw van appartementen, kantoren, een oeverpark en de komst van het filmuseum EYE, ontstaat een geheel nieuwe wijk waarmee wonen, werken en recreatie een aantrekkelijke invulling krijgen en een impuls wordt gegeven aan de dynamiek van Amsterdam-Noord.
De ontwikkeling van het gebied gaat terug tot in de Middeleeuwen.De landstrook werd in de 16e eeuw in gebruik genomen als Galgeveld, waar in de binnenstad terechtgestelde misdadigers, opnieuw opgehangen en tentoongesteld werden om binnenkomende schepen te waarschuwen voor de strenge maar rechtvaardige rechtspraak in Amsterdam.

In 1905 verkreeg de Dordtsche Petroleum Maatschappij, een van de voorlopers van Shell, ruim 4,5 ha van het terrein in erfpacht. Uiteindelijk groeide het totale grondoppervlak van Shell uit tot 27 hectare.In 1914 werd het Laboratorium van de Bataafsche Petroleum Maatschappij Amsterdam opgericht bestaande uit negen personen. Mede door de automatisering groeide het laboratorium tot ruim 2.200 werknemers begin jaren ‘80.Het veranderde werkpakket, de schaalverkleining van experimenten dankzij de opkomst van de computer en de toenemende automatisering, vormden de aanleiding voor de bouw van een nieuw en modern technologiecentrum.
Leave a Reply

Cultuur

 • Zomer van 2015 vooralsnog zonder zomerhit
  De zomer van 2015 heeft nog geen duidelijke zomerhit opgeleverd. Voor het eerst in jaren is er deze zomer geen nummer dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Dat blijkt uit de tussenstand van de Zomerse 50, de jaarlijkse hitlijst met de populairste zomerhits ooit gemaakt. “Er zijn wel nummers van dit jaar die punten krijgen, maar een echte uitschieter zit daar nog niet bij”, vertelt Martijn de Lange, initiatiefnemer van de hitlijst. “Niet...Lees meer...
 • Auteurs nog onbekend met flexibel rechtenbeheer
  Componisten en tekstschrijvers die aangesloten zijn bij Buma/Stemra weten vaak niet dat ze een deel van hun auteursrechten kunnen uitsluiten van collectief beheer. 72 procent is nog niet bekend met de mogelijkheden van het zogeheten flexibel beheer en slechts 1 op de 5 muziekauteurs kan de gevolgen ervan overzien. Dat blijkt uit een onderzoek dat Buma/Stemra uit liet voeren door het onafhankelijke bureau SEO Economisch Onderzoek onder 720 respondenten. Sinds juni 2014 is het voor leden...Lees meer...
 • Woonwagenfestival 'Samen op reis' in Zeewolde
  Op zaterdag 25 juli organiseren woonwagenbewoners uit heel Nederland in Zeewolde een festival waar vooral ook niet-woonwagenbewoners van harte welkom zijn. Het festival, dat een jaarlijkse traditie moet worden, heet 'Samen op Reis'. Het wil aan de 'burger' laten zien dat de woonwagenbewoner een eigen leefstijl, een eigen cultuur heeft maar met het festival willen de woonwagenbewoners ook de relatie met de burgers en de overheid verbeteren. Immers, onbekend maakt onbemind. De woonwagencultuur is vorig jaar...Lees meer...