Kies je regio

Sport

 • Schaats-wielerploeg Team LottoNL-Jumbo gepresenteerd
  Team+LottoNL-Jumbo+TOTAALjpgIn TivoliVredenburg op een steenworp afstand van de Grand Départ 2015, is vandaag officieel Team LottoNL-Jumbo met kopstukken Sven Kramer, Robert Gesink, Stefan Groothuis, Laurens ten Dam, Jan Smeekens en Wilco Kelderman voor het eerst aan de pers en de buitenwereld gepresenteerd. De schaatsers van Jac Orie, onder wie ook o.a. Annette Gerritsen en Laurine van Riessen van Team LottoNL-Jumbo toonden de nieuwe geel-zwarte schaatspakken waarin volgende week het NK afstanden gereden zal worden. De wielrenners volgen per 1 januari 2015. Het nieuwe geel-zwarte wielertenue werd door de aanwezige renners al getoond. Jumbo...Lees meer...
 • Verdubbeling aantal Verklaringen Omtrent Gedrag in de sport
  Het aantal Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG) in de sport is het afgelopen jaar verdubbeld, van 5126 naar 10.251. Dat blijkt uit de monitor ‘Naar een Veiliger Sportklimaat’ (VSK). Deze is vandaag door minister Edith Schippers van Sport aan de Tweede Kamer aangeboden. Naast de verdubbeling van het aantal VOG’s blijkt onder meer dat 30 procent van de sportverenigingen inmiddels een veiligheidsprotocol heeft en 8000 scheidsrechters een weerbaarheidstraining hebben gevolgd. Tevens zijn in het amateurvoetbal vorig jaar 40.000 tijdstraffen opgelegd en is het aantal excessen in het voetbal met 12 procent gedaald. ‘Het afgelopen jaar zijn flinke stappen gezet. Je merkt echt...Lees meer...
 • Minister Schippers formeert topteam sport
  Minister Edith Schippers van Sport heeft een aantal boegbeelden uit sport, bedrijfsleven, wetenschap en overheid gevraagd om voor de komende jaren een Kennis- en Innovatieagenda sport op te stellen. Deze agenda richt zich op de topsport- en breedtesport, op gerelateerde vraagstukken uit de maatschappij, op excellentie in de wetenschap en op kansen voor het bedrijfsleven. Harry van Dorenmalen, algemeen directeur IBM zal het topteam voorzitten. De overige leden zijn: Martin Olde Weghuis, technology manager Royal ten Cate; Per Slycke, oprichter XSens; Aarnout Brombacher, hoogleraar/decaan TU Eindhoven; Maurits Hendriks, technisch directeur NOC*NSF; Eric van de Burg, wethouder Sport gemeente Amsterdam en de directeur-generaal...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Netwerk Benelux krijgt versterking van Zeeuwse partner
  Netwerk Benelux is erin geslaagd de dekking door heel Nederland en België nog verder te verbeteren. Met het toetreden van transportbedrijf ZUIDWEST logistiek is nu ook de regio Zuidwest-Nederland vertegenwoordigd in het netwerk, dat bestaat uit 12 Nederlandse partners en 7 leden in België. Netwerk Benelux (NBX) is daarmee uitgegroeid...Lees meer...
 • Bestaande koopwoningen ook in september duurder
  Bestaande koopwoningen waren in september 1,7 procent duurder dan in september 2013. Dat is dezelfde prijsstijging als in augustus. Al een half jaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen...Lees meer...

Dubbele overval in Badhoevedorp

Foto (c) Unique Photo Video

Zaterdagochtend heeft een 31-jarige man kort voor 12.00 uur een fotoshop aan de Arendstraat in Badhoevedorp overvallen. De man bedreigde het aanwezig personeelslid en deed een greep uit de kassa. De politie startte direct een groot onderzoek en ook via Burgernet werd mensen in de omgeving gevraagd uit te kijken naar de verdachte. Dankzij binnengekomen tips via Burgernet kon de verdachte even na 12.15 uur aangehouden worden in de buurt van de Havikstraat. Tijdens de aanhouding kwam er een melding binnen dat een opticien aan het Lorentzplein kort daarvoor ook was overvallen. Het signalement van de verdachte kwam overeen met de zojuist aangehouden man. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten en het onderzoek wordt voortgezet.
Leave a Reply

Brompot

 • De Televizier-ring
  Het is me gelukt. Ik ben het hele 'gala' inclusief de nazit blijven kijken. De nazit is een programma wat volgt op het hoofdprogramma. Daarin wordt dan uit gelegd hoe het allemaal zo is gekomen en om na de shock nog te laten zien hoe blij de winnaars zijn met...Lees meer...