Kies je regio

Sport

 • Achilles'29 wint met gemak tegen RKC
  Foto (c) Wilco HazelaarHet spel van de afgelopen weken was een voorbode van de goede pot die Achilles’29 afgelopen middag aan de dag legde. De Groesbekers waren in Waalwijk de hele wedstrijd sterker dan RKC en wonnen verdiend met 0-4. Door deze overwinning steeg de ploeg van Gesthuizen vijf plekken op de ranglijst en liet de rode lantaarn achter in Waalwijk. RKC was in de afgelopen week veelvuldig in het nieuws als gevolg van de sportieve en financiële malaise die de club doormaakt. Achilles’29 had hier geen boodschap aan en maakte van meet...Lees meer...
 • De strijd is weer terug op de Vijverberg
  De Graafschap verliest van titelkandidaat NEC met 2-0 op een goed gevulde Vijverberg 7886 mensen hadden de weg naar de Vijverberg gevonden en ze zijn niet voor niets gekomen. Vooral in de eerste helft speelden de Zebra's met opgestroopte mouwen, iets wat de Achterhoekse fans graag zien. Niet voor niets lopen de spelers het veld op over een tegel waar "d'r an" op staat. d'ranNEC kreeg pas in de 15e minuut een klein kansje, een zacht schot ruim over het doel van Jasper Heusinkveld. Tot aan de 25e minuut was het de Graafschap dat de...Lees meer...
 • Een stormachtige start voor Nuon Solar Team in Zuid-Afrika
  Het Nuon Solar Team heeft op de eerste racedag stappen gezet richting de winst van de Sasol Solar Challenge. Maar dat ging niet zo makkelijk. Het team moest tijdens de race reparaties uitvoeren en heeft een flinke storm moeten bedwingen. Na ruim 400 km op teller en het inhalen van twee andere solar teams neemt het Nuon Solar Team de 1e positie in bij de Sasol Solar Challenge. Nuna7S – de zonnewagen die vorig jaar wereldkampioen werd – is vandaag van start gegaan in de Sasol Solar Challenge. Na de keuring waar Nuna met vlag en wimpel voor slaagde, begon het...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Aziatische horecasector gaat koks opleiden
  Minister Asscher heeft woensdag met de Aziatische horecasector het convenant beklonken om de personeelsproblemen in de sector structureel op te lossen. Werkgevers gaan de komende twee jaar voldoende opleiding- en arbeidsplaatsen realiseren voor werknemers uit Nederland of andere landen uit de EU. In de tussentijd kunnen de tekorten worden opgevuld...Lees meer...
 • Nederlandse Living Planet Index gunstiger dan de mondiale trend
  Het Wereld Natuur Fonds meldt een forse daling van de mondiale biodiversiteit. Dit staat in schril contrast met de  trend in Nederland. Herstel zoogdieren, broedvogels en reptielen Vandaag publiceert het WNF de mondiale Living Planet Index. De mondiale LPI laat zien dat de biodiversiteit sterk is afgenomen. Het Centraal Bureau voor de...Lees meer...

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D
Leave a Reply

Cultuur

 • Première Marco: de weg terug, en bekendmaking eerste nominaties Gouden Kalveren (27-9-2014, Tivolivredenburg)
  SR4A4200Zaterdagavond en TivoliVredenburg bruist van de energie en activiteiten, en dat allemaal vanwege het jaarlijkse Nederlandse Filmfestival. De première van de documentaire ‘Marco: de weg terug’ laat een intiem beeld zien van het leven van Marco (Bakker) en zijn vrouw Willeke (van Ammelrooy) na het auto-ongeluk zestien jaar geleden. Alle dagen knokken, en kleine stapjes vooruit. Naast Marco en Willeke was ook regisseur Denise Janzée aanwezig....Lees meer...
 • Nederlands filmfestival première de Infiltrant (27-9-2014, Tivolivredenburg)

  SR4A4142Samir (Nasrdin Dchar) is de zoon van een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder (Betty Schuurman). Nadat hij is geslaagd als politieagent zoekt Samir erkenning van het korps. Door te infiltreren in een Marokkaanse drugsbende wil hij zichzelf bewijzen. Maar hij voelt zich al snel gevangen tussen twee werelden, en de drugsbende gaat als een echte...Lees meer...


 • Museum Boijmans van Beuningen op metrostation Rotterdam Centraal
  metro boijmans van BeuningenTijdens de ochtendspits werden reizigers op metrostation Rotterdam Centraal verrast door twee futuristisch geklede dames die uitnodigingen uitdeelden voor de opening van de nieuwste tentoonstelling van Museum Boijmans Van Beuningen; ‘The Future of Fashion is Now’. Ook de hal van metrostation Rotterdam Centraal ademt door de afbeeldingen op de muren, pilaren en vloer, de sfeer van het Rotterdamse museum. De aankleding van het metrostation maakt...Lees meer...