Kies je regio

Sport

 • TU Eindhoven wint finale WK robotvoetbal met combinatievoetbal
  [caption id="attachment_194343" align="alignright" width="165"]Foto (c) Bart van Overbeeke Foto (c) Bart van Overbeeke[/caption]Het robotvoetbalteam van de TU Eindhoven heeft de WK robotvoetbal in Brazilië gewonnen, de RoboCup. Het team won met 3-2 van Water, het team van de universiteit van Beijing. Het betere combinatiespel en de uitstekende keeper brachten het Eindhovense team de titel. Het Eindhovense team kwam de Chinezen eerder op het toernooi al tegen en verloor toen met 3-4. De Chinezen speelden toen erg ruw, wat voor de scheidsrechters aanleiding was om in de finale sneller vrije trappen te geven voor duwen....Lees meer...
 • N.E.C. contracteert Kristjan Emilsson
  NECN.E.C. is rond met een nieuwe speler: Kristjan Emilsson. De aanvallende IJslander acteert als nummer 9 of 10 in het veld. De 21-jarige jeugdinternational speelde eerder bij Liverpool FC en komt nu over van het IJslandse Hafnarfjördur. Voor deze laatste club speelde hij 59 wedstrijden waarin hij tot 18 doelpunten kwam. Ook kwam hij uit voor de nationale elftallen van IJsland onder 17, 19 en 21 jaar en speelde hij twee wedstrijden in de Europa League. Emilsson tekent een contract voor drie jaar met een optie tot een jaar verlenging....Lees meer...
 • Eindhovense voetbalrobots naar halve finale WK in Brazilië
  Foto (c) Bart van OverbeekeHet voetbalrobotteam van de TU Eindhoven heeft de halve finale gehaald van de RoboCup 2014 in João Pessoa in Brazilië, het WK voor robotvoetbal. Het Eindhovense team won acht van de tien poulewedstrijden, speelde eenmaal gelijk en verloor een keer. De halve finale wordt morgen, donderdag 24 juli, gespeeld. Bij winst staat het team later op dezelfde dag in de finale, om half zeven Nederlandse tijd. De twee halve finales staan gepland voor 14.30 en 15.30 uur. Bij succes speelt het Eindhovense team om 18.30 uur de finale, die...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Privégebruik zakelijke deelauto wordt niet fiscaal belast
  Met het oog op de toenemende inzet van deelauto's is de VNA (Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen) mede op initiatief van Alphabet een brancheregeling met de Belastingdienst overeengekomen over het privégebruik van deelauto's. Het is toegestaan om een auto voor een dag of in het weekend van de werkgever te huren,...Lees meer...
 • Lasten koophuis dalen naar niveau 1999
  te koopDe rentelast van een koophuis is gedaald naar het niveau van 1999. In het tweede kwartaal van 2014 betaalde een koper gemiddeld Euro 677 per maand. Dat is evenveel als eind 1999. Oorzaken hiervan zijn de historisch lage hypotheekrente en...Lees meer...

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D
Leave a Reply

Cultuur

 • Ruimere regels vrijwilligerswerk voor WW'ers
  UWVDe regels voor vrijwilligerswerk door mensen met een WW-uitkering worden verruimd. Voortaan mogen WW-ers op vrijwillige basis aan de slag op bijvoorbeeld een sportvereniging of festival, als de taken die zij daar doen nu al door vrijwilligers worden gedaan. Op dit moment geldt dat UWV een WW-gerechtigde kan korten op zijn uitkering als het vrijwilligerswerk dat hij doet ergens anders in het land door een betaalde kracht wordt...Lees meer...
 • Extra investering in samenwerking tussen cultuur, welzijn, zorg en sport
  Minister Bussemaker stelt 4 jaar lang jaarlijks € 1,7 miljoen beschikbaar aan de 6 cultuurfondsen voor samenwerking met andere sectoren zoals welzijn, zorg en sport. Hiermee wil zij de positieve effecten van cultuur op het welzijn stimuleren. Cultuur is belangrijk binnen de samenleving. Het is waardevol voor de maatschappij en de economie. 'Creativiteit en innovatie vanuit de cultuursector kunnen een rol spelen binnen maatschappelijke thema's zoals vergrijzing en verstedelijking', aldus minister Bussemaker. 'De aanwezigheid van cultuur...Lees meer...
 • Benoeming leden Raad voor Cultuur
  Mevrouw Drs. M.A. van Hees en de heer O. Gölpinar zijn op voordracht van minister Bussemaker benoemd tot leden van de Raad voor Cultuur voor een periode van vier jaar. Marijke van Hees wordt lid met ingang van 1 augustus 2014. De benoeming van Őzkan Gölpinar gaat per 1 december 2014 in. Marijke van Hees (1961) was van 2010 tot 2014 wethouder van cultuur, economie & innovatie en Middelen te Enschede en werkt als...Lees meer...