Kies je regio

Sport

 • Achilles'29 en FC Eindhoven in evenwicht
  Achilles 29 FC EindhovenOndanks de niet gemakkelijke omstandigheden hebben Achilles’29 en FC Eindhoven een prima wedstrijd aan het publiek voorgeschoteld. De thuisploeg liet de vorm van de laatste weken zien en hield tegen de nummer drie van de Jupiler League, die vorige week nog koploper NEC ongenadig hadden afgedroogd, grote delen van de wedstrijd de regie in handen. De gasten wisten met een late treffer nog een punt op de Heikant weg te slepen, waarna supporters van beide clubs een meer dan gezellige naborrel in het clubhuis van Achilles hadden. Met Frank Wiafe...Lees meer...
 • Wereldbekerwedstrijd veldrijden voor junioren prooi voor Belg Iserbyt
  wereldbeker unioren hoogerheide 2015 bDe wereldbekerwedstrijd veldrijden voor junioren in het Brabantse Hoogerheide is gewonnen door de Belgische kampioen bij de junioren Eli Iserbyt. De 17-jarige was als Europees kampioen de grote favoriet in het peloton. Tweede werd de eveneens 17-jarige Roel van der Stegen uit Sittard, voor de Amerikaan Hecht. Voor Van der Stegen kwam de tweede plek wellicht als een kleine teleurstelling, aangezien de Nederlander aan een sterk seizoen bezig is. Afgelopen weken waren al verschillende overwinningen aan de Limburger toegekend, waardoor de hoop op een overwinning in Hoogerheide steeg. Foto's...Lees meer...
 • Minke Booij nieuwe manager vrouwenvoetbal KNVB
  KNVB LOGODe KNVB heeft oud hockey-international Minke Booij (37) aangesteld als manager vrouwenvoetbal. Booij start op 1 maart bij de voetbalbond. Ze gaat zich toeleggen op de ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal in zowel de breedte- als topsport. Ook het WK 2015 in Canada en de organisatie van EK 2017 in Nederland vallen binnen haar aandachtsgebied. Technisch manager Jelle Goes van de KNVB: “De KNVB heeft zowel in de breedte als in de top grote ambities met vrouwenvoetbal. Booij wordt een belangrijke schakel in het realiseren van die ambities. Als Olympisch- en...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Verkoop overtollig vastgoed Rijk brengt 125 miljoen op
  Het Rijksvastgoedbedrijf heeft vorig jaar voor 125 miljoen euro aan overtollig vastgoed van het Rijk verkocht. In totaal ging het om 160 verkooptransacties, voor het grootste deel van grond (totaal ruim 400 hectare). Er werden 27 gebouwen of complexen verkocht met een totale vloeroppervlakte van circa 300.000 vierkante meter. Het...Lees meer...
 • Consumenten besteden opnieuw iets meer, vertrouwen verandert nauwelijks
  Consumenten hebben in november 0,6 procent meer besteed aan goederen en diensten dan in november 2013. Dit is de tweede maand op rij met een lichte stijging. Vooral aan duurzame goederen gaven consumenten meer uit, meldt het CBS vandaag. Verder is het vertrouwen van consumenten in januari nauwelijks veranderd ten...Lees meer...

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D
Leave a Reply

Cultuur

 • Cabaretier Wouter Deprez trapt Nederlandse tour af in Hoorn
  Wouter DeprezOp verzoek van velen keert Wouter Deprez terug naar Nederland met zijn programma ‘Hier is wat ik Denk’. Wouter Deprez is al jaren één van de meest succesvolle comedians van België. Ook in Nederland kan hij sinds zijn overwinning op het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2004 rekenen op een trouw publiek. In 2012 trekt Wouter met zijn gezin naar het buitenland voor een langdurige sabbatperiode. Bestemming: Plettenberg,...Lees meer...
 • Leif de Leeuw op weg naar Memphis
  Maxazine vertrek Leif de Leeuw fotograaf Rob Sneltjes6Amersfoorter Leif de leeuw is met zijn band maandagmiddag vertrokken naar Memphis, Tennessee, om deel te nemen aan de International Blues Challenge. De eerste ronde is woensdag al en één ding konden ze verklappen: Dat ze vrijdagochtend om 11:30 spelen in Memphis bij Ditty TV. Deze show is over de hele wereld online te bekijken via hun website: www.dittytv.com. (11:30...Lees meer...
 • Musical Awards buit voor grote producenten
      gala-award2015-06Op woensdag 7 januari 2015 vond in het Beatrix Theater in Utrecht het veertiende Musical Awards Gala plaats. Een bijzondere dag, want na vier jaar werd de uitreiking voor het eerst weer uitgezonden op televisie bij de AVROTROS op NPO1. Gedurende deze avond werden in het Beatrix Theater de prijzen uitgereikt door een vakjury die ruim 15 producties nomineerde met 60 nominaties. Het Musical Award Gala was dit...Lees meer...