Kies je regio

00. Pre-order Samsung Galaxy S7

Sport

 • Nieuw contract voor Toon Gerbrands (PSV)
  Toon Gerbrands PSV PSV en Toon Gerbrands (58) hebben het tot 2018 lopende contract van de algemeen directeur omgezet in een contract tot 2022. Omdat de samenwerking beide partijen uitstekend bevalt en de Raad van Commissarissen van PSV veel belang hecht aan continuïteit van leiderschap, is gekozen voor een nieuwe overeenkomst. Reactie Jan Albers, president commissaris: “Deze actie past binnen de visie van de RvC om het fundament van PSV voor de komende jaren te verstevigen”, zegt president commissaris Jan Albers. “De contractverlengingen van hoofdcoach Phillip Cocu (2019) en technisch manager Marcel Brands (2020) zijn ook...Lees meer...
 • Ziggo zendt Grand Prix Monaco met Max Verstappen online live uit voor heel Nederland
  Ziggo stelt de livebeelden van de Grand Prix Formule 1-race in Monaco eenmalig online beschikbaar voor heel Nederland. De beelden zijn te bekijken op www.ziggo.nl/monaco. Vanzelfsprekend zijn ze ook te zien voor abonnees op Ziggo Sport Totaal en voor alle Ziggo klanten op het gratis sportkanaal. De uitzending is zondag aanstaande vanaf 12.00 uur tot 16.30 uur te bekijken. Dat is inclusief voor- en nabeschouwing en met commentaar van Olav Mol. Door de enorme belangstelling na het succes van Max Verstappen in de Grand Prix van Spanje wil Ziggo op deze manier ook alle Nederlanders eenmalig laten genieten van het spektakel....Lees meer...
 • Minister-president ontvangt deelnemers Invictus Games
  Minister-president Rutte ontvangt woensdag 25 mei op het ministerie van Algemene Zaken de Nederlandse deelnemers aan de Invictus Games 2016. Nederland deed met een 30-koppig team mee aan dit internationale sportevenement voor (oud-)militairen die tijdens de dienst of in een privésituatie psychisch- of lichamelijk gewond raakten.
  De Invictus Games zijn een initiatief van de Britse prins Harry en vonden dit jaar plaats van 8 tot en met 12 mei in Orlando, Verenigde Staten. Er deden 500 deelnemers uit 15 verschillende landen mee. De Nederlandse ploeg behaalde vijf gouden, vier zilveren en negen bronzen medailles....Lees meer...

Advertentie

Geox kinderschoenen 500x500 gif

Economie

 • Omzet bedrijfsautobranche verder toegenomen
  De bedrijfsautobranche is het jaar met een forse omzetstijging begonnen. In het eerste kwartaal van 2016 werd ruim 16 procent meer omgezet dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dit meldt CBS in de kwartaalmonitor auto- en motorbranche. De omzet van de bedrijfsautobranche neemt al langer toe. Voor het vijfde achtereenvolgende...Lees meer...
 • Online aankopen in buitenland veiliger en makkelijker
  De Europese Commissie presenteert vandaag voorstellen die het voor consumenten in de EU veiliger en makkelijker moeten maken om online aankopen in het buitenland te doen. In de voorstellen krijgen consumentenautoriteiten zoals de ACM meer bevoegdheden, zodat ze mistanden en oplichtingspraktijken over de grens sneller aan kunnen pakken. Internationale pakketbezorgers moeten...Lees meer...
500x500 gratis verzending van bloemen

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D

BBQcenter_algemeneshopbanner_468x60

Leave a Reply

Cultuur

 • Kudde blauwe kunstschapen naar Limburgs Museum
  Het schaap (Orvis aries) is een kuddedier. Gedwee volgt het gewoonlijk de ram die de leiding heeft. Morgen, vrijdag 27 mei aanstaande, komt een kudde van zestig blauwe schapen uit kunststof naar het Limburgs Museum. De aanleiding hiervoor is de slotbijeenkomst van het jaarlijkse onderwijsproject Kruispunt Vrijheid en de opening van de tentoonstellingen Inktspot 2014-2015 en Een eeuw thuisbioscoop. De 'Blauwe Vredeskudde' is een idee van de Duitse kunstenaar Rainer Bonk. In het kader van een...Lees meer...
 • Hagenaars bouwen aan wereldwijd portretmozaiek in Museon
  In het Museon in Den Haag wordt vanaf 27 mei gewerkt aan de Haagse bijdrage aan het Humanae project van Angélica Dass. Deze Braziliaanse fotografe heeft met dit project inmiddels meer dan 2500 portretten gemaakt van mensen uit 15 verschillende steden wereldwijd. Zij maakt de portretten volgens een bepaalde gedachte: ieder model wordt vanuit een identiek standpunt gefotografeerd waarbij er geen classificatie plaatsvindt op basis van nationaliteit, geslacht, leeftijd, ras,...Lees meer...
 • Grolsch en Zwarte Cross gaan samen kredieten verstrekken
  Eerste kredietverstrekker waarbij creativiteit het criterium is, met als doel ideeën die de Achterhoek mooier maken: Stichting Pak An Grolsch en de Zwarte Cross zijn samen Stichting Pak An begonnen om goede ideeën voor de Achterhoek te ondersteunen van alle jongeren tussen de 18 en 80 jaar met advies, coaching, promotie en geld. De voorwaarden van de kredieten bevatten geen kleine lettertjes, er wordt geen rente geheven en aandragers van goede ideeën mogen zelf weten wanneer...Lees meer...