Kies je regio

Sport

 • Willem II pakt de vierde periodetitel tegen FC Emmen
  Afgelopen vrijdag stond voor Willem II de thuiswedstrijd tegen FC Emmen op het programma. Door de 3-2 overwinning mocht de Tricolores haar eerste prijs in ontvangst nemen: de vierde periodetitel is een feit. Op de hoofdprijs moeten we nog even wachten, directe concurrent FC Dordrecht won van Telstar. Willem II begon rustig aan de belangrijke wedstrijd tegen de gasten uit Emmen. Dit gaf ook FC Emmen de ruimte om aan te vallen. Zij kregen dan ook de openingstreffer op hun naam te staan. Uit een vrije trap zette Siekman de score op 0-1. Het antwoord van Willem II kwam snel via Heymans....Lees meer...
 • 15.000 potentiële Amstel Gold Race winnaars op de Zuid-Limburgse wegen
  amstel-gold-raceDe dag voor de "echte profs" uitvechten wie zich de winnaar van de Amstel Gold Race 2014 mag noemen rijden ongeveer 15.000 toerfietsers over dezelfde Limburgse wegen. Voor een deel van de renners puur uit liefhebberij voor de sport, voor een deel renners die de uitgekozen afstand zo snel mogelijk willen afleggen en voor een deel ook gewoon vriendengroepen die met mekaar de uitdaging aangaan. De amateurfietsers kunnen kiezen tussen verschillende afstanden. De kortste is 65 km en de langste is bijna een volledige AGR met zijn 250 km. Alle afstanden gaan...Lees meer...
 • MVV en Fortuna delen de punten in een spectaculair duel
  MVV-FortunaIn een spectaculaire en spannende derby hebben MVV Maastricht en Fortuna Sittard de punten gedeeld. In een goed gevulde Geusselt werd het na een 0-2 ruststand en een 1-3 tussenstand voor de gasten uit Sittard, in de laatste tien minuten nog 3-3 via twee doelpunten van Danny Schreurs. Hiermee blijven beide teams in de race om een plek die recht geeft op nacompetitie voetbal. Beide teams wisten heel goed wat op het spel stond vrijdagavond. Bij een overwinning zou men een grote stap zetten naar "een toetje" die de nacompetitie heet. Dat...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Fons Jurgens benoemd tot bestuursvoorzitter Efteling
  eftelingFons Jurgens (44) is, conform voorgenomen besluit, benoemd tot Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling. Zijn aanstelling werd bekrachtigd tijdens de Algemene Aandeelhoudersvergadering van donderdag 17 april. Onder zijn leiding wil de Efteling gefaseerd doorgroeien tot een internationale...Lees meer...
 • Goed eerste kwartaal voor zee overslag in de Zeeuwse havens
  Het eerste kwartaal van 2014 is voor wat betreft de zee overslag in de Zeeuwse havens een goed kwartaal geweest. In de eerste drie maanden werd ruim 9 miljoen ton aan goederen over zee aan- en afgevoerd via de havens van Zeeland Seaports. Dit is 12,8 procent meer dan het...Lees meer...

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D

Leave a Reply

Advertentie

Cultuur

 • Buch in de Bajes start vandaag vanuit Ter Peel in Evertsoord
  350px-Terpeel_ingangDe nieuwe serie afleveringen van 'Buch in de bajes' vanuit vrouwengevangenis Ter Peel begint donderdagavond. Het programma is acht weken lang te zien te zien bij RTL4 van 21.30 tot 22.30 uur Het is voor het eerst dat Menno Buch in een vrouwengevangenis filmt. In eerdere series kwamen alleen mannelijke gedetineerden aan het woord. Het bijzondere aan vrouwen in de gevangenis is dat zij ook vaak kinderen bij zich...Lees meer...
 • OV-ToerPas voor toeristen in Zuid-Limburg gelanceerd
  Bus_Veolia_Transport-480x319Vanaf dinsdag kunnen busreizigers gebruik gaan maken van de OV-ToerPas Zuid-Limburg. Met dit vervoersbewijs kunnen mensen twee dagen onbeperkt reizen met alle buslijnen van Veolia tot Echt-Susteren, en naar het Duitse Aken. Het ticket is geldig op werkdagen na 9.00 uur en in het weekeinde de hele dag.
  De OV-Toerpas is een initiatief van Veolia, de gemeente Gulpen-Wittem en de VVV Zuid-Limburg
  ...Lees meer...
 • Ik vraag me af.........
  Eibergenaar Bert Smeenk doet onderzoek naar ontbrekende namen op monument in Eibergen Zondag 13 april werd in landhotel De Greune Weide aan burgemeester Bloemen van gemeente Berkelland het eerste exemplaar uitgereikt van het boek "Ik vraag me af..." IMG_7756 (Small) Auteur Bert Smeenk over dit boek: Ik liep voor onderzoek in verband met een ander onderwerp langs het oorlogsmonument in Eibergen en zag daar ook een steen met de namen van 15...Lees meer...