Kies je regio

00. Pre-order Samsung Galaxy S7

Sport

 • Jaimy Brute tekent meerjarige overeenkomst
  Sparta Rotterdam heeft jeugdspeler Jaimy Brute vastgelegd. De 17-jarige middenvelder, die het afgelopen seizoen als B-junior indruk maakte bij de O19, tekent voor drie seizoenen op Het Kasteel. Eerder werd al bekend dat Jaimy in de voorbereiding mee mocht gaan trainen met de A-selectie. Hoofd jeugdopleiding Dolf Roks is tevreden over het contracteren van de jongeling. ‘Jaimy is een prima controlerende middenvelder die zich goed ontwikkelt en als A-junior de kans krijgt om een extra stap in deze ontwikkeling te maken door bij de A-selectie aan te sluiten in de voorbereiding. Wat ons zeer bevalt is het feit dat Jaimy elke...Lees meer...
 • Schippers investeert miljoenen in sport
  Nederland is een echt sportland. In de topsport hebben we als klein land de ambitie om bij de top 10 van beste landen ter wereld te horen. Maar ook in de buurt en op scholen is sport volop aanwezig. Om de topsportambitie waar te maken en nog meer mensen aan het sporten te krijgen investeert minister Edith Schippers (Sport) komende jaren miljoenen in sport en komt zij met nieuwe plannen in de bestaande breedtesportprogramma’s. Dit schrijft Schippers vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. De belangrijkste extra investeringen zijn 1,5 miljoen voor topsportprogramma’s, 2 miljoen voor de toelage...Lees meer...
 • David Mendes da Silva sluit aan bij A-Selectie Sparta Rotterdam
  Aanstaande zaterdag zal de selectie van Sparta Rotterdam voor het eerst gaan trainen. Bij deze eerste training zal ook David Mendes da Silva aansluiten. De zevenvoudig international van Oranje zal komend seizoen op amateurbasis uitkomen voor Sparta Rotterdam. Mendes da Silva over zijn terugkeer bij Sparta Rotterdam: "Dit is voor mij de club waar het allemaal is begonnen en ik ben nog altijd zeer gemotiveerd om succesvol te zijn. Ik wil het komend seizoen ook mijn Nederlandse trainersdiploma's gaan behalen in Nederland en daarom ben ik blij met de kans die ik van Sparta krijg om aan te sluiten bij de...Lees meer...

Advertentie

Geox kinderschoenen 500x500 gif

Economie

 • Brexit leidt tot lichte toename faillissementen in Nederland
  Met een opkomst van 72 procent heeft een kleine meerderheid van de Britten gisteren met 52% procent gestemd voor uittreding uit de Europese Unie. Naar aanleiding van een onderzoek naar de gevolgen van de Brexit door Atradius, voorspelt de kredietverzekeraar dat: Het Verenigd Koninkrijk is na Duitsland een van de belangrijkste...Lees meer...
 • Brexit trekt eerste Europese ondernemers al naar Nederland
  De eerste Engelse Brexit client is binnen voor INCO Business Group, de Amsterdamse adviesorganisatie die het Nederlandse vestigingsklimaat promoot.  Naar verwachtingen zullen tientallen ondernemers zich de komende weken gaan melden, waarbij flinke investeringen in Nederland worden verwacht. De eerste ondernemer die vanmorgen de knoop heeft doorgehakt, zal investeren in een onderneming...Lees meer...
500x500 gratis verzending van bloemen

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D

BBQcenter_algemeneshopbanner_468x60

Leave a Reply

BBQcenter_algemeneshopbanner_120x600

Cultuur

 • Gastcollege Marco Borsato tijdens Buma NL
  Zanger, acteur en muziekondernemer Marco Borsato (49) zal 20 september aanstaande een bijzonder gastcollege geven tijdens Buma NL, het jaarlijkse evenement voor Nederlandse artiesten, componisten, tekstschrijvers, muziekuitgevers en liefhebbers. Het gastcollege van Borsato zal een centrale plek innemen in het conferentieprogramma van Buma NL, dat ook nu weer wordt gehouden op De Parade in 's-Hertogenbosch. Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur "Marco Borsato is één van de meest succesvolle artiest van ons land. Al meer dan twintig...Lees meer...
 • Sensation Amsterdam onthult kunstwerken In A'dam Lookout
  Vanavond vond de pre celebration van Sensation Amsterdam plaats. In de A'DAM Lookout zijn negen unieke 'Angels and Demons' kunstwerken onthuld van onder andere Kim Feenstra, Valerio Zeno, Oscar Aerts en Fajah Lourens. Deze kunstwerken waren alleen vanavond door een select gezelschap te bezichtigen. De expositie vormt de kick-off van de nieuwe show van Sensation op 2 juli in de Amsterdam ArenA. Dit jaar wordt er met het Angels and Demons thema eenmalig gebroken met...Lees meer...
 • Bussemaker komt verregende festivals tegemoet
  Storm, regen, hagel, lege stoelen en omgewaaide tenten. Slecht weer kan een flinke spelbreker zijn bij festivals. Bezoekers blijven weg en er moeten extra maatregelen worden genomen om optredens veilig te laten verlopen. Onvoorziene weersomstandigheden kunnen een financiële tegenvaller opleveren voor organisaties. Via een nieuwe regeling kunnen festivals, die een tekort hebben opgelopen door uitzonderlijk weer, subsidie krijgen. Minister Bussemaker start het ‘Slecht Weer Fonds’. De bewindsvrouw stort 500.000 euro in het fonds. Daaruit kunnen...Lees meer...