Kies je regio

Sport

 • Steun topsporters en bedrijven voor programma Alleen jij bepaalt wie je bent
  Het succesvolle programma Alleen jij bepaalt wie je bent blijft ook de komende jaren bestaan. Dat maakte minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie vandaag bekend bij de negende sportieve opening van het parlementaire jaar. Dankzij de hulp van private partijen krijgen jongeren ook in de toekomst de kans om in teamverband te sporten onder begeleiding van speciaal opgeleide trainers. Bekende sporters Het programma Alleen jij bepaalt wie je bent is ontwikkeld door het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dit jaar doen er al meer dan duizend jongeren mee in Nederland, Curacao en Aruba. Bekende sporters ondersteunen het project, zoals voetballer...Lees meer...
 • Nicky Kuiper, Jeffrey Altheer en Asumah Abubakar blijven bij Willem II
  Willem II voegt nog drie spelers toe aan de selectie. Nicky Kuiper, Jeffrey Altheer en Asumah Abubakar hebben afgelopen periode al bij Willem II getraind en blijven bij de Tricolores. Kuiper en Abubakar tekenen een contract van een jaar met een optie van een jaar en Altheer blijft op amateurbasis. Nicky Kuiper (26) trainde al vanaf het begin van de voorbereiding mee en sluit nu definitief aan bij de selectie. Hierdoor is nu ook de linksback positie dubbel bezet. Asumah Abubakar is een 18-jarige talentvolle aanvaller met Ghanese roots. Hij liep de afgelopen weken stage bij Willem II. De speler zal na...Lees meer...
 • Landelijke subsidieregeling voor energiemaatregelen sportclubs
  Sportverenigingen die maatregelen nemen om hun energieverbruik te verminderen kunnen rekenen op een subsidie van 30% van de investering. Als de vereniging eerst een energieadvies laat maken wordt de subsidie met 500 euro verhoogd. Deze subsidie is beschikbaar voor investeringen boven de 3000 euro. Dat staat in de nieuwe subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties die vandaag is gepubliceerd. De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ook wordt het mogelijk voor verenigingen om bij de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) een borgstelling te krijgen voor een lening waarmee zij de investering kunnen doen. LED verlichting, isolatie, zonnepanelen en zonneboilers Deze regeling heeft...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Keukenbranche veert op
  De omzet van de keukenbranche steeg in de eerste helft van  2015 met ruim 17 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De keukenverkopers profiteren de laatste twee jaar van de opleving van de economie en het herstel van de woningmarkt. Ondanks deze opleving, is het aantal keukenbedrijven sinds het...Lees meer...
 • Intel investeert in nationaal icoon QuTech in Delft
  Intel, de grootste chipproducent ter wereld, heeft vandaag bekend gemaakt dat het bedrijf een samenwerkingsovereenkomst sluit met QuTech in Delft, het instituut dat zich toelegt op het ontwikkelen van quantum computers en quantum internet. Intel en QuTech zetten zich de komende 10 jaar in om quantum chips te ontwikkelen, die...Lees meer...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D
Leave a Reply

Cultuur

 • Slotviering 200 jaar Koninkrijk: muzikale vertelling van herkenbare thema’s
  Nederland is jarig en viert 200 jaar Koninkrijk. Op zaterdag 26 september wordt de twee jaar durende viering afgesloten. Na een officiële bijeenkomst in Koninklijk Theater Carré, waarin onder meer wordt teruggeblikt op de viering, vindt er vanaf 20.30 uur een muzikaal slotspektakel plaats op de Amstel. Meer dan 30 Nederlandse artiesten, waaronder Kovacs, André Hazes Jr., Ellen ten Damme, Rowwen Hèze, Ruth Jacott en Sjors van der Panne treden op. Bij de slotviering zijn Koning...Lees meer...
 • Henk Westbroek laat zijn indrukwekkende muziekverzameling veilen
  Verzamelaars van rock- en popmemorabilia kunnen deze week bij online veilinghuis Catawiki hun hart ophalen. Daar wordt op dit moment namelijk de bijzondere muziekcollectie van zanger en radiopresentator Henk Westbroek geveild. Tijdens de veiling komen in totaal 150 unieke objecten onder de hamer zoals gouden platen, originele concertposters en 45 gesigneerde gitaren van wereldberoemde artiesten. Het topstuk van de veiling is een door Kurt Cobain gesigneerde gitaar. De objecten in de veiling zijn afkomstig uit...Lees meer...
 • Recordbedrag voor Nederlandse roman op Kickstarter
  De roman 'Geloof, hoop en geloof me, een hoop liefde' heeft binnen drie weken het doel van 7.500 euro behaald door middel van crowdfunding. Niet eerder lukte het een Nederlands boek om binnen zo'n korte tijd een dergelijk bedrag op te halen op Kickstarter. De crowdfundingcampagne is bedoeld om binnen 30 dagen de eerste druk van 'Geloof, hoop en geloof me, een hoop liefde' mogelijk te maken. Met nog zeven dagen te gaan is dat...Lees meer...