Kies je regio

Sport

 • De Graafschap bekert verder na 4-1 winst op SV Deltasport
  Het bekeravontuur van eersteklasser Deltasport uit Vlaardingen eindigde in Doetinchem op de Vijverberg. Met vier bussen waren de supporters afgereisd naar Doetinchem met in het kielzog een aantal vervelende Feyenoord "supporters", die de plaatselijke hermandad flink wat werk bezorgden. Jammer! Heel feestelijk begonnen ze aan deze wedstrijd tegen een gehavend De Graafschap met veel blessures, hetgeen volgens insiders en Ruud Gullit lag aan het kunstgras van Volendam. Ze kregen zelfs in de eerste minuut al een corner en maakten het de Graafschap in de beginfase erg lastig. Gelukkig was het Karim Tarfi, die met een schitterend afstandsschot de Graafschap weer met beide...Lees meer...
 • PSV trekt gezonde financiële lijn door

  Jong PSV - Telstar 6PSV heeft over boekjaar 2013-2014 de gezonde financiële lijn doorgetrokken die is ingezet sinds de herstructurering van seizoen 2011-2012. Dat blijkt uit het dinsdag gepubliceerde financieel jaarverslag van de club.

  De omzet steeg fractioneel van € 63,2 miljoen naar € 63,3 miljoen en het resultaat kwam uit op € 0,4 miljoen positief. Dit is binnen de gestelde meerjarendoelstelling die voorzag in een break-even situatie over het afgelopen seizoen. Dit ondanks dat de club in 2013-2014 wederom werd geconfronteerd met een crisisheffing ten bedrage van...Lees meer...
 • NEC walst in enkele minuten over FC Oss heen
  27102014 NEC FC Oss 14Het is NEC Nijmegen zondagmiddag met pijn en moeite gelukt de leiding in de Jupiler League te behouden. In eigen stadion De Goffert kon het FC Oss met moeite op afstand houden. Pas in de tweede helft wisten de Nijmegenaren de winst veilig te stellen. In Nijmegen bleven de 3 punten achter door een 3-1 winst op de ploeg uit Oss. Vanaf het begin van de wedstrijd zette NEC druk. Direct in de beginfase waren er al enkele mogelijkheden voor de Nijmegenaren, die met een flink gewijzigd team ten...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Ook werktijdverkorting mogelijk door EU-sancties
  Bedrijven die direct zijn getroffen door EU-sancties tegen Rusland, kunnen ook werktijdverkorting voor hun medewerkers aanvragen. Op 15 augustus had het kabinet al besloten de regeling open te stellen voor bedrijven die zijn getroffen door de Russische boycot van EU-goederen. De EU-sancties tegen Rusland zijn volgens het kabinet, net als...Lees meer...
 • Nieuw tijdelijk vangnet voor gemeenten bij grote financiële tekorten op de bijstand
  Er komt in 2015 een tijdelijk en eenvoudig vangnet voor gemeenten om eventuele grote financiële tekorten op te vangen. Deze gaat tegelijkertijd in met de invoering van een nieuw verdeelmodel voor de verdeling van de bijstandsbudgetten. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en...Lees meer...

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D
Leave a Reply

Cultuur

 • Noordbrabants Museum inspireert kunstenaar Willem van Veldhuizen tot nieuw schilderij
  In Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch wordt van 8 november 2014 t/m 25 januari 2015 een nieuw schilderij gepresenteerd van kunstenaar Willem van Veldhuizen. Op het schilderij is een doorkijk vanuit de museumvleugel van Het Noordbrabants Museum naar de paleistuin buiten te zien. Van Veldhuizen: “Het fantastische licht in deze vleugel was voor mij een geweldige ontdekking. Dat vroeg gewoon om een schilderij!” Het nieuwe werk is samen met vier schetsen en vier andere schilderijen...Lees meer...
 • Seth Gaaikema overleden
  Seth_Gaaikema_1985Dinsdag is cabaretier en tekstschrijver Seth Gaaikema na een kort ziekbed overleden in een ziekenhuis in Den Bosch. Dat meldt de theaterwebsite MaxaTheater.nl. Gaaikema was daar eerder op de dag opgenomen met hartklachten. Seth Gaaikema was ruim 55 jaar actief als tekstschrijver, eerst voor andere cabaretiers, zoals Wim Kan, maar sinds 1961 zelf als cabaretier. Zijn grote doorbraak kwam in 1970 met zijn voorstelling 'Tien Miljoen...Lees meer...
 • Kracht van creativiteit centraal
  'De concrete verbinding van kunstenaars en creatieven met andere maatschappelijke en economische werelden is één van de meest veelbelovende ontwikkelingen van deze tijd.' Dat zegt minister Bussemaker tijdens de opening van de zesde Europe Meeting (ASEM) voor cultuurministers. Op deze bijeenkomst zijn ministers of afgevaardigden uit bijna vijftig Aziatische en Europese landen bijeen om te spreken over de creatieve industrie....Lees meer...