Kies je regio

Sport

 • Voorbeschouwing ADO’20-UNA
  ADO 20 UNAAanstaand weekend gaat de competitie in de Topklasse weer van start. Op zondag 24 augustus, aanvang 14.00 uur, spelen de geelzwarten van UNA uit Veldhoven de eerste wedstrijd van het seizoen in Heemskerk tegen ADO’20. De blauwwitten sloten afgelopen competitie af met een achtste plaats, 36 punten en een doelsaldo van 49-52. UNA behaalde uit de vorige wedstrijden tegen de club van Sportpark De Vlotter zes punten. Thuis werd het 7-0 en uit 2-3. Nu beginnen we weer op nul. Na vier seizoenen nam trainer Martin de Groot afscheid van ADO’20....Lees meer...
 • Nieuwe aanhoudingen in onderzoek Ajax - PEC Zwolle
  superkuipHet rechercheteam dat onderzoek doet naar de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip op 20 april 2014, heeft op 19 en 20 augustus opnieuw aanhoudingen verricht. Het gaat om verdachten tussen de 18 en de 27 jaar oud. Zij komen Amsterdam (3x), Zaandam, Heerhugowaard, Haarlem (2x), Anna Paulowna, Velsen, West-Graftdijk, Assendelft, Hoofddorp (2x), Oosterhout, Apeldoorn, Heeze en Hommerts. Het totaal aantal verdachten komt hiermee op 38. Op 28 juli werden al 23 aanhoudingen verricht. Daarvan worden er twee niet langer als verdachte gezien. Verdachten die die dag niet thuis waren, kregen een...Lees meer...
 • Pedro Salazar Hewitt overleden
  Pedro Salazar HewittPedro Salazar Hewitt is gisteren op 55-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn oude club PSV vanmorgen bekend.  De Chileense Nederlander overleed na een oneerlijke strijd tegen zijn slopende ziekte In de periode van 1997 tot en met 2011 was Salazar Hewitt in dienst van PSV, waarin hij zorgde voor de woordvoering en professionalisering van het persbeleid. Zijn pionierswerk was een voorbeeld voor velen in een tijdperk van snelle veranderingen. Ook was hij werkzaam voor de KNVB en de nationale voetbalbond van Australië. Na zijn periode bij PSV was Salazar Hewitt...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Investeringen krimpen na acht maanden van groei
  20 euro geldIn juni 2014 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 4,3 procent kleiner dan in juni 2013. Vooral de investeringen in woningen, bedrijfsgebouwen en infrastructuur waren aanzienlijk lager. Investeringen in personenauto’s en computers groeiden wel. Dit...Lees meer...
 • Boycot kost Nederland minstens 300 miljoen euro
  euro geldDe exportwaarde van de boycotgoederen naar Rusland bedroeg ruim 500 miljoen euro in 2013. Nederland verdiende ongeveer 300 miljoen euro aan deze export en er waren ongeveer 5 duizend banen aan verbonden. Deel opbrengst export gaat naar buitenland Aan de export van...Lees meer...

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D
Leave a Reply

Cultuur

 • Landelijke publiekspremière Bloedlink op Openingsavond NFF
  BloedlinkBloedlink, de openingsfilm van het 34e Nederlands Film Festival, is op woensdag 24 september landelijk in meer dan 90 bioscopen te zien. De wereldpremière van de thriller van Joram Lürsen vormt tevens de feestelijke afsluiting van De Nationale Filmdagen Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari (Wolf) en Tygo Gernandt (Van God Los) zijn samen te zien in de bloedstollende thriller Bloedlink. In Bloedlink bedenken twee ex-gedetineerde een waterdicht plan voor...Lees meer...
 • Frans Mandigers haalt preutsheid uit jaren '50 POP-ART
  Pop artVanaf woensdag 20 augustus exposeert de Waalrese kunstenaar Frans Mandigers zijn nieuwe serie POP-ART schilderijen in de voormalige galerie van Kunsthandel Beckers aan de Kleine Berg 14 in Eindhoven. De kunstenaar is zelf aanwezig en aan het werk tijdens winkeluren en laat bezoekers zien wat hem inspireert en hoe hij werkt. Frans combineert wilde felgekleurde abstracte achtergronden met op de jaren '50 geïnspireerde lijntekeningen, gegoten in...Lees meer...
 • Mooi programma voor Internationaal theaterfestival Cultura Nova
  Cultura novaCultura Nova presenteert van vrijdag 29 augustus tot en met zondag 7 september een internationaal programma met theater, circus, muziek, film en beeldende kunst in Heerlen en omgeving. Tien dagen lang bieden 50 makers en gezelschappen ruim 160 voorstellingen, concerten, performances, workshops, lezingen en films, met spektakel en poëzie, voor jong en oud. Er vinden 15 premières plaats (waarvan acht internationale) en er zijn 14 voorstellingen...Lees meer...