Kies je regio

Sport

 • Schaats-wielerploeg Team LottoNL-Jumbo gepresenteerd
  Team+LottoNL-Jumbo+TOTAALjpgIn TivoliVredenburg op een steenworp afstand van de Grand Départ 2015, is vandaag officieel Team LottoNL-Jumbo met kopstukken Sven Kramer, Robert Gesink, Stefan Groothuis, Laurens ten Dam, Jan Smeekens en Wilco Kelderman voor het eerst aan de pers en de buitenwereld gepresenteerd. De schaatsers van Jac Orie, onder wie ook o.a. Annette Gerritsen en Laurine van Riessen van Team LottoNL-Jumbo toonden de nieuwe geel-zwarte schaatspakken waarin volgende week het NK afstanden gereden zal worden. De wielrenners volgen per 1 januari 2015. Het nieuwe geel-zwarte wielertenue werd door de aanwezige renners al getoond. Jumbo...Lees meer...
 • Verdubbeling aantal Verklaringen Omtrent Gedrag in de sport
  Het aantal Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG) in de sport is het afgelopen jaar verdubbeld, van 5126 naar 10.251. Dat blijkt uit de monitor ‘Naar een Veiliger Sportklimaat’ (VSK). Deze is vandaag door minister Edith Schippers van Sport aan de Tweede Kamer aangeboden. Naast de verdubbeling van het aantal VOG’s blijkt onder meer dat 30 procent van de sportverenigingen inmiddels een veiligheidsprotocol heeft en 8000 scheidsrechters een weerbaarheidstraining hebben gevolgd. Tevens zijn in het amateurvoetbal vorig jaar 40.000 tijdstraffen opgelegd en is het aantal excessen in het voetbal met 12 procent gedaald. ‘Het afgelopen jaar zijn flinke stappen gezet. Je merkt echt...Lees meer...
 • Minister Schippers formeert topteam sport
  Minister Edith Schippers van Sport heeft een aantal boegbeelden uit sport, bedrijfsleven, wetenschap en overheid gevraagd om voor de komende jaren een Kennis- en Innovatieagenda sport op te stellen. Deze agenda richt zich op de topsport- en breedtesport, op gerelateerde vraagstukken uit de maatschappij, op excellentie in de wetenschap en op kansen voor het bedrijfsleven. Harry van Dorenmalen, algemeen directeur IBM zal het topteam voorzitten. De overige leden zijn: Martin Olde Weghuis, technology manager Royal ten Cate; Per Slycke, oprichter XSens; Aarnout Brombacher, hoogleraar/decaan TU Eindhoven; Maurits Hendriks, technisch directeur NOC*NSF; Eric van de Burg, wethouder Sport gemeente Amsterdam en de directeur-generaal...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Netwerk Benelux krijgt versterking van Zeeuwse partner
  Netwerk Benelux is erin geslaagd de dekking door heel Nederland en België nog verder te verbeteren. Met het toetreden van transportbedrijf ZUIDWEST logistiek is nu ook de regio Zuidwest-Nederland vertegenwoordigd in het netwerk, dat bestaat uit 12 Nederlandse partners en 7 leden in België. Netwerk Benelux (NBX) is daarmee uitgegroeid...Lees meer...
 • Bestaande koopwoningen ook in september duurder
  Bestaande koopwoningen waren in september 1,7 procent duurder dan in september 2013. Dat is dezelfde prijsstijging als in augustus. Al een half jaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen...Lees meer...

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D
Leave a Reply

Cultuur

 • Seth Gaaikema overleden
  Seth_Gaaikema_1985Dinsdag is cabaretier en tekstschrijver Seth Gaaikema na een kort ziekbed overleden in een ziekenhuis in Den Bosch. Dat meldt de theaterwebsite MaxaTheater.nl. Gaaikema was daar eerder op de dag opgenomen met hartklachten. Seth Gaaikema was ruim 55 jaar actief als tekstschrijver, eerst voor andere cabaretiers, zoals Wim Kan, maar sinds 1961 zelf als cabaretier. Zijn grote doorbraak kwam in 1970 met zijn voorstelling 'Tien Miljoen...Lees meer...
 • Kracht van creativiteit centraal
  'De concrete verbinding van kunstenaars en creatieven met andere maatschappelijke en economische werelden is één van de meest veelbelovende ontwikkelingen van deze tijd.' Dat zegt minister Bussemaker tijdens de opening van de zesde Europe Meeting (ASEM) voor cultuurministers. Op deze bijeenkomst zijn ministers of afgevaardigden uit bijna vijftig Aziatische en Europese landen bijeen om te spreken over de creatieve industrie....Lees meer...
 • Opera Trionfo - Owen Wingrave (Theater de Veste, Delft, 09-10-2014)
  Banner2metnieuwcampagnebeeldDe Opera Owen Wingrave, de op een na laatste opera, geschreven door de Engelsman Benjamin Britten en uitgevoerd door Opera Trionfo, een relatief nieuw gezelschap uit onze hoofdstad. Het gezelschap staat inmiddels bekend om de vele, soms onverwachte, samenwerkingen die het aangaat en heeft een goede naam als het gaat om talentontwikkeling in een wereld die toch vaak te weinig aandacht krijgt. Muzikaal leider en dirigent Ed...Lees meer...