Kies je regio

Sport

 • Daryl Janmaat vervanger van Kenny Tete bij Oranje

  Daryl Janmaat meldt zich in de loop van de middag in het trainingskamp van Oranje in Noordwijk. De verdediger van Watford vervangt Kenny Tete. De Ajacied raakte gisteren tijdens de training van Oranje geblesseerd aan zijn kuit en is niet inzetbaar in de duels van Oranje met Griekenland en Zweden.

  Nederland begint het nieuwe seizoen donderdag 1 september met een oefenwedstrijd tegen Griekenland. In het Philips Stadion in Eindhoven wordt om 20.45 uur afgetrapt. Het eerste duel in de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 staat dinsdag 6 september vanaf 20.45 uur in de agenda. De ontmoeting met Zweden vindt plaats...Lees meer...
 • Bert van Oostveen stopt als directeur betaald voetbal KNVB
  oostveenBert van Oostveen legt zijn functie als bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal bij de KNVB per 1 september neer. In die hoedanigheid gaf hij de afgelopen 6 jaar leiding aan de sectie betaald voetbal. Van Oostveen blijft voorlopig nog aan de KNVB verbonden als secretaris-generaal en toernooidirecteur voor het EK vrouwen 2017. Bert van Oostveen: “De afgelopen tijd als bestuursvoorzitter betaald voetbal is mooi, maar tegelijkertijd bovenmatig intensief geweest. Daarom heb ik de zomerperiode deels gebruikt om eens goed na te denken over mijn eigen toekomst. Veel projecten slaagden, veel ambities werden...Lees meer...
 • Samuel Armenteros terug in Almelo
  Samuel Armenteros keert terug bij Heracles Almelo. De 26-jarige aanvaller tekent een contract voor een seizoen met een optie voor nog een jaar. De medische keuring heeft inmiddels plaatsgevonden. “Na de verkoop van Gaul Gladon, wat snel en onverwacht ging, waren we op zoek naar een spits die er direct staat”, vertelt directeur Nico-Jan Hoogma. “Na het eerste contact met Wolverhampton Wanderers hebben we meteen contact gelegd met Samuel Armenteros die transfervrij was. We hebben positieve gesprekken gehad en we zijn blij dat we hem snel hebben kunnen vastleggen.” Samuel Armenteros speelde eerder tussen 2009 en januari 2013 in Almelo,...Lees meer...

Advertentie

Geox kinderschoenen 500x500 gif

Economie

 • Audax neemt eLinea over
  Audax heeft overeenstemming bereikt met de curator over een overname van de in staat van faillissement verkerende eReaders Groep B.V. en eLinea B.V. De curator is Jan Joost Wittekamp van EBH Elshof Advocaten met vestigingen in Delft en Naaldwijk. Het betreft de overname van alle activiteiten door middel van een activa-transactie. Na de...Lees meer...
 • Meer rijke Russen zoeken woning in Nederland
  Nederland - met name de regio Amsterdam - wordt steeds populairder bij rijke Russen die een woning in het buitenland willen kopen. Ze zijn vooral op zoek naar grachtenpanden en dure villa's in 't Gooi, Bloemendaal of Aerdenhout. Vermogende zakenlieden, investeerders en bankiers zien Nederland als een stabiel en veilig land...Lees meer...
500x500 gratis verzending van bloemen

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D

BBQcenter_algemeneshopbanner_468x60

Leave a Reply

Cultuur

 • Bas Heijne & TEMKO openen nieuwe reeks Scherpdenkers
  Nederland, Amsterdam, 13 maart 2013, portret, Bas Heijne, publicist, schrijver, vertaler, toneel, theaterFoto: Bart Koetsier Schrijver en journalist Bas Heijne en TEMKO openen op woensdag 21 september een nieuwe reeks Scherpdenkers. In deze serie van Muziekgebouw Eindhoven en Het Koninklijk Concertgebouw bieden vakmensen uit de kunst en wetenschap hun visie op de wereld. Bas Heijne hield zich de afgelopen tijd intensief bezig met ‘de volmaakte mens’. Want het kan...Lees meer...
 • Open Monumentendag met vijftig rijdende monumenten
  Zaterdag 10 september vindt traditiegetrouw de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. 'Ornamenten en iconen' is het thema. In Vorstelijk Baarn zullen circa 50 rijdende monumenten deze dag een zeer toepasselijke inhoud geven. De rijtuigen doen ook Lage Vuursche, Soest en Paleis Soestdijk aan. Het evenement krijgt daardoor nog meer regionale uitstraling. Samen met de Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij organiseert de stichting Baarn Culturele Evenementen het Nederlands Kampioenschap, financieel mogelijk gemaakt dankzij vele sponsors. In totaal komen circa...Lees meer...
 • Kunsthal Rotterdam presenteert een groot retrospectief gewijd aan Peter Lindberg
  Vanaf 10 september 2016 is in de Kunsthal Rotterdam de eerste tentoonstelling in Nederland gewijd aan de Duitse fotograaf Peter Lindbergh te zien. De Kunsthal stelt de tentoonstelling - die uit meer dan 220 foto's bestaat - samen en zorgt voor de internationale tournee. Het spectaculaire overzicht van Lindberghs oeuvre bevat exclusief materiaal, van niet eerder getoonde beelden, persoonlijke aantekeningen, storyboards, rekwisieten, polaroidfoto's, contactafdrukken, films en monumentale afdrukken. Lindberghs pure zwart-witfoto's zijn al vanaf het...Lees meer...