Kies je regio

Sport

 • FC Oss met gemak over Jong Twente heen
  FC Oss - Jong FC Twente 19122914 gHet leek er op alsof FC Oss donderdagavond goed naar de wedstrijd Ajax - Vitesse had gekeken, aangezien de ploeg van trainer Wil Boessen met goede zin het veld betrad. Net als de ploeg uit Arnhem tikten de Ossenaren de bal tot vier maal toe in het netje. Een mooie prestatie tegen de talenten van FC Twente, die amper iets wisten in te brengen tegen FC Oss. De eerste helft was er geen om over naar huis te schrijven. In het Frans Heesen Stadion in Oss leek...Lees meer...
 • Meesters van de wind ontmoetten elkaar woensdag in Zeeland
  sdfsdfsdfsdfsdfWoensdag hebben de winnaars van het NK Tegenwindfietsen, dat donderdag 10 december 2014 voor de tweede keer gehouden werd op de Oosterscheldekering in Zeeland, officieel de Zeeuwse wind met een grote windvaandel overgedragen aan Tour de France directeur Christian Prudhomme en gedeputeerde Provincie Zeeland Ben de Reu. De finish van de tweede etappe van de Tour vindt plaats op 5 juli 2015 in Zeeland. Niet voor niets op ongeveer dezelfde plek als het NK Tegenwindfietsen, een plek IN zee, met veel wind. Het is bekend dat Christianne Prudhomme fan is van Zeeland. Hij ziet de finish van de tweede etappe van...Lees meer...
 • Vreman trots op de Graafschap na 2-4 verlies tegen FC Twente
  Eén helft stille hoop op sensatie Na afloop kregen de spelers van de Graafschap een compliment van de trainer van Twente, Albert Schreuder. "Ze hebben het ons vooral in de eerste helft behoorlijk moeilijk gemaakt. Pas in de tweede helft werden de ruimtes wat groter en kon je het verschil eerste-eredivisie pas zien" Zijn collega Jan Vreman beaamde dit en gaf aan, dat tenminste één van de doelstellingen was gehaald. De Graafschap liet strijd zien en de 8154 toeschouwers (weer meer dan de vorige keer) kregen waar ze voor gekomen waren: Strijd!! Na de snelle openingsgoal van Vermeij in de 11e minuut, een...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Klijnsma: Introductie algemeen pensioenfonds dichterbij
  Pensioenfondsen die overwegen hun krachten te bundelen in een algemeen pensioenfonds krijgen de mogelijkheid om dat te doen. Staatssecretaris Klijnsma heeft vandaag het wetsvoorstel ‘Algemeen pensioenfonds’ naar de Tweede Kamer gestuurd. Dit wetsvoorstel maakt een nieuwe vorm van bundeling mogelijk van verschillende pensioenregelingen. Hierdoor kunnen allerlei voordelen worden gerealiseerd zoals...Lees meer...
 • In totaal zes miljoen voor het sectorplan groothandel
  Er komt in totaal zes miljoen euro beschikbaar voor het sectorplan in de groothandel. Minister Asscher betaalt daarvan de helft, de andere helft wordt betaald door werkgevers en vakbonden in de sector. Het geld is vooral bestemd voor scholing en nieuwe instroom van mensen met een kwetsbare positie op de...Lees meer...

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D
Leave a Reply

Cultuur

 • Ben Howard toont lef in Heineken Music Hall
  benhowardWegens grote belangstelling gaf Ben Howard niet 2 maar 3 shows in de HMH, en ik reisde op vrijdag af naar Amsterdam om de tweede show in de reeks live mee te gaan maken. Onderweg vroeg ik me af of het publiek de nieuwe songs van het album 'I forget where we were' van de 27 jarige singer-songwriter uit Londen al zou kennen en of het in...Lees meer...
 • Godspeed You! Black Emperor op vijfde editie Rewire Festival
  Rewire, het internationale festival voor avontuurlijke muziek in Den Haag, vindt in 2015 plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei. Het festival verhuist van november naar de lente. De Canadese (cult)band Godspeed You! Black Emperor is één van de hoofdgasten, tevens vertoont Grouper (VS) haar enige optreden in Nederland op Rewire. Godspeed You! Black Emperor (CA) Het legendarische multidisciplinaire collectief uit Montréal is één van de meest invloedrijke bands in het post-rock genre. Knap georkestreerde arrangementen...Lees meer...
 • O'G3NE wint The Voice of Holland
  O'G3NEThe Voice of Holland is dit jaar gewonnen door het meidentrio O'G3NE uit Fijnaart. O'G3NE, bestaande uit de zussen Amy, Shelly en Lisa won vrijdagavond de finale van het vijfde seizoen van het kijkcijferkanon. Met de winst treden de drie in het voetspoor van Ben Saunders, Iris Kroes, Leona Philippo en Julia van der Toorn. O'G3NE heeft met de winst een platencontract en een auto in de...Lees meer...