Kies je regio

Sport

 • Johan Cruijff Schaal: strijd van Groningen, PSV én Lars
  De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen bekerwinnaar FC Groningen en landskampioen PSV markeert komende zondag niet alleen de start van het nieuwe voetbalseizoen maar ook van de Zwaluwen Jeugd Actie. Al meer dan 55 jaar zamelt de Zwaluwen Jeugd Actie geld in voor kinderen met een spierziekte. Die inzameling dient deze keer een concreter doel dan ooit: een veelbelovend nieuw onderzoek dat in de toekomst mogelijk duizenden kinderen met een spierziekte kan helpen.   Voor de 11-jarige Lars Appeldoorn kan dat onderzoek niet snel genoeg van start gaan. Hij leidt aan een zeldzame spierziekte met de ingewikkelde naam mitochondriële myopathie....Lees meer...
 • FC Den Bosch versterkt zich met Arda Havar en Juan José Serrano de la Cruz Vidal
  FC Den Bosch heeft haar selectie versterkt met spelers Arda Havar en Juan José Serrano de la Cruz Vidal. Beide spelers liepen de afgelopen periode succesvol stage bij de Bossche club. Arda Havar (28) is een aanvallend ingestelde speler die zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten kan. Havar is geboren op 6 september 1986 in ’s-Hertogenbosch en is met FC Den Bosch een contract voor één seizoen overeengekomen, met een optie tot verlenging aan Bossche zijde voor nog één seizoen. Juan José Serrano de la Cruz Vidal (21) is een middenvelder die in Spanje is geboren...Lees meer...
 • Verdachten FC Utrecht - Derby County 2 oktober voor de rechter
  Twaalf van de zestien verdachten die betrokken waren bij de voetbalrellen op vrijdag 24 juli tijdens het oefenduel tussen FC Utrecht en het Engelse Derby County, zijn gedagvaard voor een zitting van de politierechter op 2 oktober aanstaande. Zij worden allen verdacht van openlijke geweldpleging. Het had vrijdagmiddag een mooie oefenwedstrijd moeten worden, maar deze werd overschaduwd door ongeregeldheden waarbij er geweld werd gebruikt door een aantal fans van FC Utrecht. De politie greep snel in en hield zestien personen aan, waarvan er vier zijn afgehandeld door de politie. Zij krijgen een bekeuring. De zaken van de overige twaalf verdachten zijn...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Freelance marketeers zien hun uurtarief in 2 jaar tijd met 23% dalen
  Uit recent onderzoek van Hoofdkraan.nl blijkt dat er rake klappen zijn uitgedeeld onder freelancers. Met name de freelance marketeers zijn hard getroffen. Zij verdienen in 2015 gemiddeld 48 euro per uur, terwijl dit tarief twee jaar geleden nog op 62 euro per uur stond. Freelancers uit Noord-Brabant zijn de duurste...Lees meer...
 • Landbouwexport onder druk
  In de eerste vier maanden van dit jaar lag de waarde van landbouwexport 2,7 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral de exportwaarde van zuivel, vee en vlees is gedaald. Verder kromp de landbouwexport naar Rusland met bijna  40 procent. De totale export naar Rusland halveerde. In de...Lees meer...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D
Leave a Reply

Cultuur

 • Zomer van 2015 vooralsnog zonder zomerhit
  De zomer van 2015 heeft nog geen duidelijke zomerhit opgeleverd. Voor het eerst in jaren is er deze zomer geen nummer dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Dat blijkt uit de tussenstand van de Zomerse 50, de jaarlijkse hitlijst met de populairste zomerhits ooit gemaakt. “Er zijn wel nummers van dit jaar die punten krijgen, maar een echte uitschieter zit daar nog niet bij”, vertelt Martijn de Lange, initiatiefnemer van de hitlijst. “Niet...Lees meer...
 • Auteurs nog onbekend met flexibel rechtenbeheer
  Componisten en tekstschrijvers die aangesloten zijn bij Buma/Stemra weten vaak niet dat ze een deel van hun auteursrechten kunnen uitsluiten van collectief beheer. 72 procent is nog niet bekend met de mogelijkheden van het zogeheten flexibel beheer en slechts 1 op de 5 muziekauteurs kan de gevolgen ervan overzien. Dat blijkt uit een onderzoek dat Buma/Stemra uit liet voeren door het onafhankelijke bureau SEO Economisch Onderzoek onder 720 respondenten. Sinds juni 2014 is het voor leden...Lees meer...
 • Woonwagenfestival 'Samen op reis' in Zeewolde
  Op zaterdag 25 juli organiseren woonwagenbewoners uit heel Nederland in Zeewolde een festival waar vooral ook niet-woonwagenbewoners van harte welkom zijn. Het festival, dat een jaarlijkse traditie moet worden, heet 'Samen op Reis'. Het wil aan de 'burger' laten zien dat de woonwagenbewoner een eigen leefstijl, een eigen cultuur heeft maar met het festival willen de woonwagenbewoners ook de relatie met de burgers en de overheid verbeteren. Immers, onbekend maakt onbemind. De woonwagencultuur is vorig jaar...Lees meer...