Kies je regio

Sport

 • Mooie thuisoverwinning op Almere City FC voor Achilles '29: 3-1
  Achilles’29 heeft vrijdagavond thuis gewonnen van het fysiek zeer sterke Almere City. Op De Heikant in Groesbeek werd het 3-1. De Groesbekers stegen daardoor naar de vijftiende plaats en kunnen nu even van de rust genieten vanwege het interlandweekend. Met Pasen wacht dan weer een pittig dubbelprogramma tegen Limburgse opponenten Roda JC (vrijdag uit) en MVV (maandag thuis). Achilles’29 kwam in de openingsfase goed weg. Almere-spits en Jong Oranje-speler Vincent Janssen profiteerde van dom balverlies van Frank Wiafe en raakte de onderkant van de lat. Dezelfde speler schoot even later na aangeven van Rodney Sneijder in vrije positie over. In deze...Lees meer...
 • De Korfrakkers Nederlands Zaalkampioen Dameskorfbal
  Foto Marco SpeltenKorfbalvereniging De Korfrakkers uit Erp werd zaterdagavond in het Sportcentrum in Eindhoven na een verrassend slot van de wedstrijd Nederlands Kampioen Dameskorfbal in de zaal. Zij wonnen de finale in de Topklasse van kampioen van vorig jaar: SPES. Vanuit een onmogelijke positie vocht de formatie van coach Janssen zich terug en ging zij in de slotseconden over SPES heen. Beide ploegen openden de eerste vijf minuten erg sterk. Om en om werd er gescoord, tot de stand van 3-4. Beide teams speelden met veel variatie en wisten zowel van afstand als...Lees meer...
 • Sportend Nederland gek op apps
  Apps en activity trackers worden steeds meer gemeengoed tijdens het sporten. Hardlopers en wielrenners maken veelvuldig gebruik van apps. Bij deze sporters is Runkeeper de populairste app. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.020 Nederlandse consumenten. Hardlopen met Evy en Runkeeper bekendste apps Sportend Nederland (66% van de bevolking) doet vooral aan wandelen (84%), zwemmen (56%), fitnessen (46%), hardlopen (30%) en wielrennen (16%). Bij wandelen, hardlopen en wielrennen hebben apps en activity trackers inmiddels hun plek veroverd. De bekendste apps onder sporters zijn Hardlopen met Evy (36%), Runkeeper (34%) en Runtastic (20%). De bekendste activity trackers zijn Nike FuelBand...Lees meer...

Advertentie

Economie

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D
Leave a Reply

Cultuur

 • Kabinet: meer mogelijkheden voor muzieksector
  Collectieve beheersorganisaties, zoals Buma/Stemra, kunnen vanaf volgend jaar makkelijker licenties uitgeven voor onlinegebruik van muziek binnen de hele Europese Unie. De maatregel stimuleert het legale online aanbod van auteursrechtelijk beschermd werk, zoals streaming-diensten voor muziek. Dit beoogt een wetsvoorstel van staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie waarmee de ministerraad heeft ingestemd. Met dit wetsvoorstel wordt de Europese richtlijn collectief beheer omgezet in Nederlands recht. De nieuwe regeling heeft als voordeel dat commerciële aanbieders van muziekdiensten straks niet...Lees meer...
 • Openingsavond Kruim's Komedy Gouda geslaagd
  Conny van den Heuvel Maxatheater Kuim comedyl1 Vrijdagavond vond in de Chocoladefabriek in Gouda de eerste editie plaats van Kruim’s Komedie, een nieuw samenwerkingsinitiatief van Kruim en Eve Vents. Op de avond vol stand-up comedy, stonden bekende namen uit de comedywereld, maar ook nieuw talent. De avond werd op humoristische wijze gepresenteerd door één van de jongste comedians van Nederland, Victor Luis van Es. De van buiten ogenschijnlijk rustige comedian...Lees meer...
 • Nieuwe comedy club in Gouda opent vanavond
  kruims comedyVanavond, vrijdag 20 maart om 21.00 uur vindt de eerste editie van Kruim’s Komedie plaats in de Chocoladefabriek. Kruim’s Komedie is een samenwerkingsinitiatief van Kruim en Eve Vents. Een avond vol stand-up comedy, met bekende namen uit de comedywereld, maar ook door nieuw talent. De hoofdact wordt verzorgd door Martijn Oosterhuis, al meer dan 20 jaar actief in het cabaret- en comedycircuit. Oosterhuis trad ondermeer op tijdens...Lees meer...