Kies je regio

Sport

 • Landmacht ondersteunt start Tour de France in Utrecht
  Met twaalf gewonde veteranen fietst de commandant van de Koninklijke Landmacht, luitenant-generaal Mart de Kruif, donderdagmiddag 2 juli van de Grebbeberg Masters in Rhenen naar park Lepelenburg in Utrecht, waar de ploegenpresentatie van de Tour de France plaatsvindt. Richard Plugge, algemeen directeur van het Team LottoNL-Jumbo, onthaalt het gewondenpeloton op de Maliebaan. De Kruif mag met een peloton gewonde veteranen in Utrecht de ploegenpresentatie bijwonen als dank voor de steun die de landmacht levert aan de organisatie van de Grand Départ. Het peloton komt gefietst vanaf de ‘Grebbeberg Masters’, een sportevenement voor en door militairen om aandacht te genereren en geld...Lees meer...
 • Lars Veldwijk op huurbasis naar PEC Zwolle
  PEC Zwolle huurt Lars Veldwijk het komende voetbaljaar voor één seizoen van Nottingham Forest FC. De club heeft daarnaast een optie tot koop bedongen. De spits, die al enkele dagen met de hoofdselectie meetrainde, kwam eerder uit voor SBV Excelsior, FC Dordrecht, FC Utrecht en FC Volendam. Gedurende zijn periode bij SBV Excelsior werd Veldwijk topscorer van de Jupiler League. Technisch directeur Gerard Nijkamp is opgetogen over de komst van Veldwijk: ,,Vorig seizoen hadden we al bij hem geïnformeerd, maar toen stond hij op het punt om naar Nottingham Forest FC te gaan. Hij is absoluut een meerwaarde voor onze selectie...Lees meer...
 • Kingsley Ehizibue tekent tweejarig contract bij PEC Zwolle
  Vleugelverdediger Kingsley Ehizibue heeft vrijdag zijn eerste profcontract getekend bij PEC Zwolle. De speler, afkomstig uit de Zwolse voetbalacademie, blijft zodoende de komende twee seizoenen aan de club verbonden. Ehizibue maakte vorig seizoen in de bekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg zijn debuut in het eerste elftal van PEC Zwolle. In totaal kwam hij in vier officiële duels in actie.  Ehizibue is zeer te spreken dat hij de komende twee seizoenen voor PEC Zwolle speelt: ,,Het is erg fijn dat PEC Zwolle toekomst in mij ziet en dat ik hier de kans krijg om mij verder door te ontwikkelen. Als jeugdspeler droomde...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Nederland topspeler in logistiek: meer lading met minder kilometers
  Nederland is een topspeler in logistiek. Onze positie is uniek in de wereld met 2 mainports die het bedrijfsleven via een dicht netwerk verbinden met bestemmingen in de hele wereld, over zee, rivieren, weg, spoor, door buisleidingen en door de lucht. Het doel is niet alleen meer goederen te vervoeren,...Lees meer...
 • Btw-verhoging van tafel: last van schouders ondernemers
  MKB-Nederland en VNO-NCW zijn uitermate verheugd dat het kabinetsplan om het lage btw-tarief voor vrijwel alles te schrappen, definitief van tafel is. De afgelopen dagen werd steeds duidelijker dat hiervoor geen enkel draagvlak was, ook niet in de Tweede Kamer. "Er valt vandaag een last van de schouders van vele duizenden...Lees meer...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D
Leave a Reply

Cultuur

 • Nieuwe Efteling-achtbaan Baron 1898 nu open voor publiek
  De Efteling in Kaatsheuvel is sinds vanmorgen officieel een attractie rijker. Dive coaster Baron 1898 is vandaag voor het eerst te beleven voor bezoekers van het attractiepark. Nadat dinsdag 30 juni de pers al met Baron 1898 mocht kennismaken, is het vanaf vandaag de beurt aan de bezoekers. Baron 1898 is de zesde achtbaan in het park, deze thrill ride is vooral bedoeld voor durfals van minimaal 1.40 meter. Baron 1898 is de negende dive...Lees meer...
 • Eerste Kamer eens met vernieuwing auteurscontractenrecht
  De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel van staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) aangenomen dat de contractuele positie van auteurs en uitvoerende kunstenaars ten opzichte van hun exploitanten versterkt. Bij overeenkomsten met exploitanten (zoals uitgevers en platenmaatschappijen) zijn zij vaak de zwakkere partij. De maatregel gaat per 1 juli 2015 in. Als de exploitant bijvoorbeeld nalaat te exploiteren, kan de maker zijn recht terugkrijgen (use-it-or-lose-it-bepaling). Ook kunnen onredelijke bepalingen in exploitatiecontracten worden vernietigd. Daarbij kan worden gedacht...Lees meer...
 • 23 duizend bezoekers maken Festival Mundial tot een werelds feest
  Dit jaar hebben de 23 duizend bezoekers van Festival Mundial het thema, Viva la Fiesta, wel heel letterlijk genomen. De afgelopen 2 dagen hebben ze in de Tilburgse Spoorzone gefeest op muziek van meer dan 70 artiesten, gegeten bij de tientallen foodtrucks en genoten van al het andere wat er te ontdekken was op het festivalterrein zoals de Urban Farm area en Urban Sports. Volgens creatief directeur Erwin Schellekens is deze editie van Festival Mundial geweldig....Lees meer...