Kies je regio

Sport

 • CZ nieuwe titelsponsor Tilburg Ten Miles
  Zorgverzekeraar CZ wordt de nieuwe titelsponsor van de Tilburg Ten Miles. Dat zijn de organisatie en de zorgverzekeraar uit Tilburg overeengekomen. Het contract met een looptijd van drie jaar wordt binnenkort officieel ondertekend. De Tilburg Ten Miles is in de top al jarenlang één van ’s werelds beste wegwedstrijden. Dat bleek opnieuw uit de onlangs gepubliceerde internationale rankings voor 2015, waarin het evenement zowel met de wedstrijd voor mannen (10 EM) als vrouwen (10 KM) hoog scoort. Daarnaast wil het evenement de komende jaren in de breedte doorgroeien naar 15.000 deelnemers. LOPEN EN GEZONDHEID ‘Met CZ hebben we hiervoor een ideale partner,...Lees meer...
 • Zeven aanhoudingen voor bedreigen speler Feyenoord
  De Kuip FeyenoordZeven Rotterdammers zijn het afgelopen weekend aangehouden op verdenking van het bedreigen van een speler van Feyenoord. Dat gebeurde zaterdagavond in Rotterdam-Kralingen. De politie is een onderzoek gestart. Rond half twaalf werd de politie zaterdagavond gealarmeerd. De inzittenden van twee voertuigen zouden doodsbedreigingen hebben geuit in de richting van een speler van Feyenoord. Hij bevond zich op dat moment in zijn woning in Rotterdam-Kralingen. Zijn partner belde de politie en kon gegevens van de betrokken voertuigen doorgeven. Agenten wisten daarna één voertuig aan de kant te zetten op de Charlotte...Lees meer...
 • Stef Nijland tekent nieuwe verbintenis bij PEC Zwolle
  Stef Nijland heeft zijn contract bij PEC Zwolle verlengd. De aanvallend ingestelde speler staat nu tot medio 2018 onder contract. Nijland speelt sinds het seizoen 2013/2014 bij de Blauwvingers en won in die periode de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal. In totaal stond hij 80 keer binnen de lijnen en wist hij 18 keer het doel te vinden. Stef Nijland over zijn contractverlenging: ,,Ik speel nu al ruim 2,5 jaar met ontzettend veel plezier bij PEC Zwolle en voel me steeds sterker worden. De afgelopen jaren ben ik, mede door de geboorte van mijn zoon Luca, stabieler geworden. Dit merk...Lees meer...

Advertentie

Geox kinderschoenen 500x500 gif

Economie

 • Omzet YoungCapital stijgt met 28 procent
  YoungCapital, marktleider in recruitment van jong talent, vestigt in 2015 opnieuw een record met een omzet van 127,5 miljoen euro. Met deze stijging van 28 procent ten opzichte van 2014 doorbrak YoungCapital zelfs haar eigen omzetdoelstelling van 25 procent. De innovatieve organisatie voor uitzenden en detachering groeit hiermee al vijf...Lees meer...
 • Nederlanders realistisch over hun pensioen
  Een internationale studie van het Aegon Center for Longevity en Retirement (ACLR) laat zien dat Nederlanders realistisch zijn over hun pensioen. Slechts zeven procent van de ondervraagde 55-plussers in Nederland denkt nog vóór zijn 65e met pensioen te kunnen gaan vergeleken met 26 procent wereldwijd. Tegelijkertijd maken Nederlanders zich steeds...Lees meer...
500x500 gratis verzending van bloemen

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D
Leave a Reply

Cultuur

 • Paul de Munnik brengt album uit en start met theatertournee
  Op maandag 7 maart verschijnt het eerste album van Paul de Munnik, dat de titel 'Nieuw' meekrijgt. De cd-presentatie vindt plaats in De Kleine Komedie te Amsterdam en is tevens de aftrap voor de gelijknamige theatertournee. In maart en april trekt Paul langs de kleinste, meest intieme zalen voor een reeks try out voorstellingen. Alleen. Geen vangnet. Alleen een piano, een gitaar, liedjes en een stem. In theaterseizoen 2016-2017 volgt een uitgebreide tournee. De première van...Lees meer...
 • Asscher: Meer mogelijkheden voor 'kunstkinderen'
  De regels voor kinderen die werken in culturele producties worden eenvoudiger en ruimer. Zo tellen repetities voortaan niet meer mee als een optreden. Dat heeft minister Asscher besloten na internetconsultatie van de nieuwe richtlijnen over werkmogelijkheden voor kinderen Deze regels, die gelden voor kinderen tot dertien jaar die meespelen in bijvoorbeeld een musical, realityshow, kookprogramma, talentenjacht of film, zijn vandaag gepubliceerd in de Staatscourant en gaan 1 april in. Om hen fysiek en mentaal te beschermen mogen...Lees meer...
 • Wooden Soldiers presenteert EP in Kytopia
  banner340x680 pixWooden Soldiers haar tweede EP, 'Second', in Kytopia, gelegen in het oude Tivoli Oudegracht. Wooden Soldiers is een zeskoppige NewFolk band uit Utrecht, die een gedegen bandsound met lyrische, meerstemmige zanglijnen combineert. Of het nu gevoelige, kleine liedjes zijn, of songs die op bouwen tot epische ontladingen, de band heeft een karakteristiek eigen geluid dat een aanvulling vormt op het huidige folk-aanbod in Nederland. Vanavond...Lees meer...