Kies je regio

Sport

 • UNA verliest thuiswedstrijd tegen HBS
  UNA ZeelstNa vier wedstrijden wist UNA in uitwedstrijden zes punten te pakken. Zeven doelpunten voor en geen enkele tegentreffer. Thuis verging het de geelzwarten minder glorieus: nul punten; zeven tegen en drie keer raak. Nadat de thuiswedstrijd tegen WKE met 3-1 verloren werd, ging de ploeg van Mark Schenning afgelopen zondag met 2-4 voor de bijl tegen HBS uit Den Haag. Geheel onnodig, maar wel terecht. Vorige week leverden de geelzwarten een fantastische prestatie door JVC Cuijk op eigen veld met 0-3 af te troeven. Dit succes stond aan de basis van een te...Lees meer...
 • Marvilde enkele maten te groot voor SVC
  marvildeSVCZondag kwam Swift Victoria Combinatie (opgericht in 2000) uit Roermond op bezoek in Veldhoven. Ook deze tegenstander van Marvilde zal in de competitie niet voor de bovenste plaatsen mee gaan spelen. SVC is een andere weg ingeslagen en daardoor zijn veel spelers weggelopen. Vorig seizoen speelde het nog in de 1e klasse, maar dit seizoen zal handhaven in de 2e klasse de doelstelling zijn. Vanaf de eerste minuut was Marvilde de veel sterkere ploeg. Na enkele mogelijkheden was het in de 14e minuut voor het eerst raak. Tayfun Yilmaz werd diep...Lees meer...
 • MVV doet zichzelf tekort in derby tegen VVV
  MVV MaastrichtHet is vrijdagavond dus tijd voor de Jupiler League na een voetbal loze week door de interlands van het Nederlands elftal. In Maastricht maakt men zich op voor de volgende derby van Limburg tegen VVV-Venlo. Daar waar de ploeg uit Maastricht de vorige Limburgse derby van twee weken geleden van Roda JC verloor ging men vanavond opzoek naar eerherstel in de thuiswedstrijd tegen VVV, en hoe! MVV begon erg sterk aan de wedstrijd en overrompelde VVV vanaf de aftrap compleet met aanvallend voetbal. Dit resulteerde na slechts 40 seconden al...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • AB Texel en ILT tekenen handhavingsconvenant
  AB TexelAB Texel heeft een handhavingsconvenant afgesloten met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Inspecteur Generaal (IG) van ILT, Mw. Mr J. Thunissen, en Algemeen Directeur AB Texel, dhr. D. Wetenkamp, hebben hiertoe op Texel de officiële documenten ondertekend. In het traject...Lees meer...
 • Minder faillissementen uitgesproken
  In augustus 2014 zijn 463 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS vandaag. Dat zijn er 168 minder dan in juli. De daling is grotendeels toe te schrijven aan het feit dat augustus een zittingsdag minder telde dan juli. Ten opzichte van juni is het aantal uitgesproken...Lees meer...

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D
Leave a Reply

Cultuur

 • 31e editie van Bluesrock Festival Tegelen vol verrassingen
  SONY DSCIn Tegelen vond afgelopen weekend alweer de 31e editie van het befaamde Bluesrock Festival plaats. Door de uitgekiende programmering en de ligging is het festival niet alleen een begrip in Nederland maar ook bij de Zuider en Oosterburen. Ongewild is 'Tegelen' zelfs uitgegroeid tot een tweedaags evenement. Het door de Tegelse kasteleins opgezette "The night before" lokt al veel bluesliefhebbers een dag eerder naar Limburg, waar...Lees meer...
 • Striptease​show van Parijs gezelschap Crazy Horse over drie weken in Nederland te zien
  stripteaseVoor het eerst in de Nederlandse geschiedenis komt de befaamde Parijse nachtclub Crazy Horse naar Nederland, de club waar niemand minder dan Dita von Teese op de planken stond en de beroemde schoenontwerper Christian Louboutin onlangs groot succes boekte met een door hem ontwikkelde show. In de zinderende en sensuele voorstelling Forever Crazy staan twaalf prachtig, schaars geklede dames garant voor een zinnenprikkelende show met een ondeugend...Lees meer...
 • Nederlandse Premiere Cirque Plume bij Festival Cultura Nova Heerlen
  Het Franse circustheatergezelschap Cirque Plûme presenteert begin september de Nederlandse première van ‘Tempus Fugit? Une ballade sur le chemin perdu’ in Heerlen tijdens het festival Cultura Nova. Vanaf dinsdag 2 tot en met zondag 7 september is de voorstelling te zien in Theater Heerlen. Een spectaculaire show vol prachtige vondsten, passie en vakmanschap. De ene keer gebracht met veel spektakel, de andere keer met ontroerende poëzie. Het is een muzikale voorstelling waarbij de muziek live op...Lees meer...