Kies je regio

Sport

  • Amsterdam en Rotterdam onderzoeken vuurwerkincident Kuip gezamenlijk
    superkuipOnder leiding van het Openbaar Ministerie doet een gecombineerd team van de politie-eenheden Rotterdam en Amsterdam onderzoek naar de incidenten van afgelopen zondag, tijdens de Bekerfinale in de Rotterdamse Kuip. Rechercheurs bekijken zorgvuldig het beschikbare beeldmateriaal en selecteren hieruit de personen die strafbare feiten plegen. De Eenheid Rotterdam verricht het vooronderzoek om te kijken of er bewijsmateriaal is dat kan bijdragen aan het opsporen van de personen die strafbare feiten hebben gepleegd. De Rotterdamse politie doet onder meer onderzoek naar camerabeelden. Zij zal de beelden verzamelen, analyseren en strafbare feiten proberen vast te...Lees meer...
  • Willem II kampioen van de Jupiler League, of toch niet ?
    JLlogoWillem II uit Tilburg werd maandagmiddag kampioen van de Jupiler League, maar de kans is groot dat dit nog een staartje krijgt. FC Dordrecht eist namelijk een onderzoek door de aanklager betaald voetbal naar het niet meespelen van Telstar speler Kevin Brands tegen de Tilburgse club. Brands staat onder contract bij Willem II maar is door die club uitgeleend aan Telstar. Trainer Marcel Keizer van de Velsense club gaf bij Fox Sports toe dat in zijn huurcontract zou staan dat hij niet tegen Willem II zou mogen meespelen. Aangezien de Tilburgers vandaag kampioen...Lees meer...
  • Willem II kampioen van de Jupiler League!
    Willem II heeft vandaag met een voetbalshow de titel in de Jupiler League veilig gesteld. Het had geen kind aan Telstar, het won met 4-0 door doelpunten van Boymans (2x), Heymans en Messaoud. FC Dordrecht speelde gelijk in en tegen FC Den Bosch. Hiermee is Willem II zeker van promotie naar de Eredivisie, na een jaar absentie op het hoogste niveau. De wedstrijd begon wat slap. Een 20 minuten was het spel in één woord gezapig te noemen. Toen zette Willem II aan en scoorde het via clubtopscoorder Boymans. Met hoopvolle ogen werd naar Den Bosch gekeken. Daar stond Dordrecht lang...Lees meer...

Advertentie

Economie

  • Ploumen tevreden met resultaten handelsmissie Roemenië
    lilianne ploumenMinister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) is tevreden met de resultaten van de handelsmissie naar Roemenië. Een aantal bedrijven tekende contracten, de minister had constructieve gesprekken met haar Roemeense ambtgenoten en er zijn concrete plannen gemaakt voor intensievere economische samenwerking. Volgens...Lees meer...
  • Ploumen: kansen en knelpunten bij handel met Roemenië
    ploumenRoemenië is een aantrekkelijke springplank voor Nederlandse bedrijven naar meer handel en investeringen in de regio rond de Zwarte Zee. Tegelijk heeft het land nog veel werk te verzetten om het ondernemings-klimaat te verbeteren. Dat zei minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelings-samenwerking) dinsdag...Lees meer...

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D

Leave a Reply

Advertentie

Cultuur

  • Bestseller BOY 7 komend seizoen in primeur in Amersfoort
    BOY 7 – Live on stage is gebaseerd op de bestseller BOY 7 van Mirjam Mous, één van de spannendste en meest succesvolle Nederlandse boeken voor jongeren. BOY 7 – Live on stage gaat op 18 januari 2015 in première in de Flint in Amersfoort en is daarna tot en met mei 2015 te zien in de Nederlandse theaters. Van BOY 7 wordt op dit moment ook een bioscoopfilm gemaakt....Lees meer...
  • Buch in de Bajes start vandaag vanuit Ter Peel in Evertsoord
    350px-Terpeel_ingangDe nieuwe serie afleveringen van 'Buch in de bajes' vanuit vrouwengevangenis Ter Peel begint donderdagavond. Het programma is acht weken lang te zien te zien bij RTL4 van 21.30 tot 22.30 uur Het is voor het eerst dat Menno Buch in een vrouwengevangenis filmt. In eerdere series kwamen alleen mannelijke gedetineerden aan het woord. Het bijzondere aan vrouwen in de gevangenis is dat zij ook vaak kinderen bij zich...Lees meer...
  • OV-ToerPas voor toeristen in Zuid-Limburg gelanceerd
    Bus_Veolia_Transport-480x319Vanaf dinsdag kunnen busreizigers gebruik gaan maken van de OV-ToerPas Zuid-Limburg. Met dit vervoersbewijs kunnen mensen twee dagen onbeperkt reizen met alle buslijnen van Veolia tot Echt-Susteren, en naar het Duitse Aken. Het ticket is geldig op werkdagen na 9.00 uur en in het weekeinde de hele dag.
    De OV-Toerpas is een initiatief van Veolia, de gemeente Gulpen-Wittem en de VVV Zuid-Limburg
    ...Lees meer...