Kies je regio

Sport

 • De Graafschap met gemak langs FC Den Bosch (2-0)
  logo de graafschap Geen flitsende wedstrijd, wel drie punten De binnenstad van Doetinchem stond in het kader van de opening van de Nationale Sportweek. De aftrap hiervan vond plaats in Doetinchem. In het kader daarvan waren er allerlei optredens. Onder anderen was er het optreden van Nick (jawel, van Nick & Simon). Echter dit keer niet als zanger, maar als ambassadeur van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Later op de middag zou hij een simultaan partij gaan spelen in de bibliotheek. En daar hebben mijn kinderen me stiekem voor opgegeven. Dus deze persoon zat op...Lees meer...
 • PSV landskampioen van Nederland
  kampioen 2014 2015Het zat er al aan te komen. Na zeven jaar droogstaan is PSV weer landskampioen van de Eredivisie. Zaterdag won de ploeg uit Eindhoven van FC Heerenveen en is daardoor niet meer in te halen voor concurrent Ajax. Luuk de Jong opende de score voor de Eindhovenaren al in de derde minuut. Zijn 18e goal van het seizoen en zijn negende met het hoofd. Twintig minuten later verdubbelde Memphis Depay de score met zijn 20e doelpunt. Van den Berg bracht de voorsprong enkele minuten later weer terug tot één doelpunt...Lees meer...
 • Sparta neemt Mart Dijkstra over van Cambuur
  Foto’s: Carla VosSparta Rotterdam heeft overeenstemming bereikt met Mart Dijkstra over een contract voor drie seizoenen. De 24-jarige verdediger komt transfervrij over van sc Cambuur en zal zich bij de eerste training van de voorbereiding op het seizoen 2015/2016 melden op Het Kasteel. Bestuurslid technische zaken Leo Beenhakker over de eerste versterking voor het komende seizoen: “Wij hadden Mart Dijkstra al lange tijd in het vizier en de laatste weken maakte hij een goede indruk op ons in de Eredivisie bij sc Cambuur. Mart is een speler die zowel centraal achterin als controlerend...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Verbeterde steun voor groter aantal innovatieve mkb’ers
  Ondernemers kunnen dit jaar nog eenvoudiger innovatiesteun aanvragen. Zij krijgen met minder verschillende regels te maken en hebben zo een grotere slagingskans om te innoveren via de MKB-Innovatiestimulering Topsectoren (MIT).  Circa 2600 ondernemers zullen in 2015 profiteren van deelname aan innovatieve projecten. Dat zijn 1000 ondernemers extra ten opzichte van...Lees meer...
 • MKB-bedrijven met speur- en ontwikkelingsactiviteiten vaak ook internationaal actief
  Ruim 60 procent van de kleine en middelgrote bedrijven die van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) gebruikmaken, investeert of handelt in goederen in het buitenland. Daarover bericht het CBS vandaag. De WBSO biedt bedrijven waar speur- en ontwikkelingswerk (research & development) wordt uitgevoerd een verlaging van de af te...Lees meer...

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D
Leave a Reply

Cultuur

 • Complete line-up Rhythm & Blues Night De Oosterpoort compleet
  Op zaterdag 2 mei vindt de Rhythm & Blues Night weer plaats in De Oosterpoort in Groningen. Onlangs werden de laatste namen bevestigd en nu is er bekend geworden hoe laat elke band/artiest op de planken staat. De volledige line-up: Mavis Staples Gov’t Mule Robben Ford King of The World Mud Morganfield Heritage Blues Orchestra Drivin’ N’ Cryin' Chuck Prophet Joanne Shaw Taylor Greg Trooper Malcolm Holcombe & Jared Tyler Daddy Long Legs JP Harris Little Hurricane Guy Forsyth Lefthand Freddy Ralph de Jongh My Baby Swoolish – Vespaudio...Lees meer...
 • Effenaar fuseert met Muziekgebouw Frits
  Het personeel wist nog van niets en stond met open mond, toen ze het bericht in het Eindhovens Dagblad vernamen: Muziekgebouw Frits Philips en poppodium De Effenaar in Eindhoven gaan samen. Naar het schijnt zijn er vergaande fusieplannen, om in 2017 samen te gaan. In ieder geval op papier, want beide gebouwen zullen blijven bestaan. De naam van de nieuwe organisatie: Muziekpodium. Het Muziekgebouw Frits lijkt de initiatiefnemer, gezien het tekort van €536.000, alleen dit jaar...Lees meer...
 • Kempenerpop maakt programma compleet
  kempenerpopMet nog twee maanden te gaan tot het festival heeft Kempenerpop het programma compleet gemaakt voor de volgende editie van 12 tot en met 14 juni. Toegevoegd zijn de welbekende ska-band Bazzookas, het Duitse Bonsai Kitten, Eindhoven Rockcity-iconen Bang Bang Bazooka en Zydecoband Allez Mama, die allemaal de terugkeer naar Kempenerpop maken. Daar houdt het natuurlijk niet op. Ook Small Time Crooks, Grim Tim, Tarzan’s My Daddy, Magnetic...Lees meer...