Kies je regio

00. Pre-order Samsung Galaxy S7

Sport

 • Dopper bouwt de Ringen voor Rio
  Gisteren onthulde Joaquim Monteiro, president van de Municipal Olympic Company, de Ringen die Dopper produceerde voor de gemeente van Rio de Janeiro op het strand van Copacabana; een van de meest prominente plekken in de stad. De Ringen, 3 bij 6 meter groot, zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Met de samenwerking wil de gemeente laten zien dat ze duurzame ambities heeft voor de stad. De Ringen blijven tot eind augustus op Copacabana. Na de Spelen worden ze tentoongesteld bij het Maracanã Stadion waar de openings- en sluitingsceremonie plaatsvinden. Dopper maakt daarnaast ook de Ringen voor...Lees meer...
 • Dario Tanda vertrekt naar Go Ahead Eagles
  Dario Tanda vertrekt met onmiddelijke ingang bij PEC Zwolle, de middenvelder maakt de overstap naar Go Ahead Eagles. Afgelopen zondag maakte de club uit Deventer hier reeds melding van. De overgang bracht de nodige verwarring teweeg aangezien PEC Zwolle in een eerder stadium een overeenkomst met Tanda sloot voor de duur van een seizoen. De ontstane situatie was voor PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en het management van Dario Tanda reden om rond de tafel te zitten om duidelijkheid te verkrijgen. Er is op een constructieve manier met elkaar gesproken en inmiddels kunnen alle betrokken partijen melden dat de kou uit...Lees meer...
 • Koning, minister-president en minister Schippers naar Olympische Spelen in Rio de Janeiro
  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, minister-president Rutte en minister Schippers van Sport bezoeken deze zomer de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Koning is als erelid uitgenodigd door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De minister-president en minister Schippers vertegenwoordigen het kabinet. De Koning en de minister-president zijn in Rio de Janeiro van donderdag 4 tot en met zaterdag 6 augustus. Vrijdag 5 augustus zijn zij bij de openingsceremonie in het Maracanã Stadion en zaterdag 6 augustus wonen zij ieder enkele sportwedstrijden bij. Minister Schippers reist maandag 15 augustus af naar Rio de Janeiro en is tot en met vrijdag 19 augustus...Lees meer...

Advertentie

Geox kinderschoenen 500x500 gif

Economie

 • Top 2 genomineerde Beste Werkgevers 2016 in de transport en logistiek
  Dit jaar zijn twee organisaties in de branche transport en logistiek genomineerd en maken hiermee kans op een award. Tijdens het Beste Werkgevers Event op 4 oktober maken Effectory en Intermediair de winnaar bekend. De volgende organisaties zijn genomineerd (in alfabetische volgorde): Den Hartogh Schiphol Group Beste Werkgeversonderzoek Dit jaar hebben Effectory en Intermediair voor...Lees meer...
 • Genomineerden in de branche vrije tijd, reizen en cultuur bekend
  Dit jaar zijn drie organisaties in de branche vrije tijd, reizen en cultuur genomineerd en maken hiermee kans op een award. Tijdens het Beste Werkgevers Event op 4 oktober maken Effectory en Intermediair de winnaar bekend. De volgende organisaties zijn genomineerd (in alfabetische volgorde): ANWB Hutten Sportfondsen Rotterdam Beste Werkgeversonderzoek Dit jaar hebben Effectory en Intermediair...Lees meer...
500x500 gratis verzending van bloemen

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D

BBQcenter_algemeneshopbanner_468x60

Leave a Reply

Cultuur

 • Uitpuilende roze cultuuragenda tijdens EuroPride
  Kunst en cultuur spelen een belangrijke rol tijdens de EuroPride. Op maar liefst 50 locaties in de hoofdstad zijn ruim 80 culturele activiteiten te bezichtigen en te beluisteren van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars, zowel LHBTI als hetero. Onderwerpen als seksuele diversiteit en tolerantie vormen de 'roze' draad van het totale cultuuraanbod tijdens de EuroPride. Zondagmiddag 24 juli wordt het Arts & Culture programma van EuroPride officieel geopend door Simone Kukenheim (wethouder Diversiteit) en Siep de...Lees meer...
 • Sharon Doorson op "I love who I want" - boot tijdens Gay Pride
  Tijdens de Canal Pride op zaterdag 6 augustus staat Sharon Doorson voor "universal love" op de thema-boot "I love who I want" van het Haagse roze feest Popcake. "De wereld heeft een liefdevolle touch nodig", aldus Sharon. Die deze week met haar single "Touch me there" de tipparade is binnengekomen. "Heerlijk om onze vrijheid te mogen vieren op de Popcake - boot. Ik vind dat iedereen ten alle tijden zichzelf moet kunnen zijn en dat iedereen...Lees meer...
 • Veel huisdieren op première Huisdiergeheimen (The secret life of pets)
  SR4A7779Wat doet je huisdier wanneer jij niet thuis bent? Huisdiergeheimen onthult het! Huisdiergeheimen (The secret life of pets) is de nieuwe vrolijke animatiefilm van Illumination Entertainment en Universal Pictures, de makers van Despicable Me/Verschrikkelijke Ikke, Despicable Me 2/Verschrikkelijke Ikke 2 en Minions. Wat spoken huisdieren uit als de baasjes van huis zijn? In Huisdiergeheimen (The secret life of pets) volgen wij de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max,...Lees meer...