Kies je regio

Fruit.nl 250x250 gif

Sport

 • PEC Zwolle versterkt zich met Erik Israelsson
  Nadat het contract van Danny Holla is opgewaardeerd, heeft PEC Zwolle nu ook de eerste nieuwe aanwinst binnen. Erik Israelsson maakt per direct de overstap van het Zweedse Hammarby IF naar Zwolle en tekent een contract voor tweeënhalf seizoen. De in Kalmar geboren middenvelder is 27 jaar en kwam in het verleden tweemaal uit voor Jong Zweden. Voor zijn periode bij Hammarby IF speelde Israelsson meerdere jaren voor Kalmar FF, waarmee hij in 2008 kampioen van Zweden werd. Erik Israelsson: ,,Ik ben heel blij met deze overgang. PEC Zwolle kende ik al via Denni Avdic die hier gespeeld heeft en...Lees meer...
 • Jan Smit stopt per 1 juli 2017 als voorzitter van Heracles Almelo
  Jan Smit is bezig aan zijn 19e seizoen als voorzitter van Heracles Almelo en stopt aan het eind van dit seizoen. Onder de bezielende leiding van voorzitter Jan Smit is Heracles Almelo opgeklommen van de kelder van de Eerste Divisie naar een stabiele speler in de Eredivisie. De periode als voorzitter heeft vele hoogtepunten gekend. In 1999 werd het Polman Stadion in gebruik genomen, het eerste kunstgrasveld werd in 2003 aangelegd in het Polman Stadion. Op 20 mei 2005 werd Heracles Almelo kampioen van de Eerste Divisie om vanaf het seizoen 2005-2006 onafgebroken in de Eredivisie te spelen. In deze...Lees meer...
 • United Vansen veroordeeld tot betaling aan voetbalclub ADO Den Haag
  De voorzieningenrechter heeft vandaag bepaald dat United Vansen een bedrag van 2.477.605 euro moet betalen aan ADO Den Haag. Verstek Aan United Vansen is verstek verleend. Dit betekent dat zij volgens de voorgeschreven termijnen en formaliteiten is opgeroepen. Spoedeisend belang ADO Den Haag heeft een spoedeisend belang bij haar vordering. ADO heeft voldoende aannemelijk gemaakt dat tussen partijen een overeenkomst tot stand is gekomen waarbij aan ADO een bedrag van ruim 3 miljoen euro betaald dient te worden. United Vansen is tekort geschoten in de uitvoering van deze overeenkomst....Lees meer...

Advertentie

250x250 banner

Economie

 • HEMA gaat alle winkels in Benelux inrichten volgens internationale winkelformule
  Na een succesvolle pilot met testwinkels in Nederland en Belgie, gaat HEMA bijna alle winkels in Nederland, Belgie en Luxemburg dit jaar inrichten volgens de internationale winkelformule. Testwinkels succesvol De winkelformule die HEMA enkele jaren geleden ontwikkelde voor de winkels buiten de Benelux slaan erg aan bij klanten in deze landen. De...Lees meer...
 • Ook in november lagere groei investeringen
  In november was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 0,8 procent groter dan in november 2015, meldt CBS. De stijging is iets kleiner dan in de voorgaande maand. In november groeiden de investeringen in woningen opnieuw aanzienlijk. De investeringen in personenauto’s en vliegtuigen krompen daarentegen. De cijfers zijn...Lees meer...

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

Check of je al kunt verlengen En maak kans op een Samsung Galaxy S7 of S7 Edge.

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D

banner 468x60 JPG

Leave a Reply

Cultuur

 • Guus Meeuwis op Glemmer Beach 2017
  Nederlands bekendste zanger Guus Meeuwis staat zaterdag 2 september 2017 op het podium van Glemmer Beach. Na de bekendmaking van Anouk en Golden Earring zijn alle headliners per dag bekendgemaakt. Guus Meeuwis heeft 45 Groots met een zachte G stadionconcerten op zijn naam staan en is de grens van 1 miljoen bezoekers lang en breed gepasseerd. Guus heeft verschillende prijzen binnen weten te slepen, waaronder 3FM Awards, TMF Awards, Edisons, een...Lees meer...
 • Beleving bezoekers Ahoy begint op het metrostation Zuidplein
  De RET, het vervoersbedrijf in Rotterdam, heeft in samenwerking met Rotterdam Ahoy het metrostation Zuidplein voorzien van beelden van de evenementen die in de bekende accommodatie plaatsvinden. Het metrostation Zuidplein is op loopafstand gelegen van de evenementenlocatie. De aankleding van metrostation Zuidplein is onderdeel van het zogenaamde 'wachtverzachtersprogramma’ van de RET, waarbij stations voorzien worden van geur, muziek, verlichting en/of 'aankleding’ met een relevant thema voor dat station....Lees meer...
 • Bezoek professionele podiumkunsten kruipt uit het dal
  Het aantal bezoeken aan professionele podiumkunstvoorstellingen was in 2015 6 procent hoger dan in 2012. Vooral voor dans en muziek was meer belangstelling. Dat meldt CBS. De instellingen voor professionele podiumkunsten kregen in 2011 te maken met een verhoging van de btw op toegangskaarten en de aankondiging van bezuinigingen in de culturele sector. Het aantal bezoeken liep in 2012 met 11 procent terug, tot 17,1 miljoen. Vervolgens nam het weer toe tot 18,1 miljoen in 2015....Lees meer...