Kies je regio

Sport

 • FC Eindhoven laat punten achter in Oss
  D42_9118LRHet is FC Eindhoven niet gelukt om geschiedenis te schrijven. Na 6 overwinningen lukte het de Eindhovenaren niet om een historische 7e overwinning op rij te bemachtigen. In Oss werden de punten achter gelaten tegen de plaatselijke FC, die de punten verdiend in eigen huis behield. De wedstrijd werd vooraf gegaan door één minuut stilte, wegens het overlijden van FC Eindhoven was vanaf de aftrap zo'n 20 minuten de baas in Oss, maar ondanks grote kansen voor onder anderen Joey Sleegers, Roald vanHout en Jens van Son, was het FC Oss die in de...Lees meer...
 • Minimale winst voor Willem II
  willem IIWillem II Tilburg B.V. heeft over het seizoen 2013/2014 in de Jupiler League een kleine nettowinst gerealiseerd van € 10 duizend bij een netto-omzet van € 6,0 miljoen. Per 30 juni 2014 resteert nog een negatief eigen vermogen van € 1,3 miljoen. Op basis van de goedgekeurde jaarrekening 2013/2014 zal Willem II naar verwachting door de KNVB in categorie II ingedeeld blijven. De BVO voert reeds enkele jaren een solide en gezond financieel beleid en ligt daarmee nog steeds op koers richting volledig financieel herstel. Wel bestaan er nog enkele belangrijke...Lees meer...
 • Al 250 talenten voor NOC*NSF campagne
  noc-nsf-logo nocnsfDe campagne “Ik wist niet dat ik het in me had” loopt nu enkele weken en er zijn 250 aanmeldingen voor de Talentdag van 2 november. Opgeven kan nog tot en met 16 oktober! Stefan Groothuis, o.a. Goud dit jaar op de 1000 meter in Sochi, steunt deze campagne: "250 aanmeldingen is al heel mooi. De jongeren die zich aanmelden voelen dat hen een unieke kans geboden wordt om getest te worden op fysieke eigenschappen. Door deze test word je misschien Olympiër, wat voor weinig sporters is weggelegd.” De campagne richt...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • Schenkingsvrijstelling coulant toegepast voor nieuwbouwwoning
  Mensen die in 2014 een eigen woning hebben die in aanbouw is, kunnen ook volgend jaar gebruikmaken van de tijdelijke verruiming van de schenkingsvrijstelling. Voorwaarde is dat ze in 2014 minimaal de eerste termijn van het aankoopbedrag voor de nieuwbouwwoning hebben voldaan. Dat heeft het kabinet vandaag gemeld in antwoord op...Lees meer...
 • Kleinere banenkrimp bij bedrijven die internationaal actief zijn
  De internationale handel was in 2012 goed voor ruim 2,2 miljoen banen in Nederland. In 1988 waren dit nog 1,5 miljoen banen. Dit is een groei van bijna 50 procent in ongeveer 25 jaar. Ook gingen sinds het begin van de crisis in 2008 veel minder banen verloren bij bedrijven...Lees meer...

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D
Leave a Reply

Cultuur

 • Opera Trionfo - Owen Wingrave (Theater de Veste, Delft, 09-10-2014)
  Banner2metnieuwcampagnebeeldDe Opera Owen Wingrave, de op een na laatste opera, geschreven door de Engelsman Benjamin Britten en uitgevoerd door Opera Trionfo, een relatief nieuw gezelschap uit onze hoofdstad. Het gezelschap staat inmiddels bekend om de vele, soms onverwachte, samenwerkingen die het aangaat en heeft een goede naam als het gaat om talentontwikkeling in een wereld die toch vaak te weinig aandacht krijgt. Muzikaal leider en dirigent Ed...Lees meer...
 • Spectaculair zelfportret Van Gogh in Keukenhof
  keukenhofOp donderdag 9 oktober heeft de Raad van Bestuur van Keukenhof de eerste bollen geplant van een zelfportret van Vincent van Gogh. 2015 is het Van Gogh jaar. Dit moment wordt door Keukenhof aangegrepen om de beroemde Nederlandse kunstenaar te eren. Hoogtepunt in het themajaar is het bloembollenmozaïek van een zelfportret van Van Gogh. Het mozaïek heeft een oppervlakte van 250m2 en is geplant in verschillende kleuren tulpen. In de...Lees meer...
 • Gouden Kalveren 2014 uitgereikt
  SR4A4810Vrijdagavond zijn de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film 2014, uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. De uitreiking werd live uitgezonden op TV. Het Gala van de Nederlandse Film is de afsluiting van een succesvol 34e Nederlands Film Festival. Het NFF kijkt terug op een geslaagde editie in de nieuwe locatie TivoliVredenburg boordevol Film, Muziek, Filmmuziek! De jury van de Gouden Kalf Competitie...Lees meer...