Kies je regio

Veilingacties.nl, Goedkoper kan toch niet

Sport

 • Heracles Almelo en Dario Vujicevic beëindigen contract
  In goed overleg komt per 1 maart aanstaande een einde aan de verbintenis tussen Heracles Almelo en Dario Vujicevic. Op eigen verzoek gaat Vujicevic de komende maanden individueel werken aan zijn fysieke herstel. Vujicevic kampte ook afgelopen seizoen met blessures. Heracles Almelo wenst hem een spoedig algeheel herstel toe....Lees meer...
 • Record sportdeelname in januari 2017
  De NOC*NSF Sportdeelname Index kwam in januari 2017 uit op 168. Een record voor de maand januari. Ook jongeren tot 18 jaar hebben in de eerste maand van het jaar nog nooit zoveel gesport. De Sport Index tot 18 jaar stond op 156. Het percentage sporters dat minstens vier keer per maand sportte was in januari 63 procent, dat zijn circa 9,7 miljoen mensen. In januari 2017 zijn er ten opzichte van januari 2016 circa 260.000 meer Nederlanders die hebben gewandeld. Andere grote stijgers zijn hardlopen/joggen (+190.000) en tennis (+143.000). SI tot 18 jaar januari De opvallende stijging in sportdeelname kan mogelijk worden...Lees meer...
 • Minister Edith Schippers (Sport) presenteert resultaten sportbeleid
  Extra geld voor de Nederlandse (top)sport, ruim 4800 buurtsportcoaches, aansprekende sportevenementen in Nederland zoals het EK Atletiek of het WK Hockey, versterking van de aanpak van doping en matchfixing, het programma Naar een Veiliger Sportklimaat, samenwerkingsovereenkomsten met India en Japan, Europese aandacht voor integriteit in de sport en de oprichting van het Kenniscentrum sport en de Nederlandse Sportraad. Dat is een greep uit de resultaten van het sportbeleid van minister Edith Schippers. Om een overzicht te geven van wat er bereikt is, heeft de minister vandaag een brief over het sportbeleid aan de Tweede Kamer gezonden. Bij de brief hoort ook een...Lees meer...

Advertentie

250x250 banner

Economie

 • Winstgroei BK ingenieurs in 2016 en goede vooruitzichten 2017
  BK ingenieurs boekte in 2016 een positief resultaat. De winst kwam uit op 700.000 euro. Ten opzichte van 2015 is dat een stijging van 30 procent. BK ingenieurs koos in 2016 voor een selectievere aanpak bij het instappen op aanbestedingen en wilde niet tegen elke prijs werk verwerven. Deze keuze...Lees meer...
 • Hogere omzet bouwsector in 2016
  De omzet van de bouw steeg in 2016 met 6,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vooral bedrijven in de burgerlijke en utiliteitsbouw zagen hun omzet stijgen. Het omzetniveau van de bouw lag nog wel zo’n 8 procent onder dat van voor de crisis in 2008. Voor 2017 zijn...Lees meer...

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Cursus Webdesign

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D

banner 468x60 JPG

Leave a Reply

Cultuur

 • Linda de Mol wint oeuvre award
  De Beeld en Geluid Oeuvre Award van de tv-beelden 2017 is toegekend aan Linda de Mol. Het veelzijdige media-icoon zal de carrièreprijs tijdens de uitreiking van de tv-beelden 2017 op dinsdag 28 maart a.s. in ontvangst nemen. De Beeld en Geluid Oeuvre Award is één van de negentien prijzen van de tv-beelden. De Oeuvre Award wordt jaarlijks toegekend aan een man of vrouw die van bijzondere betekenis is (geweest) voor het Nederlandse televisielandschap. Linda de Mol:...Lees meer...
 • Het Noordbrabants Museum wint Global Fine Art Award 2016
  Het Noordbrabants Museum is met de tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie samen met het Museo Nacional del Prado winnaar geworden van de Global Fine Art Award 2016 in de categorie ‘Best Renaissance, Baroque, Old Masters, Dynasties – solo artist’. De winnaars van de Global Fine Art Awards – in totaal 11 categorieën - zijn gisteravond bekendgemaakt in New York City. Het Noordbrabants Museum is het eerste Nederlandse museum dat deze prijs wint....Lees meer...
 • Start van 80 kamermuziekconcerten in verpleeghuizen
  Zondag 12 februari 2017 start een 2 jaar durende reeks van 80 kamermuziekconcerten van Stichting Muziek in Huis in 5 zorgcentra van Amstelring. In drie Amsterdamse zorgcentra (De Drie Hoven, Vreugdehof, Leo Polak), in Aalsmeer (Rozenholm) en in Hoofddorp (Floriande) zullen naar schatting in totaal 4.800 ouderen gaan genieten van klassieke concerten. Op zondag 12 februari 2017 om 10.30 uur overhandigt Jelle van der Wal van het Nationaal Ouderenfonds namens Fonds Ab Laane een cheque ter...Lees meer...