Kies je regio

Sport

 • Nominaties Provinciale Sportprijs Limburg 2014 bekend
  Tom Dumoulin, Foto (c) Bert van Berkum, HNU.NUOok dit jaar worden de beste sporters van 2014 door de Provincie Limburg onderscheiden met de Go for Gold Sportprijs Limburg. Op zondag 23 november maakte de vakjury per categorie de drie genomineerden bekend. Het publiek kan stemmen via de website www.sportprijslimburg.nl. Sportman 2014 Tom Dumoulin (Maastricht) - Wielrennen Mike Teunissen (Ysselsteyn) - Wielrennen Max Verstappen (Maasbracht) - Autosport Sportvrouw 2014 Maaike Caelers (Weert) - Triathlon Lieke Martens (Nieuw-Bergen) - Voetbal Sabrina Stultiens (Meijel) - Wielrennen Sportploeg 2014 Bevo (Panningen) - Handbal Holyoke (Belfeld) - Zitvolleybal TV Simpelveld (Simpelveld) - Tennis Sporttalent 2014 Lisa Muellenberg (Maastricht) - Judo Mike Schloesser...Lees meer...
 • FC Oss neemt punt mee bij gelijkwaardig Sparta
  Sparta FC Oss 0In een wedstrijd die minder spannend was dan de uitslag doet vermoeden, deelden Sparta Rotterdam en FC Oss zondagmiddag de punten evenredig. Na een aftastende eerste helft, die eindigde met een 0-0 ruststand, was de eindstand ook gelijk, hoewel voor beide partijen met 2 doelpunten meer op de teller, 2-2. Zoals de stand in de Jupiler League al deed en doet vermoeden, bleken beide partijen redelijk gewaagd aan elkaar. De eerste helft leverde niet al te veel spanning op. Pas in het tweede deel van de eerste helft werd de thuisclub...Lees meer...
 • Philippe van Arnhem tekent meerjarig contract bij RKC Waalwijk
  RKC waalwijkWaalwijker Philippe van Arnhem heeft zich donderdag per direct voor langere tijd verbonden aan RKC Waalwijk. De 18-jarige middenvelder, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, tekent een contract voor de rest van dit seizoen en de drie daaropvolgende seizoenen. Philippe van Arnhem maakte dit seizoen in de wedstrijd Roda JC – RKC Waalwijk zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Martin Koopman. Van Arnhem is met zijn 17 jaar, 11 maanden en 15 dagen de jongste debutant ooit in het keurkorps van de Waalwijkers. Philippe van Arnhem is trots op zijn eerste...Lees meer...

Advertentie

Economie

 • OZB stijgt volgend jaar gematigd, maar niet overal
  De onroerende zaakbelasting (ozb) die huiseigenaren betalen stijgt volgend jaar met gemiddeld 2,4 procent. Gelijktijdig daalt de gemiddelde woz-waarde van woningen, die de grondslag voor deze belasting vormt, met 3,3 procent. Dit blijkt uit een steekproef van Vereniging Eigen Huis onder 109 gemeenten. Hoewel de procentuele stijging volgend jaar bijna het...Lees meer...
 • Winkeliers in het MKB onvoldoende voorbereid de feestdagen in
  Met de feestdagen voor de deur worden de personeelsplanningen flink opgerekt door MKB ondernemers. Veel medewerkers worden extra ingezet tijdens aanvullende koopavonden en koopzondagen voor Sinterklaas en Kerst. Winkeliers hebben daarbij onvoldoende kennis van het aantal uren dat medewerkers daadwerkelijk extra ingezet mogen worden en op hoeveel pauze ze recht...Lees meer...

Unieke Da Vinci The Genius tentoonstelling in Rotterdam

Van 6 september aanstaande tot en met 6 januari 2014 is de wereldberoemde reizende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ eindelijk in
ons land te bezichtigen.De succesvolle tentoonstelling, met wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekersin o.a. Moskou, Taipei en Sydney, vindt in Nederland plaats op een unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Leonardo da Vinci is het grootste genie aller tijden. Hij was een briljant kunstenaar, uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige,
ingenieur, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling ‘Da Vinci The Genius’ belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze
tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 van Da Vinci’s unieke werken, toestellen en objecten.

• 70 machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen uit de codices, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets
• De geheimen van de Mona Lisa
• Da Vinci’s gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht
• Reproducties van de beroemde kunstwerken van Da Vinci zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa
• Fascinerende replica collectie van de codicesINSPIREREND EN EDUCATIEF

De tentoonstelling toont op een verassende manier en met behulp van de nieuwste technologie een breed scala aan werken en uitvindingen van Leonardo da Vinci.Het is mogelijk vele tentoongestelde voorwerpen aan te raken en te gebruiken waardoor de onderliggende theoretische en technische principes begrijpelijk worden.Een bezoek aan Da Vinci The Geniusis een ware ontdekkingsreis, voor jong en oud.De tentoonstelling vindt plaats van 6 september tot en met 6 januari in Post Rotterdam, Coolsingel 42 en is dagelijks geopend van 10:00 – 18:30.D
Leave a Reply

Cultuur

 • Bianca Krijgsman wint Emmy Award
  Emmy awardsBianca Krijgsman, helft van cabaretduo Plien & Bianca, heeft maandagavond in New York een Emmy Award ontvangen in categorie Best Performance by an Actress voor haar optreden in Film 'De Nieuwe Wereld'. Krijgsman speelt hierin een schoonmaakster in het aanmeldcentrum voor asielzoekers op Schiphol. Als ze contact maakt met een van de asielzoekers, verandert dat haar gevoelsleven drastisch. Volgens Bianca Krijgsman is de prijs "een absoluut hoogtepunt"...Lees meer...
 • Video: verborgen camera’s in Fata Morgana
  De Efteling verwondert ruim 4 miljoen bezoekers per jaar. Alleen in de Efteling worden bezoekers zo meegenomen in andere werelden dat ze beginnen te twijfelen aan zichzelf: is dat wat ik zie nu echt of niet? Maar hoe zit dat met de stoere en ongelovige vaders van de gezinnen die het attractiepark bezoeken? Raken die nog verwonderd door de sprookjeswereld en feeërieke attracties? Tijd om erachter te komen! Dit najaar is in het diepste geheim gewerkt...Lees meer...
 • Recordaantal bezoekers voor lichtkunstfestival GLOW Eindhoven
  glow1Lichtkunstfestival GLOW Eindhoven heeft opnieuw een recordaantal bezoekers getrokken: 650.000 mensen bezochten van 8 tot en met 15 november de bijzondere lichtprojecten in Eindhoven. GLOW werd dit jaar voor de negende keer georganiseerd. Ondanks de drukte is het evenement soepel verlopen. Strikte veiligheidsmaatregelen, een duidelijke wandelroute, het afsluiten van wegen en het inzetten van verkeersregelaars hebben gezorgd voor een goede doorstroom van de grote aantallen bezoekers. ...Lees meer...