Kies je regio

Sport

 • Paul Gladon naar Wolverhampton Wanderers
  Paul Gladon verkast naar Wolverhampton Wanderers. De 24-jarige aanvaller, die in Almelo nog een contract had tot 2018, tekent in Engeland een contract voor drie seizoenen met een optie voor één seizoen. Gladon kwam in de zomer van 2015 van Sparta Rotterdam naar Almelo. Vorig seizoen speelde hij 24 competitieduels waarin hij vier keer scoorde, dit seizoen staat de teller na drie duels op twee treffers. “We gunnen Paul deze mooie overstap naar een grote club als Wolverhampton Wanderers van harte”, aldus directeur Nico-Jan Hoogma. “Hij heeft zich afgelopen seizoen achter Wout Weghorst prima ontwikkeld en was aan het einde...Lees meer...
 • Graafschap wint van Jong Utrecht met 3-1
  Toen ondergetekende na afloop van de wedstrijd thuiskwam, was juist de samenvatting begonnen op TV van de wedstrijd De Graafschap tegen jong Utrecht. Die begon met vertederende beelden van een klein jochie, dat met een op afstand bestuurbaar autootje met logo en clubkleuren van de Graafschap het veld op kwam rijden om de wedstrijdbal aan te bieden. Dat autootje werd later via internet per opbod verkocht. 20160819_200230 (Small) Maar daarna begonnen de beelden van de wedstrijd. En bij het zien van die beelden leek het wel of ik een heel andere wedstrijd had gezien. Alleen de goede...Lees meer...
 • Dyon Gijzen op amateurbasis van VVV Venlo naar MVV Maastricht
  MVV speler Dion Gijzen. Verplichte bron vermelding: Foto: PubliciteitVisieMVV Maastricht heeft Dyon Gijzen op amateurbasis toegevoegd aan de selectie. De 22-jarige Roermondse aanvaller komt over van VVV Venlo. In Venlo sloot Gijzen tijdens het seizoen 2013-2014 vanuit de A-jeugd aan bij de selectie. Het eerste seizoen speelde hij regelmatig en scoorde hij drie goals. Tijdens de afgelopen twee seizoenen kwam Gijzen minder aan spelen toe. Trainer Ron Elsen over Dyon Gijzen: “Dyon is een multifunctionele middenvelder die ook op de flanken uit de voeten kan. Hij heeft ervaring in de top van de...Lees meer...

Advertentie

Geox kinderschoenen 500x500 gif

Economie

 • Hogere omzet autosector in eerste helft van 2016
  jaguar autoDe auto- en motorbranche heeft in het eerste halfjaar 7,5 procent meer omgezet dan in de eerste helft van 2015. Zowel in het eerste als het tweede kwartaal lag de omzet voor alle deelbranches hoger dan een jaar eerder. Dit meldt CBS...Lees meer...
 • Optimistische bouwers verwachten groei werkgelegenheid
  Verwachte-personeelssterkte-komende-3-maanden-16-08-24Veel bouwondernemers verwachten in de komende maanden meer personeel aan te nemen. Mede onder invloed van de verder oplevende woningmarkt groeide de toegevoegde waarde van de bouw in het tweede kwartaal met 6,4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee...Lees meer...
500x500 gratis verzending van bloemen

Bijzondere gedichten bij poëziewedstrijd Hanzelijn

“Daarna over de rode brug en onder het water door weer terug”, het is een van de vele poëtische juweeltjes uit de 136 gedichten die binnen zijn gekomen bij ProRail, bouwer van de Hanzelijn. De spoorbeheerder schreef voor de opening van 6 december een gedichtenwedstrijd uit. Vier kinderen zijn vandaag verrast door het stadsbestuur van Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle. Zij mogen hun gedicht voordragen aan de Koningin op 6 december.

Vanmorgen vroeg rond 10.30 uur brachten burgemeester Margreet Horselenberg in Lelystad, burgemeester Bort Koelewijn in Kampen, onderwijswethouder Jan de Graaf in Dronten en burgemeester Henk Jan Meijer in Zwolle een verrassingsbezoek aan de basisscholen van de winnaars.

Koninklijke trein

De winnaars mogen hun gedicht niet alleen voordragen aan de Koningin op station Zwolle, maar ook een stuk met de Koninklijke trein meerijden. De klassen van de winnende leerlingen krijgen een plekje op de perrons om het feest bij te wonen op 6 december. De winnaars zijn Nicolien Dam van OBS de Windroos uit Lelystad, Aniek Breet van de Marnixschool uit Kampen, Bram Werink van de De Zuidster uit Zwolle en Luisa Kamermans van GBS de Schakel uit Dronten.

Enkele regels uit de winnende gedichten:

Van Aniek Breet: “In Kampen stap ik weer uit en even later hoor ik het vertrek geluid. Dan ga ik weer terug naar huis en denk, wat is dit toch een mooi geschenk.”

Van Luisa Kamermans: “Want zo verzint iedereen wel een reden, om met de trein te gaan, naar een plek hier niet zo ver vandaan…”

Van Bram Werink: “Over de mooie rode brug, Daar zie je de trein weer terug!!”

Van Nicolien Dam: “Nu is er de Hanzelijn. En kan ik gewoon naar mijn oma met de trein”

Hanzelijn

De Hanzelijn verbindt de Randstad en Noord- en Noordoost-Nederland en voert langs Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle. De Hanzelijn bestaat uit 50 kilometer nieuw spoor, een tunnel onder het Drontermeer, twee nieuwe stations (Dronten en Kampen Zuid) en een brug over de IJssel. Reizigers krijgen met de Hanzelijn meer en betere mogelijkheden per trein te reizen. ProRail heeft de lijn en de stations gebouwd en levert deze op 6 december op voor gebruik door NS, goederenvervoerders en reizigers. De Hanzelijn is binnen tijd en budget klaar. ProRail blijft na de bouw het beheer, verkeersleiding en capaciteitsverdeling verzorgen voor de Hanzelijn.

Jury

Een jury bestaande uit Antonius de Knegt, (stadsdichter Lelystad), Sjoerd Feenstra (stadsdichter Dronten), Dick Schlüter (provinciedichter Overijssel) en Ruben Mensink (directeur Communicatie van ProRail) koos de winnaars uit. Veel gedichten gingen nadrukkelijk over de verbinding die de Hanzelijn brengt met de Randstad, vooral Amsterdam. Daarnaast viel op dat veel kinderen schreven over wat het voor hen persoonlijk betekende, bijvoorbeeld dat ze nu vanuit Zwolle makkelijk met de trein naar hun oma in Kampen kunnen. Eén schoolklas heeft, geheel in de stijl van het Wilhelmus, alleen maar naamdichten ingeleverd, waar de eerste letters van elke zin bijvoorbeeld het woord “Hanzelijn” vormden.

BBQcenter_algemeneshopbanner_468x60

Leave a Reply

Brompot

 • Rio
  Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: 'Rio de Janeiro' van de dames Maywood uit 1981. Een verschrikkelijk lied van een even verschrikkelijk duo. Gelukkig kwamen ze er zelf op tijd achter en zijn al ruziend uit elkaar gevallen zodat we er anno 2016 weinig last meer van...Lees meer...